sobota 7. listopadu 2015

dnes ve znamení lvů a papíru



Dnes jsme byli poprvé s mým mužem na chovatelské výstavě.
Konají se sice v okolí často, ale nás tam nic neláká a že by se z nás mohli stát chovatelé drobného zvířectva, fakt nehrozí. To nám už před 25-30 lety rozmluvila známá, od které jsme odebírali produkty domácího chovu. Znala nás dobře a spočítala, že nás by vyšlo vajíčko na deset korun, pozor tehdejších deset korun! Nevím, jaký je příměr pro tento druh všeumělů, něco jako kozel zahradníkem, ale to už jsme :-)
Důvod dnešní návštěvy byla malá lvíčata albíni, která jsme zatoužili vidět.




Další objev poutající moji pozornost byly úžasné proutěné panenky. Tedy proutěné...  To jsme si mysleli, nic jiného nás nenapadlo.
Úžasná ruční práce, každá panenka trochu jiná, tedy originál. Hodnotu jsem dokázala odhadnout, ale do výplaty daleko :-), takže jsem si říkala někdy příště. Cena mě příjemně překvapila.
Paní viděla můj zájem a prozradila mi své výrobní tajemství. Panenky jsou z papíru a to novinového,  po té jsou nabarveny a nalakovány.Už jsem o výrobcích z papíru slyšela, ale skutečnost mě překvapila. Sukýnka se plete přímo na formu, ale od pasu nahoru ruční práce, každá panenka trochu jiná. Mám ráda takové zbytečnosti, i když panenka má prý svůj účel - vejde se pod ni sedmička vína.
No, já ji chci jen tak a doma už zkouším místo, které jí bude slušet a kde bude ladit. Je celkem velká, měří půl metru, takže potřebuje místo důstojné.
Nejvíc se mi asi líbí na zemi u stojací lampy.



2 komentáře:

  1. Marti, lvíčata jsou nádherná a panenka je pěkný kup..já tu mám ruličk z papíru narulované, ale ještě jsem si na nic z nich netroufla..třeba někdy...měj se moc krásně..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, tak to jsem zvědavá na tvůj výrobek, já takto šikovná nejsem, já si troufnu tak na šití, batikování atd. Hezké dny. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.