úterý 24. října 2023

oranžový podzim aneb dýně v parku



První moje živá reportáž po dlouhé době. Já jsem v sobotu při akci Dýně v parku fotila jen pár fotek opřená i s berlemi o kapotu auta, protože projít park bych nedala a nebyla nikde židle a já na nízkých lavičkách nesmím sedět. Ostatní fotky nafotil krásně můj muž. Pokud se chcete podívat na všechny fotografie plné lidí vyřezávajících dýně, můžete u článku, který v neděli vyšel na Sobotní park v Cítově byl ve znamení oranžové (kanalem.com).
No teď pracujeme s mým mužem v tandemu a nebyla to první reportáž, kterou jsme dělali společně. Ještě, když jsem byla v nemocnici v Motole, přišlo mi do emailu pozvání na slavnostní otevření hřiště. Matematická inteligence mě minula a já si špatně spočítala datum otevření a účast neprozřetelně slíbila. Akce se mi moc líbila a nechtěla jsem se jí jen tak vzdát, i když mi v té době zbýval ještě týden na klinice na Malvazinkách. Řešila jsem, co s tím. Nabídku syna, že mě odveze na akci a zase přiveze zpět na kliniku, jsem po zralé úvaze vzdala, protože bych to nedala. Po čase jsem se spojila s pořadatelem, který mě oslovil, a omluvila jsem se, že neumím počítat, nicméně že mám návrh, jak to udělat jinak. Domluvili jsme se na otázkách a heslovitých odpovědích po emailu (upřímně tohle nemám ráda a vyhýbám se tomu, protože osobní účast je nejvíc) a akce se zúčastní můj muž, který udělá fotky k článku. Neobvyklý plán byl přijat a my oba jsme dostali pochvalu za hezký článek a super fotky. 
Můj muž fotí na rozdíl ode mě už od dětství, ale fotit pro reportáž je přece jen něco jiného. Ovšem nafotil krásné akční fotky přesně tak, jak já vnímám, že by to mělo být. Článek, přestože se jedná o akci z naší obce, ve čtenosti předčil očekávání a přečetlo si jej okolo 600 lidí, což není u našeho regionálního magazínu standard. Mému muži byla projevena velká vděčnost za účast a bylo mu prozrazeno, že jsem jediná novinářka, která byla pozvána. Bylo dobře, že jsem se nechtěla vzdát tak zajímavé akce a vymyslela řešení, ale bez ochoty mého muže by to nešlo. 
Mějte pohodový den. 






6 komentářů:

  1. Všechno jde, když se chce! Manžel udělal parádní fotky!
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti tam by se mě líbilo, jezdím každý rok do Dýňového světa na Vysočině. Letos jsem celý říjen v lázních, tak jsem vynechala. Máš hodného muže ! Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to je krásná akce a nafocené moc hezky. Určitě byl u toho i hezký program neboť toto je zábava pro všechny. Přeji Ti zdraví a ať jsi brzy zase fit. J.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné fotky, dobře Tě manžel zastoupil. Jste prostě bezva dvojka.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Panu Pavlovi píšu jedničku a tobě, Marti, za organizaci také, jste dobrá dvojka.
    Jiřina z N,.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.