Ani nevím, kdy tady na blogu bylo naposledy jídlo. Možná několik let, takže to vypadá, že ani nevařím. Naopak vařím každý den, někdy se mi tedy povede uvařit na dva dny, ale většinou je to jen plán. Můj muž jí jako "polský zájezd", takže to nikdy neodhadnu.
Zapečené brambory dělám často, ale tentokrát jsem si jídlo celé vymyslela, i když to není nic originálního ani světoborného.
Do zapékací mísy dáme olej, nakrájené syrové brambory ve slupce na kolečka osolíme, opepříme, případně mletý česnek je moc dobrý, na to jsem dala kuřecí mleté maso smíchané s nakrájenou cibulí, s vajíčkem, sůl a pepř, to jsem rozložila po celé zapékací míse. Na to další vrstva brambor. Sušená rajčata naložená v olivovém oleji jsem nakrájela na kousky a spolu s olejem smíchala s majolkou. Tuto směs jsem rozestřela na poslední vrstvu brambor a dala péct do trouby na 200 stupňů a pekla do slabšího snědnutí. Bylo to moc dobré a po dlouhé době změna, většinou vařím klasiku. 
Kdo vyzkoušíte, tak dobrou chuť.
Něco podobného taky dělám, jen ta sušená rajčata s majolkou na potření ne- tak to příště tak udělám. Díky za tip.
OdpovědětVymazatMěj se hezky !
Hanka
Také dělám něco podobného a ne vždy tam dávám maso, někdy slabé plátky krkovičky, někdy na plátky nakrájené špekáčky nebo salám gothaj a vrstvy z toho, co se doma najde. Rajčata, pariky, kyselé okurky, na plátky nakrájenou cibuli a zalévám to smetanou. Také to bývá dobré a hlavně je to jak říkám, z jednoho pekáče. Měj se hezky.
OdpovědětVymazatTaky dělám zapékané maso s brambory a rajčaty, myslím na to mám recept někde na blogu. Jídla z jednoho pekáče jsou prima.
OdpovědětVymazatMarti, francouzské brambory dělám, ale méně často, než těstoviny, ale trochu jinak, to není důležité, chutnají. U nás se říká: jí jako německý zájezd. To mám ještě z Děčínska.
OdpovědětVymazatHlavně, že to naši muži snědí a pochválí. Jiřina z N.
I já zapékám brambory hodně často, u nás je máme nejraději s tuňákem...
OdpovědětVymazatMarti, přeji příjemný den. Helena