středa 25. dubna 2018

vepřové závitky s kapary



Zase jsem hledala na netu inspiraci a nakonec je zas vše jinak. Neměla jsem všechny předepsané ingredience, takže opět vznikl můj vlastní recept. Teď hledám inspiraci často a chce se mi zkoušet nové věci. Moc nám to chutnalo, takže do mého virtuálního receptáře patří. 
Vepřové plátky z kýty jsem naklepala, teda můj muž, potřela hořčicí, nějakou orientální, a sardelovou pastou, osolila, opeřila a do každého plátku zabalila půl větší kyselé okurky. Dala olej s nakrájenou cibulkou, opekla ze všech stran a pak dusila. Asi v polovině jsem podlila skleničkou piva, víno došlo. Do hotové omáčky jsem ještě přidala hořčici, sardelovou pastu a naložené nakrájené kapary. Chvíli jsem povařila a zahustila kapku solamylem.
A úžasný oběd byl na světě.

P.S. Teď nestíhám opravdu psát. A pořád jsem i ve skluzu s vašimi blogy. Prosím o trpělivost, naše životní změna se časem usadí. Toto jídlo jsem měla napsáno v konceptech a dělala jsem jej před měsícem a momentálně si už tu chuť nevybavím. 
Ale když jsem psala, že to bylo dobrý, tak to bylo dobrý.

13 komentářů:

  1. Marti, kapary používám v kuchyni hodně často, ty tvé závitky by mi nepochybně chutnaly!
    Přeji hezký večer a hlavně klid a pohodu.
    Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to moc dobře, takže zcela určitě Ti věřím, že to bylo dobré.
    Přeji hezký den v relativní pohodě.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Kapary jsem nikdy neochutnala, ovšem tvoje závitky vypadají lákavě a určitě byly moc dobré.
    Přeji hezký den. Růža

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, závitky vypadají opravdu chutně, díky za tip.
    Měj krásný den a přeji, ať se vše už brzy a bez stresu usadí.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Všechny ingredience, které jsi použila, mám ráda, takže ti věřím, že to bylo výborné "o).
    Martinko, přeji ti pohodovější dny, snad ty změny jsou jen v dobrém.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, přečetla jsem a hned vyndala maso z mražáku.U vařím navečer zítra k obědu, protože dopoledne jedeme do zahradnictví pro letničky.Přeji ať je líp a krásné dny.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, omlouvám se, že odpovídám všem najednou, ale opravdu nestíhám. Moc mě těší vaše milé komentáře a cítím i podporu. Změny nejsou jen v dobrém a lepší nebudou, nechci se o tom moc rozepisovat, ale psala jsem, že se to snad časem usadí a my si zvykneme na nový životní styl. Nestěžuji si, zvládáme to, ale k tomu stíhám jen práci redaktorky. Přibyl nám do domácnosti nový rodinný člen, kterého jsme si vzali z nemocnice domů a potřebuje celodenní a celonoční péče a je ve věku, kdy už to o moc lepší nebude a já chci ten život o trochu prodloužit a zpříjemnit, když to půjde a já si zatím ten život neumím ještě správně zorganizovat. Takže nestíhám odpovídat a ani číst vaše příspěvky. Ještě jednou děkuji a přeji všem vše dobré. Není to u nás drama, jen naprosto nestíhám.

      Vymazat
  7. Marti, kapary nepoužívám, ale jinak oběd vypadá skvěle, mám inspiraci na tento víkend. Děkuji a hezké dny přeji. D.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, držím palce, ať se ti podaří vše zorganizovat a ať se pak vše usadí k všeobecné spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, moc ti děkuji, určitě to bude lepší, už si zvykám na změnu životního stylu :-)

      Vymazat
  9. Bravcove na stave sa tesi u nas velkej oblube... Kapary v chladnicke je tiez, takze nic nebrani tomu, aby som tvoj recept urobila. Dakujem za tip. Marti, prajem v novej situacii doma pevne nervy a veselu mysel, lebo vsetci vieme, ze takato situacia nebyva vzdy ruzova
    ... pozdravujem L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, to jsem ráda, že jsem inspirovala. A díky moc, nervy dobré, optimismus mám taky, ale někdy docházejí fyzické síly :-) Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.