čtvrtek 5. října 2017

divadlo trochu jinak




 


Divadlo miluju odjakživa v jakékoliv podobě. Sotva někde zahlédnu něco, co jen vzdáleně jeviště připomíná, hned mě to zaujme.
Pohádkové divadlo Piráti z Albi navíc není jen tak obyčejné divadlo. Je to vlastně hra na divadlo. Dítě si musí divadlo postavit, postavit kulisy a rekvizity a se čtyřmi kostkami pak rozehrají vlastní pohádkový příběh podle svojí fantazie. Hra je pro jednoho až čtyři hráče a rozvíjí nejen fantazii, ale i zlepšuje komunikaci a kreativní myšlení. Jediné, co se mi u tohoto úžasného výrobku nezdá, je věk. Naše vnoučata jsou velmi inteligentní (taky mají být po kom :-)), ale přece jen divadlo je podle mě pro starší děti. Plánuju si jej jako druhý dárek pro vnuka, kterému bude šest let. 
Myslím si, že je tato hra pro děti tak od čtyř pěti let.
Protože to mám jako dárek, nemohla jsem rozbalit všechny komponenty, 
ale snad fotografie ukáží, o co jde  a možná je to dobrý tip na dárek. 
Doufám, že to udělá radost a i já si taky někdy zahraju :-)


Albi nabízí spoustu krásných interaktivních věcí. 
V koláži je hračka, vlastně vzorek, Chytrý vějíř
Jsou to barevné kartičky s obrázky se sto otázkami a sto odpovědmi na téma, 
jak se chovat na veřejnosti, co je správné a co ne složené ve vějíři. 
Je to malá hračka, která může zkrátit dobu čekání, 
cestu autem či autobusem a ještě poučí.

10 komentářů:

  1. Jo,jo v Albi mají pěkné věcičky. Jak už jsem jednou psala,jejich podnikový prodejna se nachází přímo u zdroje u výroy v Č.Kostelci. Tam je možno zakoupit mnohé věci za podstatně levnější cenu, než potom už v další prodejnách. Nemám to daleko- v létě na kole, v zimě busem (cca 10 km), takže občas tak nakouknu, především před Vánocemi.
    Pohádkové divadlo, které jsi nám nafotila, vypadá moc dobře a určitě udělá vnukovi radost.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, vzpomínám si, že jsi se o krámu zmiňovala. To máš skvělý, když to máš kousek. Hezké dny.

      Vymazat
  2. Bude to paradny darcek podnecujuci fantaziu. Viem si predstavit pribehy, ktore si deti rozohraju. Ako dieta som raz pod stromcek dostala divadlo ... Nikdy nezabudnem na tu scenu osvietenu vianocnymi ziarovkami. Figurky bolu na drotikoch, vodili sa zhora a dali sa dokupovat ... Bola to najmilsia hracka ... Divadlo milujem aj traz. Od nas sa chodi na predstavenia autobusom ... Idem vzdy ... Marti, dakujem za spomienku a prajem pekny den ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauro, já jsem divadlo nikdy neměla, ale naše děti jej pod stromeček dostaly, přesně vodící loutky. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. To se mi moc líbí a v Albi mají moc hezké věci pro děti, které mají hlavu a patu a rozvíjejí dětskou mysl. Díky za tip, Vánoce se začnou blížit rychle. Sice Jonáškovi jsou teprve 3 1/2 roku, ale třeba by to s maminkou již zvládal-ona je taková hravá.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jsem ráda, že jsem inspirovala. No od těch tří let s rodičem určitě, třeba nepochopí úplně pravidla, která určují ty kostky, ale furt je to divadlo a velmi kreativní. Mě to uchvátilo.

      Vymazat
  4. Kreativní babička pro kreativní vnoučata, každá hra je báječná, když se u ní sejdou lidé, kteří se mají rádi. Ať přinese radost a pohodu.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.