pátek 13. května 2022

krásná neznámá


Nejdříve bych chtěla poděkovat, že mi každoročně už několik let sdělujete název této kytky, kterou jsem před lety dostala jako dárek v zahradnictví Petro. A já každý rok říkám, že je to zbytečné, protože tento druh inteligence, tedy znalost kytek já fakt nemám a v životě mě to minulo. Pamatuju si někdy jen ty, které si vyberu sama a ještě otrocky známé. A pořád říkám, že pro mě krása nemusí mít jméno, je to prostě krása. Pro mě tedy krásná neznámá. 
Letos samozřejmě nevím opět nic.
Kvetení má trochu jepičí život, tak dokumentuju.






Jakmile vidím venku pavučinu, tak ji musím vyfotit. Focení pavučin je teda oprus a možná právě proto mě to baví. Tak včera opět, a mám radost, když se to trochu podaří.
Mějte pěkný den.



9 komentářů:

  1. 😍 Krásné ladoníky, a pavučinky, tu jsem měla včera na autě jednu u okýnka a tak zaprášenou pylem, že jsem přes ni skoro neviděla. Pěkný víkend. J

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno zase člověk znát nemusí, že :-). Já určité názvy kytek si pamatuji, ale do žádné soutěže bych se hlásit nemohla :-). Pavučinu fotím taky ráda.
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Ladoník krásně kvete. Vůbec tuto květinku neznám. Fotky s pavučinou se Ti povedly.M.

    OdpovědětVymazat
  4. Vija
    Jemná krása ti kvete. Hezký den J

    OdpovědětVymazat
  5. Ladoník. Mě teprve začínají lehce nakvétat, ještě ho mám v tmavě modré, levandulové a bílé. Dostala jsem před pár lety několik cibulí od Libby, a dnes už mám ohromné trsy, začínám uvažovat o jejich rozdělení a vytvoření lemu záhonu z těhle krásek....

    OdpovědětVymazat
  6. Martino, napíšu ti mail o dnešní návštěvě toho zahradnictví. Jinak květiny jsou moc pěkné. Zdravím do C. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tvůj zážitek by zajímal i mě. Já s nimi mám jen ty špatné zkušenosti. Nebyla jsem osobně, ale objednávala si tam.

      Vymazat
  7. Krásné kvetení! Mám to s některými názvy rostlin úplně stejně :o)
    Marti, měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem na názvy kytek taky dost marná. Rubékiím, co nám na chalupě kvetou pod okny, jsem na jméno nemohla přijít spoustu let. Teď už si je tedy pamatuju, ale jsou kytky, které máme na zahrádce řadu let a já je identifikuju jako "ty, co kvetou vedle tůjky"
    Hezký víkend Marti

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.