pátek 21. června 2024

úsměv prosím...

             

Já vím, tento měsíc moc nepíšu, ale dnes jsem se pustila do mé pravidelné rubriky humoru. Tak doufám, že vás pobaví jako jindy a doufám, že se mi tam nevloudilo něco, co už bylo.
Mějte pohodové dny.




















úterý 18. června 2024

za rohem je kůň...


Minulý týden byla odhalena slavnostně socha v životní velikosti. Krásné dílo proutěný kůň je dílem Petra Krále, košíkářského mistra, který tohle řemeslo na Mělníku udržuje doposud. Na vernisáži jsem nebyla kvůli nemoci, ale v neděli jsme se jeli na něj podívat a nafotit jej. Byla jsem poprvé po dvou týdnech venku, teď pracuju jen z domova kvůli nemoci a focení na akcích obstarává za mě můj muž. Fotil letos i Mělnický Vrkoč, kde jsem nemohla být. Fotografie se mu povedly a já napsala text. Pokud se chcete podívat na fotky, tak tady u článku Třídenní oslava tance, zpěvu, hudby, krásných krojů dnes končí (kanalem.com).
K proutěnému koni jsem napsala na facebook magazínu krátký text, kde je vlastně vše:
Za rohem je kůň.
Stojí majestátně v plné kráse na Radničním dvoře.
Krásné dílo ze všech stran.
Proutěný kůň Petra Krále.

Tak dnes představím koně i vám a snad už se dostanu na vaše blogy, abych se podívala, co se u vás děje nového.
Moc děkuji za všechny vaše komentáře s přáním brzkého uzdravení. Jde to ale pomalu.
Mějte pohodový den.








neděle 16. června 2024

lilie


Tak se pomalu vracím do normálního života, přiznám se, že si nepamatuju, že by mě někdy takhle zasáhla chřipka. Dnes malé nahlédnutí na rozkvetlé lilie než odkvetou. A ještě pár dalších nahlédnutí, celou zahradu jsem neobešla.
Mějte pohodové a zdravé dny.










úterý 11. června 2024

pozdrav


Zdravím po delší době. Dnes jen pozdrav. Už víc než týden ležím a vstávám je kvůli psaní článků do magazínu, víc toho nezvládám. Chřipku jsem neměla možná 30 let a takovou nikdy. Konečně se to začíná trochu zlepšovat, tak snad už bude konec.
Mějte se všichni dobře a buďte zdraví.

pondělí 3. června 2024

mravenci a růže


Po sobotní sešlosti jsme si sedli s mužem venku na zahradě. Všimla sis té čáry na plotě na podezdívce za tou vrbkou, kde se tam vzala? Vypadá z dálky jako namalovaná. Co to je, ale byli jsme unavení, tak jsme podrobnosti nezjišťovali. 
V neděli mi můj muž hlásí, že jsou to mravenci.
Jako kolonie mravenců?! Tak to jsme ještě neviděli. 





Rozkvetly další dva keře růží, ještě chybí pátý. Tak dnes ze zahrady.
Mějte pohodový vstup do nového týdne.