sobota 4. července 2015

nákup jako důkaz





Dnešní nákup mého muže.
O našich rodinných nákupech jsem již psala několikrát, tak jen na úvod krátké zopakování. Máme to s mým mužem odjakživa tak, že nemáme přesně rozdělené genderové role a v průběhu života dělal každý z nás, co bylo zapotřebí anebo co některého z nás bavilo v danou chvíli víc.V našem minulém domě, který jsme rekonstruovali, jsem dokázala vybourat zeď a uklidit z místa suť a kameny, než se můj muž stačil vrátit z nákupu z Obi. Když přijel, hned od branky na mě volal, hele vymyslel jsem to jinak, tu zeď bourat nebudeme. No chtěla jsem jej překvapit a pak pomáhala znovu stavět :-)
Můj muž je velmi zdatný, dokázal vyrobit originální nábytek do dětského pokoje, kuchyňskou linku, dělal novou střechu, stavěl zdi apod. a  já vymaluji klidně celý dům, zasádruji díry ve zdi, pověsím obrazy. Můj muž naproti tomu někdy rád žehlí a sám nakupuje, zpočátku, protože to situace vyžadovala, a nyní zkrátka proto, že už to umí líp.
Takže toto je dnešní nákup.mého muže. Není naštěstí celý vidět, protože to bych musela fotit asi z kilometru a na úklid tohoto nákupu bych si nejraději najala nějakého brigádníka. Avšak když opomenu nákup do mrazáku, páč ten jsme teď pro neustálé grilování celý vybílili, je to celkem obvyklý nákup, v podstatě je to takový nákup zhruba na týden. Nafotila jsem jej jako důkaz k dnešnímu příspěvku. I kdybych milionkrát nákup sepsala, stejně nakoupí o 50% víc a bude mi tvrdit, že vše jsem chtěla :-) Naproti tomu musím sdělit také stanovisko mého muže. Tvrdí, že když se drží pouze mého malého seznamu, okamžitě kladu otázky typu: tys mi nekoupil nic dobrého?
Tyto naše nákupní rituály se neustále opakují a musím přiznat že nás baví :-). Já sepíšu malý nákup, můj muž vyrazí (již jsem psala, že mě na nákup bere jen nerad :-), páč já to mám na 5 minut a dost). Za neustálého vyzvánění telefonu nakonec v podstatě nakupujeme spolu. Telefon zazvoní nejméně 10 krát. I když je můj muž již jako nákupčí profík, přesto volá "přítele na telefonu", takže hovory probíhají neustále ve stejném duchu: máš chuť na toto, hele toto mají v akci, takže jsem na tom v podstatě skoro stejně, jako kdybych byla na nákupu on line. Stejně nic moc z naplánovaného neudělám.
No a pak nákup vyložíme a já se ptám, proč jsi koupil toto a toto, no protože to měli v akci a toto, no to jsem zapomněl vyndat z košíku :-), to už jsem nechtěl atd. Je to naše již celkem pravidelná zábava jménem "Malý nákup". Zase nakoupil spoustu věcí mimo seznam. Ale musím přiznat, že nakupovat fakt umí a někdy se jeho nákup líbí natolik, že musí hledat nákupní vozík po celém marketu. Taky bych si na takový plný vozík počkala :-)
Můj muž tento náš zábavný rituál dovedl ovšem k dokonalosti. Před pár týdny přede mě předložil nějaký popsaný papír a povídá: tady mi to podepiš. Co mám podepsat?! No podepiš se pod ten nákupní seznam, že s ním souhlasíš...  Nepodepisuji nic, co si předem nepřečtu.
Po přečtení jsem odmítla. Seznam obsahoval položky typu něco k svačinkám, nějaký sejry, zeleninu a ovoce, dobrou pomazánku, rybu, nějaké maso ...
Fakt mě pobavil a o to mu šlo.
A když mu pokladní v marketu říká, no vy jste krásně nakoupil, povídá, no to poznám až doma :-)

6 komentářů:

  1. Hihi:) Myslim, ze podobne to ma spousta chlapu. Muj tata treba jezdi hrozne rad nakupovat. Vzdy si vypisuje z letaku akce. Muj manzel jezdi zasadne "na blind" a nebo mi jede po ceste z prace koupit dve veci - v obou pripadech prijede s gigant. nakupem vsemoznych blbosti okolo s tim, ze to bylo v akci (az pozdeji zjistim, ze v akci bylo to v regale nad tim nebo pod tim - ze nechape posloupnost cenovek). ALe na fotkach me nejvic zaujala kytka. Ta vam musela udelat radost. Ja jsem teda v lete proti kupovani kytek, kdyz jich mame "plnou" zahradu, ale na druhou stranu, je hezky, ze si chlap vzpomene:))

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za vtipný komentář. Jen musím poopravit poslední větu. Tyto kytky kupujeme s chlebem vždy asi jako pažitku, i když máme na zahradě, ale ty nám nestačí, takže to nebyl dárek. I když můj muž mi nosí kytky vždy, někdy někde natrhané, někdy kradené v parcích a někdy koupené, ale ne v marketu s chlebem. A na tuhle kytku si vzpomene vždy :-) Hezké dny. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, musela jsem se smát, vtipně napsáno, takového muže bych potřebovala. Na nákup jel sám jen jednou, to už je spoustu let, holky byly nemocné a doma už vše chybělo, tak jsem Laďovi napsala seznam co má koupit a přiložila peníze, raději více, kdyby něco přibral ze své iniciativy, no prohlédl si seznam a po zvážení si vzal jen 500,- Kč, se slovy to stačí odjel , po čase byl zpět a sháněl se po penězích, samozřejmě tam nechal dluh, od té doby mě dobrovolně bere s sebou. Ta kytka s chlebem mě pobavila, super. Krásný den Maryša :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, tak to jsem se pobavila :-) Tvůj muž je tedy asi jako já, já chci taky udělat malý nákup hahaha. Měj se krásně. M.

      Vymazat
  4. Marti, moc si mě pobavila :) to máš ale šikovného muže a ta kytička - to je třešnička na dortu! U mě je to "pašák" !! :)))
    U nás nakupuju já... píšu si sáhodlouhý seznam (seznamy já ráda) a ten většinou nechám doma :))))
    Martin nakupování nesnáší... občas ho vezmu sebou pro nějakou rychlovku, aby taky věděl co co stojí :)))
    Měj se krásně, Renča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, moc děkuji, jsem ráda, že jsem tě pobavila a mému muži pochvalu vyřídím :-) Já, když mě náhodou na nákup s sebou vezme, se jej musím na vše ptát a jak něco chytnu, tak hned volá, to nekupuj, to je drahý :-) Měj se krásně a ať se ti daří tvoje krásná tvorba. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.