pátek 23. června 2017

je to jako s nákupem nových bot




Nevím, jestli to znáte, ale já to tak mám. 
Někdy něco nového někam přidám, stačí naprostá maličkost, kterou v jiném prostoru přehlédnete a zjistím, že ten zbytek je děsný a potřebuje předělat. Do té doby jsem to tak nevnímala
Trochu mi to připomíná nákup nových bot. Jdu si koupit nové boty ve svých krásných apartních lodičkách, tedy do té doby apartních, které ještě zdaleka nejsou na odpis. Krásné se zdají, dokud nevlezu do obuvi a nepostavím se k regálům s novými botami. Najednou už vůbec nejsou apartní a já si říkám, panebože, jak je můžu ještě nosit?! Měla jsem jít bosa. 
Jakmile vyjdu z krámu, už jsou to zase krásné lodičky.
A to se mi stalo s naším špajzem. Sice jsem občas říkala, že by to chtělo nějak zakamuflovat ty vodovodní a odpadní trubky za dveřmi jdoucí z prvního patra, ale neměla jsem žádný nápad a navíc no je to jen špajz.
Vyrobila jsem džemy a nazdobila je, protože je budu rozdávat jako dárky, respektive už rozdávám a vyskládala to polic. 
V tom se to stalo. 
To samé co s botama.
Trubky děs, na ten chleba musím koupit místo ošatky chlebník a dřevěný. Ježíš, tady je vlastně binec. 
A panebože, trubky by šly zakrýt nějakou deskou. Prostor neubere, páč trubky stejně překážejí.
A natřu to tabulovou barvou a získá to ještě další rozměr. Nadchne se i můj muž a to potřebuju, páč sama to neudělám. Na mě zbývá jen ten nátěr.
A skončí zapisování došlých potravin na papírkách, které pak nemohu najít. Napíšu hned křídou a pak najednou při nákupu přepíšu.
Výsledek je lepší, než jsem doufala. Mám radost.
Ten nákup na té tabuli není aktuální, nicméně skutečný. Můj muž chtěl: rychle pošli sms s nákupem, mám čas, tak nakoupím. Dělá to docela často a já nemám na to moc času, tak píšu bez čárek a občas vznikne tedy trošku paskvil, který je pak nutné vysvětlovat po telefonu. Pro nákup jídla pro Justýnu je heslo Justýna, proč taky jinak, bylo by to dlouhý. A pak vznikne něco, co překoná vše ostatní.
Spojení Justýna na gril se smál můj muž ještě dlouho. Takže maso kupovat nemusím, náš velký jezevec bude stačit :-)
Co dokáže udělat pár skleniček džemu...

P.S. Justýnku, samozřejmě milujeme, takže nám ji sociálka pro tento prohřešek nevezme :-)

Toto je polotovar, ty trubky jsem zapomněla vyfotit a už to nejde, malý prostor.

6 komentářů:

  1. Každá zmena v zabehnutej domácnosti poteší ... I tá najmenšia ... Mne napríklad stačí, keď presadím zopár kvetov ... :) Plocha natretá tabuľovou farbou je parádna ... tiež nad nejakou už dlhšie uvažujem ... Máš fajn muža, keď tak rýchlo zrealizuje tvoje "sny" ... :))) A hneď má tvoja špajza šmrnc ...
    pekné dni prajem ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano mám šmrnc, taky jsem prohlásila, že tam budu bydlet :-) No mému muži se musí ten sen líbit a ještě lépe, můj sen se stane jeho snem, pak je to rychlé. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, pěkně jsi špajz vyšperkovala. Nejvíce se mi líbí tabule - úžasná věc . Vtipné spojení s Justýnkou mne pobavilo - Justýnku na gril NE.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivankp, taky jsem se do té tabule zamilovala a furt teď chodím do špajzu koukat :-) Jo s tou Justýnkou se mi to povedlo :-)

      Vymazat
  3. Ta tabule je bezva nápad. A i jinak to vyapdá hezky.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.