pátek 19. dubna 2019

velikonoční prasátka, nájezd na zahradnictví a večerní obloha



Nestíhám na blog nějak v poslední době dávat nákupy za poslední měsíce. 
Dělám to ráda. Já se také ráda inspiruji vašimi nákupy. 
Protože máme s mým mužem jedno kilo hezčí než druhý, pořád je nutné obměňovat šatník. 
V květnu jdeme na operu, už jsem tady o tom psala, a já jsem si musela koupit nové šaty a nové boty. Ne, že bych neměla dost šatů, mám jich tolik, že je rozdávám, ale už na mém objemnějším těle nevypadaly dobře. Ne, že bych neměla dost bot, naopak je rozdávám, ale lodičky vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nosit nemohu a strašně se mi po nich stýská.
Můj muž potřeboval tmavé sako, světlé jsme už koupili v loni i s novými kalhotami a botami. 
Tak to jen na úvod. Ta kila navíc jsou výdaje.
Tady ale budu prezentovat něco jiného. Velikonoce nesnáším od dětství, ale akceptuji, že ostatní to mají jinak. Navíc obdarování dětí mě těší, takže kromě oblečení, které má každé ve velikonoční papírové tašce, aby je beránek nepokakal, a čokoládového zajíce, jsem ještě koupila krásná prasátka. 
Nemylte se, není to sladkost, je to krásné voňavé mýdlo. 
Je tak voňavé, že máme problém, do čeho jej dáme, aby tu tašku celou neprovonělo. 
Prasátka jsem koupila na Fleru v Zahradě snů, mají atestaci a vypadají nádherně, tak snad potěší.


Koupila jsem si nový popruh k foťáku. Ten starý byl zkrátka starý, a já jsem o novém mluvila měsíce. Určitě to znáte. Mluvila jsem o tom, když jsem vzala foťák do ruky, a když jsem ho odložila, zapomněla jsem samozřejmě na to.
Pak jsem si konečně vzpomněla a hned objednala u Jany Grešákové, kde původní popruh koupila i dcera. 
A víte, jak se fotí popruh foťáku?
No strašně blbě.
Když zapomenete, že jste se jím chtěli vlastně pochlubit, protože z něho máte radost a vzpomenete si, až je už "přikován" k foťáku, o což jsem požádala mého muže. 
Za nic na světě bych ho znovu nesundala.


Kabelek nám nepočítaně. Velkých, menších, ale psaníčka jen dvě, stoletá, tak jsem si ještě udělala radost s novým psaníčkem k tmavě modrým šatům modré.
No bez těch podpatků teda velkou parádu neudělám, ale to je život. 
Pokusím se cítit se dobře i bez nich.


A ještě nesmím zapomenout na jeden nákup. Druhý nájezd do zahradnictví už minulý týden. A kolik jich ještě bude? Nevím. Zdaleka není hotovo.
I přestože nemám Velikonoce ráda a nedržíme je, vám všem přeji, užijte si svátky podle svého gusta.


A ještě přidávám na závěr včerejší večerní pohled za náš plot. Tohle mě nikdy neomrzí.

18 komentářů:

  1. Nestíhám nic, psát, komentovat, lítám jako hadr na holi a kochám se životem stejně jako ty ... jsme šťastní blázni, co milují život a nyní vedou zahradnictví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, pobavila si mě tím svým komentářem. Zmiňuju se o něm i v dnešním příspěvku. Zas jsem si prodloužila život :-)

      Vymazat
  2. Velikonoce vnímám jako svátky jara.Svým způsobem je mám ráda (jako malá jsem byla ráda, že jsem měla něco nového na sebe :-) ), ale taková ta- pro někoho sváteční nálada- to u mne není. Ale trochu to doma zdobím, některé tradice dodržuji a jsem ráda když na nás z nebe sluníčko mává.
    Hezká prasátka ji zabalila. A kabelku sis tedy koupila úžasnou. Budeš za dámu. O těch botách to trochu je. Taky už nenosím lodičky, které byly kdysi mojí téměř denní součástí a je mi to líto. Jenže já bych už v nich nevydržela :-). Ony ty lodičky dají prostě oblečení ženy šmrnc. Ale život není však jen o tomhle, že!
    Měj hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, no právě, můžeš mít na sobě pytel, ale, když jsou k tomu lodičky, je to model :-) Ta prasátka jsem nebalila já, takhle krásně zabalená s mašličkami už přišla. Měj krásné dny.

