středa 1. července 2015

některé věci do smrti nepochopím...

pozvolný přechod k EU :-)
Aneb vyslechnuto. Nebudu uvádět dnes žádné podrobnosti, abych snad nebyla obviněna z trestného činu, ale událost mi přišla natolik vtipná a v podstatě hloupá, že stojí za to ji zveřejnit. Takže promiňte mi dnešní vybočení ze standardu mého blogu. 
Na redakci nejmenovaného deníku se obrátil náměstek či asistent veřejného činitele, v tomto případě ženy, s tím, že bude dnes veřejně tam a tam a zda by to redakci nezajímalo a nechtěla přijet. Novináři z redakce za prvé neměli čas a už na první pohled tato pozvánka nezaujala. Nebyla spojena s žádnou zajímavou událostí a v podstatě už zpočátku bylo skoro jasné, že nejde v tomto případě o akci samotnou, ale spíše o inkriminovanou osobu. Aby redakce úplně neodmítla, ať tedy zašle z dnešní akce nějaké fotografie a pár řádek.
Hned odpoledne dorazil kýžený materiál přes dva emaily, spoustu fotografií přes úschovnu a pár řádek. Bylo zde sděleno, kde veřejná postava pobývala a byly jste jmenovány dvě firmy, takže komerční záležitost jako prase. Nějaké sdělení přínosné pro veřejnost chybělo. Odpověď zněla, že bude vypočítána kalkulace a po té může být materiál v deníku zveřejněn. Následující reakce všechny zúčastněné velmi pobavila – rozhodně žádná kalkulace, asistent se domníval, že deník bude velmi zajímat vzedmuté bříško ukazující na počínající těhotenství oné osoby a tedy zveřejnění bude jako zajímavost zdarma :-).  Opravdu se bavím tímto vyslechnutým příběhem. Pan asistent si jen spletl lokál, možná by toto zajímalo bulvár.
To mě jen utvrzuje v mém přesvědčení, že osoby, které jsou placeny z našich daní a mají nám přinášet prospěch, mají pocit, že zvolením do jakékoliv veřejné funkce se z nich stali nadlidi (výstižný příměr mého muže) a nás ostatní tedy "plebs"" by mělo zajímat veškeré i banální dění kolem nich (omlouvám se předem všem světlým výjimkám). Tím nechci nijak zlehčovat tento požehnaný stav, jakým těhotenství je, ale fakt nevím, proč by mě mělo zajímat u někoho, kdo do mého života vůbec nepatří a sotva kdy bude a už vůbec nevím, proč by taková zpráva měla zajímat čtenáře seriózního deníku. Stačí, když se v tisku dozvídají, co řeší parlament, ať už český anebo evropský. Jako např. co je marmeláda a co džem, zda máme právo říkat tuzemský rum anebo tvarůžky. A teď mě aktuálně velmi pobavilo, že v době řecké krize se v EU rozhodlo, že barva krabičky lehkých cigaret nemůže být zlatá, ale musí být modrá. Takže teď nastal pozvolný přechod k EU a krabičky jsou tří barev viz fotografie.  Nevím, nejsem ekonom a třeba tato rozhodnutí budou mít vliv na posílení ekonomiky Evropy, kdo ví :-).
Doufám, že tímto článkem neztratím svoje čtenáře, ale některé věci mě fakt dokáží rozčílit a do smrti je nepochopím. 
A vzhledem k výše zmíněnému jsem pyšná na to, že naše rodina řekla při referendu o vstupu do EU NE, i když to nic platné nebylo. Domnívali jsme se tenkrát, že na vstup nejsme připraveni. Dnes vidím, že ani EU nebyla připravena. Nejsem odborník, takže nechci tady polemizovat, zda naše mínusy vyváží evropské plusy, to mi fakt nepřísluší. Ale stačí trochu sledovat dění a názor si udělá každý sám.
Ale jsem pozitivní člověk a mám ráda vtipné  a absurdní situace a určitě dnes aspoň jedna z nich vtipná byla :-)

2 komentáře:

  1. Marti nejsi sama i já spoustu věcí nechápu a kroutím nad tím hlavou jestli se mě to jen nezdám a za chvilku se nebrobudím..... Nemá cenu se rozčilovat--užívej léta a krásných dní :o)
    Měj se moc hezky.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, děkuji. Vím, že nejsem sama. Většinou jsem nad věcí jako v těchto dvou případech a dokonce se bavím, ale někdy mě lidská blbost vytáčí :-) Přeji Ti také ať si užiješ letních dní. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.