pátek 22. února 2019

malý hvězdný příběh a o letušce




Kdo čekáte nějaký bulvár o celebritě, se kterými se občas setkávám, tak vás zklamu a nečtěte dál.
Je to jen malý osobní příběh o vánoční hvězdě. Vzhledem k boomu, který se odehrál předloni před vánoci, kdy se mi sešlo celkem asi šest vánočních hvězd, jsme vloni nekoupili fakt žádnou.
Červené klasické nemám ráda a za poslední léta jsem měla růžovou a bílou, ale dalo to velké shánění.
Vloni jsme neobjevili žádnou, tak jsme na vánočním stole měli bílou růžičku v květináči. 
Ani nevím, jaká byla vlastně ta předloňská. Možná růžová, možná bílá.
Nevím, čím se to stalo a čím jsem si to zasloužila, a tím pádem to už nikdy nezopakuji. 
Normálně jsem ráda, že mi vánoční hvězda vydrží do nového roku a pak odejde a nějak se tím nezabývám a beru to naprosto jako věc danou.
Tato ovšem drží už dlouho. Občas zalévám a je furt zelená.
Včera jsem ji, nevím proč, otočila zadkem do místnosti a ke svému údivu zjistila, že se vybarvuje.
Čím jsem si tohle, já negramota a ignorant, co se týká pokojových kytek, zasloužila...
Ona se vybarvuje a hlavně drží. Je to naprosto silný jedinec. 
Předloňská vánoční hvězda.
A ta avizovaná letuška?
Včera byla malá módní přehlídka šátků, které jsem koupila.
Nakonec si nechám ten, o kterém jsem na začátku uvažovala.
Můj muž mi řekl: nech si tento, vypadáš jako letuška 😆
No, pro tento druh zaměstnání nesplňuju podmínky. Nejsem mladá a ani už krásná.
A po slově letuška se mi fakt vyráží pot na čele a nablila bych vanu...
Létání nesnáším a milovat ho už fakt asi nestihnu.
Ale ten tunel mohu nosit i tak, ne? Letuška neletuška.

18 komentářů:

  1. Marti, někdy kytičkám svědčí méně péče a zřejmě i Tvé vánoční hvězdě. Je krásně košatá a dokonce se vybarvuje. Jednou jsem ji zkoušela pěstovat, zakrývala jsem ji, aby se listy zbarvily, ale nezadařilo se mi. Teď už ji ani nekupuji, protože mi také nevydrží.
    Vybrala jsi si tunel, který se mi nejvíc líbil. A hádej co jsem před chvílí udělala, koukla jsem na Fler do obchůdku, kde jsi nakupovala a jeden tunel skončil v košíku. ;-) Ještě jsem koukala na kabelky, ale ty, co se mi líbí, jsou pro moji kapsu drahé.
    Měj se hezky. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, my je občas kupujeme, ale růžové anebo bílé, ale ty jsou samozřejmě málokdy a jsem smířená s tím, že je jen na chvíli a nikdy mi nevydrží. Až tentokrát. Jéé to jsem ráda, že jsi si taky udělala radost. Doufám, že ten šátek ukážeš :-) Měj hezkou sobotu.

      Vymazat
  2. Marti, mě hvězda shodila všechny zelené listy.Taky mi nikdy nevydrží, ale ta tvoje to je borec.Koukala jsem taky do obchůdky a zjistila jsem, že ten červený má třpitivé flitry a to já nemusím.Kdyby měl bílé drobné puntíky,to by byla jiná.Co sis vybrala, tak ti bude určitě slušet.Já létání a výšky nesnáším.Měj krásný pátek.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, ono na živo není moc znát, že jsou to flitry, i když mně nevadí a tento mi slušel taky :-) Měj se krásné.

      Vymazat
  3. Tak ta hvězda je vážně hvězda. Moje první na vánoce chcípla během několika dní, Sebík jí hodně pomohl a ta druhá se drží zuby nehty. Potřebuji na kytky poličky, parapety jsou plné jiných kytek.
    Hezký víkend. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, no já se opravdu divím, páč mě normálně nevydrží ani do nového roku. Hezkou sobotu.

