úterý 18. července 2017

na chvíli hradní paní ...



Tak jsme konečně dorazili na Hrad Kokořín a hradní paní bych teda nechtěla být ani na chvíli. Jedině, že by mě někdo nosil.
Těch schodů, co by člověk musel pokaždé vyšlapat. 
Hrad je to moc krásný a zrekonstruovaný, takže velmi zachovalý.
O hradu nic bližšího psát nebudu, je možné to najít vše na internetu. 
Takže jen hrad, jak jsem ho viděla já. 
















Nahoru do věže jsem nevylezla, bylo to na mě moc vysoko a nebyla jsem sama, kdo zůstal pod věží a vyfotil pouze vchod.


Můj muž nahoru samozřejmě musel a z věže fotil on. Říkal, že se dolů dívat nemohl, páč měl z té výšky závratě. Já je měla i o tu věž níž. Věž je vysoká 38 metrů. Byla jsem ráda, že jsem se o to nepokoušela. 
Jo, ta malinká v černém triku sedíc na ochozu jsem já.






V neděli jsme si ještě odskočili při návratu z hradu na krásný starý špejchar na jednu výstavu, ale o tom až zase příště.

10 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tak to se pokocháte. Přečtete si ještě zítra můj další tip na výstavu, který je v blízkosti hradu a stojí za vidění.

      Vymazat
  2. Tak jsem byla natěšená, že letos Kokořín navštívíme, ale ta výška je tedy závratná. Pokud to zrealizuji, pravděpodobně dopadnu jako Ty a fotky budou jenom zespodu:-).
    Jinak hrad je nádherný, takže mě láká moc.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  3. Hrad je opravdu pohádkový, moc by se mi tam líbilo. Tak snad někdy ho také navštívíme.
    Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Povedené fotky z hradu. Kokořín je takový hrad jak z ilustrace nějaké pohádky (jestli si dobře pamatuju, tak je to proto, že zbytky snad někdy na začátku minulého století někdo koupil a vlastně ho skoro celý vystavěl znovu).
    Ve výškách se sice taky bojím, ale neodolám a vylezu na kdejakou hradní věž nebo rozhlednu (jen se poněkud křečovitě držím zábradli ;-))
    Hezký den a těším na na článek o výstavě

    OdpovědětVymazat
  5. Krásny hrad ... veľmi pekne upravený, udržiavaný ... Celkovo som presvedčená, že u vás sa o historické pamiatky staráte oveľa lepšie ako u nás ...
    Pekne ste s manželom pofotili ... :) Prajem pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný výlet na krásný hrad. Nikdy jdem tam nebyla, tak snad se mi to podaří. Hrady a zámky mám moc ráda a historii také. Do věže bych asi šla, ale píšu asi.😃 Už jsem zvědavá na další příspěvek. Zdravím!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno všem. Protože se mi tady sešlo vícero komentářů najednou, dovolím si proti svým zvyklostem, kdy odpovídám jednotlivě, odpovědět najednou. Především moc děkuji za vaše krásné reakce. Ano, hrad měl několik majitelů a začátkem 20 století jej poslední majitel zrekonstruoval, páč byl hrad dost poničený a dnes už by z něj byly trosky. V současnosti se vrátil v restituci původním majitelům, kteří se rozhodli, že jej ponechají přístupný veřejnosti. A to je dobře, je to opravdu pohádkový hrad V prostorách hradu se natáčela pohádka Princezna se zlatou hvězdou na čele i seriál Nemocnice na kraji města. Ještě jednou děkuji všem a přeji hezké dny.

      Vymazat
  7. Krásný výlet,moc bych si přála se tam ještě letos podívat...Moc zdravím Věra

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.