sobota 28. ledna 2023

včera podesáté

foto archiv Studio Hrdinů

O inscenaci Romanticky rozprašuji vlastní popel jsem psala na blogu hned po březnové premiéře vloni.
Autorská inscenace v režii naší Lindy se pořád hraje a včera byla desátá repríza. Tím je vlastně řečeno vše a já jsem si to chtěla na blog poznamenat. Prostě představení má úspěch, tak jsem se rozhodla dnes tady udělat trochu reklamy naší rodiny. Představení se hraje i dnes a další termín je v pátek 10. března. 
Ne všechna představení naší dcery si pamatuju dopodrobna, od mého shlédnutí uplynul téměř rok a moc se mi to líbilo, ale to už jsem psala viz odkaz.
Kdo máte možnost vydat se do divadla Studio Hrdinů v Praze Holešovicích, tak já rozhodně doporučuji. Jevištní esej je volnou adaptací posledního textu francouzského filosofa a sémiologa Rolanda Barthesa. Podrobnější informace najdete na webových stránkách Studia Hrdinů.

"Fotografie neříká nutně to, co už není, ale pouze a najisto to, co bylo. Jednou jsem od jistého fotografa dostal svůj snímek, a ať jsem se snažil, jak jsem chtěl, nemohl jsem si vzpomenout, kde jsem byl fotografován; zkoumal jsem kravatu, svetr, abych zjistil, v jaké situaci jsem je měl na sobě; marně. Protože to však byl fotografický snímek, nemohl jsem popírat, že jsem tam byl (i když jsem nevěděl kde). Toto zakřivení jistoty a zapomenutí mi způsobilo závrať a „detektivní“ úzkost, šel jsem na výstavu fotografa jako bych odcházel na vyšetřování, abych se konečně o sobě dozvěděl něco, co už jsem nevěděl".

Tak dnes pozvánka do divadla. Mějte klidnou sobotu a já doufám, že odpoledne to bude na šampaňo.
Použité fotografie archiv Studia Hrdinů

P.S. Všechny naše tři děti jsou úspěšné, ale ne vždy lze o těch úspěších psát. Pozvánka do divadla je nejjednodušší.




3 komentáře:

  1. Představení je určitě zajímavé a máte právo být na dceru pyšní. Moc vám to přeji. Já jsem už nebyla v divadle dlouhé roky a už bych ani neměla do těchto míst vhodné oblečení, protože si kupuji samé sportovní...Přeji Ti hezké dny a v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  2. Sekt byl a veliká radost a oddechnutí!
    Marti, Ráda si čtu o vaší Lindě a doufám, že se jednou na nějakou její práci taky podívám.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tak to je hezké ! To je dobře, že máš že svých dětí radost ! Pozdravuju, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.