      Vymazat
  4. Marti, já myslím, že co se týká pokojových kytek, jsem pěstitel docela slušný. Ale Vánoční hvězdu jsem neuchovala nikdy. Na ní nějak nemám buňky 😂 Tobě gratuluji, vidíš, že to s tvým zahradnickým umem není tak zlé, jak myslíš 😊
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, jestli ono to v tomto případě nebude jako s tím blbým sedlákem a velkýma bramborama :-) A taky s mým smířením, že nikdy nevydrží a je to záležitost na pár dní. Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  5. Marti, tunel je moc pěkný (mně by tedy moc nešel - víc mi sedí výrazné barvy, hlavně červená). Ta vánoční hvězda vypadá úžasně, líp než všechny, co jsem viděla loni před Vánoci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, taky jsme si vloni žádnou hvězdu nevybrali. Mně seděl i ten červený, ale nemohla jsem si ho už nechat. Na jednu stranu čistím a na druhou zas hromadím hahaha :-) Měj pěknou neděli, u nás je dnes pokus o slunce a žádná mlha.

      Vymazat
  6. A pak že to neumíš s kytkama :o) Ono i tady u některých platí, že přehnaná péče vede k záhubě...
    Ten tunel je fakt krásný!
    Měj hezkou sobotu, letuško! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nefandi mi tak :-) Už jsem psala výše. Ono to bude jako s nejblbějším sedlákem, co má velké brambory. Měj krásnou sobotu.

      Vymazat
  7. Vánoční hvězda mi od Vánoc stále krásně kvete, ale zda ji přechovám do dalších Vánoc, těžko říci. Většinou ne. Ale kdysi se mi zadařilo mít ji dva roky.
    Ta Tvoje vypadá moc pěkně, zdravě, svěže!
    Tunel je prima, ale to už jsem psala minule!
    Měj hezký den,Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, no dva roky, jako ty asi nedám, ale i tak mám radost. Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  8. Dcera taky stále ještě má krásnou růžovou. Kdysi, ještě ze začátku našeho bydlení na sídlišti v Praze se mi podařilo jednu uchovat a dokonce se mi druhý rok i krásně vybarvila.leč to taky byla její labutí píseň. Zhynula hned po vánocích. Další mi nějaký čas vydržela v zelené formě ale taky se odebrala do věčných lovišť. Nicméně je pravdou, že předloni jsem si do domácího skleníčku zasadila takovou tu pidimini odněkud z Lidlu či Kaufu, nevím, koupil mi jí manžel, a ta se pomalu začíná rozrůstat. Z původní zhruba deseticentimetrové chudinky už má dvojnásobek a rozrostla se i do šířky. A měla i letos náznak červeně na listenech. Ony k vybarvení potřebují krátký den a tak pokud chceš aby se vybarvila na vánoce, musí se na podzim začít schovávat na nějakých 12 hodin pod neprůhledný poklop(kyblík či něco) .... Obdivuju lidi kterým se podaří je uchovat. A to nejsem žádný začátečník co se zahradničení a kytek týká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, no uvidíme, jak dlouho mi vydrží. Ale už předem hlásím, to s tím poklopem dělat nebudu :-) Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  9. Já bych to jen maličko poupravila. Stále a poměrně často létám a prestiž viděná v letuškách je již dávno pasé. Dříve to byly kultivované, nádherné ženské, které musely skutečně ladit a vypadat co nejatraktivněji.
    Dnešní doba už tohle nevyžaduje, spíše mi letecký personál připomíná prodejce a zřízence bufetového servisu. Skutečně už není oč stát.
    Na vánoční příběhy kolem domácího růžového potěšení si pamatuji a fandím vaší vzájemné touze přežít a těšit se na další vánoční čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, s tou letuškou je to nadsázka, a samozřejmě máš částečně pravdu. Většina lítá s nízkonákladovými dopravci a podle toho vypadá i personál. My moc často nelítáme, ale do Paříže jsem zažila krásně oblečeného a pěkného černého stewarda a i pěkně oblečenou letušku. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.