      Vymazat
  3. Marti, Velikonoce také moc neslavíme. Bylo období, kdy jsme na velikonoční pondělí jezdili pryč. Baví mě zdobit vajíčka, letos jsem patchwork vyměnila za háčkování.
    Líbí se mi kabelka psaníčko a myslím, že si operu užiješ i bez lodiček. Víš, já jsem vzhledem ke své výšce a velikosti bot, podpatky moc nenosila. Snad jen v mládí. A obdivuji všechny ženy, které na podpatcích chodí každý den.
    Dnes jsme měli naplánovaný výlet s mladými a vnoučaty. Bohužel jsou oba nemocní a tak jsme jeli s mužem sami. Je nádherné počasí, mělo by být hezky celé svátky. Jen vody je potřeba.
    Měj hezké odpoledne.Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, u nás se taky marodí. Já jsem včera trochu polehávala, bolí mě celý člověk, nechápu, kde jsem to chytila. V zimě nechytím vůbec nic. Já teda netrpím na horečky, takže to vcelku jde, ale bolí mě v krku a mám tam knedlík. Také kvůli horečkám, které trápí Alánka, přijedou všichni až v pondělí. Vypadá to, že se zase jednou sejdeme všichni. Měj krásný den.

      Vymazat
  4. Jako puberťák jsem velikonoce milovala, protože jsme je pravidelně trávili na chalupě a nesmírně nás s kámoškou bavilo zdrhat opilým koledníkům korytem potoka po šutrech. Většinou dopadli na prvních dvou metrech a byli řádně zráchaný. Naopak jsme vždy poslušně čekaly na ty " své " a těm se pravidelně dostávalo vyšívaných stuh které měly čestné místo na velké pomlázce. No a pak taky nás bavily velikonoční tancovačky. Dneska je můj přístup stejný jak k vánocům, nesnáším je .....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, s vánocemi to u mě ještě jde, ale Velikonoce ignoruju. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  5. Marti, psaníčko je krásné, to se ti povedl fakt dobrý kup. A prasátka taky.
    Já beru Velikonoce jako začátek jara (a mám velmi ráda velikonční volno :-D a mazanec), ale taky je jinak moc neprožívám. Naopak neoblibuju zahradničení, (takže nákup v zahradnictví by pro mne nebyl potěchou), nicméně trochu zahradničním, protože to na chalupě nemůžu (a nechci) nechat na mámě ani nechat zpustnout. Takže zahradníkem (mizerným) jsem tak trochu z donucení...
    Hezký prodloužený víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, vždyť víš, že zahradnictví není ani moje hobby. Baví mě truhlíky a květináčky, jen nee nic do země. Kdo by to proboha plel!!! Měj pěkné dny.

      Vymazat
  6. Krásné nákupy, ovšem ty zahradní nemají chybu. Jedna kytička hezčí, než ta druhá a těch barviček. Líbí se mi i ty závěsné plecháčky.
    Marti, přeji Ti pohodové dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, ty závěsné plecháčky mám už třetím rokem a ještě nejsou osazeny všechny. To byl hezký nákup v Jysku. Měj se krásně a užij si volna.

      Vymazat
  7. Marti, tvoje nákupy ma vždy bavia ... veľmi chválim kabelku a aj mydielka sú fajné. No a kvietky sú úplne že naj ... nech sa im u teba darí a nech vám robia radosť čo najdlhšie ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, tvoje přání je na místě, snad se splní, páč každý rok musíme něco nasadit znovu, protože něco odejde. Měj se krásně.

      Vymazat
  8. Přeji krásné ráno Marti.Můžu psát a prohlížet blogy, hlídám Eli která spí na gauči, než se muž zkulturní.Spí totiž s Eliškou v obýváku ve spacáku vedle jejího pelíšku každou noc.No já vyhlášená sova chodím spát v 22h.Teda ty tvý nákupy nemají chybu.Vše se mi líbí a to psaníčko je překrásný. A ta komoda, ta je určitě z Francie, nádherná.My jedeme pro kytičky až 24.4., kdy otvírá to naše oblíbené zahradnictví s letničkama.To zase bude osazování truhlíků a květináčů na celý den, ale vždy mě to baví a když pak vše zalívám, tak si nadávám co toho je.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, miminko bude chtít ještě chvíli všechnu vaši péči. To je jasné. Jo ta komoda je z Paříže. Měj krásné dny.

      Vymazat
  9. Marti, moc hezké nákupy! Prasátka mě tedy pobavila! Psaníčko sis vybrala moc krásné, ono je prostě potřeba takové věci občas koupit a udělat si radost.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji. No to psaníčko jsem hledala docela dlouho, než se mi nějaké zalíbilo. Mám z něho radost. Měj pěkné dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.