pondělí 2. listopadu 2015

lovení pro radost




Po odmlce jsem opět na značce :-) Odmlka byla způsobená částečně časovou tísní a také žádné téma, které by bylo hodno zaznamenání, abych nezapomněla. Navíc jsem si udělala malý výlet na jižní Moravu z důvodu oslav narozenin a "trip" byl úžasný v barvách šampaň, bílé a růžové (červené nepijeme). Úplně jsem si vymetla hlavu a mám prázdný hard disk, který mohu opět plnit. Zážitků bylo tolik, že jsem včera večer měla pocit, že se vracím po 14 dnech. Úžasné prodloužení života.
Už jsem psala, že miluju antiky a bazary a turné po nich si neodpustím stejně jako moje sestra. Vím, že jsem psala, že nákupy nesnáším, ale toto je lov :-) a my lovíme rády. A úžasná keramická tmavě modrá konvice (trochu mi připomíná ptáka) je můj další přírůstek do rodiny naprosto zbytečných a nepotřebných věcí. Když mi na Moravu volal můj muž a já mu popisovala svůj úžasný úlovek, zeptal se a my potřebujeme konvici ?? Panebože, já přece nelovím věci, které potřebuju, ty si koupím na nějakém eshopu, já lovím věci naprosto k ničemu.
I když tuto designovou konvici lze samozřejmě použít na čaj i kafe a já nesbírám věci, aby ležely někde ve vitríně, takže po různých dozičkách a vázičkách, které skutečně jsou k nepotřebě, jsem vlastně vylovila velmi potřebnou věc.Ovšem bude chvíli pravděpodobně putovní jako ostatně většina mých úlovků, chvíli trvá, než jim najdu místo, které jim nejvíc sluší a většinou to stejně není napořád.



Dalším přírůstkem z výletu z Moravy je kulatá túje, která naší zahradě sluší. Mezi naší rodinou neustále putují a přelévají se předměty, které se někomu znelíbili, a tak jdou dál jako škatule škatule hejbejte. Takže mezi námi putují šperky, oblečení, zařízení bytů a domů a také zahrad. Neustále všichni v naší velké rodině něco měníme, přestavujeme atd. Občas se mi stane, že se po určité době ke mě vrátí věc, kterou jsem už do oběhu dala, ale tento koloběh mě baví.



Další přírůstek mě čekal po návratu domů a nemám na tom pražádnou zásluhu, páč o květiny doma pečuji bohužel méně než na zahradě, a proto vedle mě vydrží jen silní jedinci jako např. vánoční kaktusy. Ano, už začaly nakvétat a jsou krásné v tom svém snažení. Ovšem nevím, proč jsou vánoční ...
Na vánoce mi nikdy nekvetly.




4 komentáře:

  1. Já také kupuji staré věci, které nepotřebuji. Pak mnohdy řeším, kam je dám. Nakonec se ale místo vždy najde. Takže příště mohu koupit opět něco co nepotřebuji, ale co se mi líbí. Mám k tvému úlovku pochopení a líbí se mi. (tak trochu "Art deco"). Měj se krásně a úspěšný lov v bazarech, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Tobě taky hezké dny a úspěšné sběratelské počiny. Martina

      Vymazat
  2. Marti, taky sbírám naprosto nepotřebné věci, ale pro mě jsou samože moc moc důležité a nutně je musím mít. jo a ten kaktus, no, taky to tak mám, ale jestli vono to není tím, že ho prostě jen začneme zalívat dřív, než bychom měly.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, s tím zaléváním to u mě asi tak nebude, jak jsem psala na pokojové kytky jsem barbar, ani nevím, jak se některé jmenují a mám tady jeden indikátor, který při nedostatku vláhy sklopí listy a já vím, že je čas zalít všechny :-) Hezké dny. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.