neděle 14. června 2015

malý nedělní




Víkend je tentokrát opět trochu pracovní. Mám ráda změnu a už se mi nelíbily koženkové židle, bylo dost zničené od naší Justýnky, která si z nich udělala další škrabadlo mimo toho oficiálního, co má. Dostala jsem od dcery staré dřevěné židle a rozhodla jsem se je obnovit. Sice máme velké sezení na zahradě, ale tady pod střechou hned u vchodu do domu je pohotovostní sezení chráněné před deštěm. Původní barva měla být zelená, jako jsem už dělala houpačku, ale měla jsem jí málo, a tak jsem ji smíchala s již smíchanou bledě modrou barvou a myslím, že nakonec vznikla barva, která zahradu neruší. A trochu ladí s abstrakcí nad nimi (moje kreativita z loňského roku), která zakrývá skříňku s jističi elektřiny.
Začala jsem "tvořit" už včera, ale pak se zvedl velký vítr a přišla bouřka, takže jsem musela práce venku zanechat. Justýnka okamžitě vycítila blížící se nebezpečí a přiběhla domů. Někam se ukryla a říkala jsem si, kde asi je. No, na kulečníkovém stole bych ji fakt nehledala, ještě nikdy tam nebyla. Panebože kdo bude odstraňovat ty chlupy ?! Nakonec se tam ten náš "jezevec" uložil a usnul a my museli čekat, až se trochu vyspí, abychom i mohli zahrát, páč nám tam překážela ta velká chlupatá koule :-)


No, já řekla zahrát, hahaha. Teprve se to učím a vískám radostí, když se trefím do té bílé rozstřelovací koule :-), to už je úspěch. I když včera mi to už šlo a dokonce do koše přiletěla občas jiná koule než bílá.
A ještě něco o víkendu. Na zahradě mi konečně vykvetly růžové pivoňky. Už měly poupata několik týdnů a pořád nic.




Tak hezký zbytek víkendu.

6 komentářů:

  1. Marti, barvička je krásná a židle se ti povedly..Justýnka se má, taky bych byla ráda, kdyby mě nikdo nebudil, když spím:o))..měj krásný zbytek neděle..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, děkuji, taky se mi židle líbí. Ano, chtěla bych se mít jako naše Justýnka :-) Měj se krásně. M.

      Vymazat
  2. Pivoňky mám moc ráda. A ty židle jsou krásné. Nejlepší je kočka na kulečníkovém stole:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelie, děkuji. Ano, naše Justýnka si vybírá nejnemožnější místa :-)

      Vymazat
  3. Pivoňky mám moc ráda, v loni jsem si je zasadila a letos měly první 3 květy, jsou krásně voňavé. Vaše nápady s natíráním jsou super, pěkně vše do barvy. A kočička je vynalézavá, kde je pohoda - tam spí, na chaloupce Matěj / pejsek / mě dělá okrasu mezi okny, má přehled, kdo chodí kolem :O), pěkný den Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, děkuji. Takže Váš Matěj je taková trochu Kelišová :-). Ať Vám dělá radost, bez těchto rodinných příslušníků by byl život mnohem méně veselý. Hezký den. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.