čtvrtek 25. dubna 2019

hnízda s vepřovými nudličkami a pestem



Já tyhle těstoviny miluju. Nevím, jak se jim říká, já jim říkám hnízda. A podle mě tak vypadají, dokud je neuvaříte. Vzpomínám si na dobu, kdy různé tvary těstovin měly naprosto stejné chutě a někdy, když byl čas, jsem si je vyráběla sama. Dnes žádné nechutnají stejně.
Tentokrát opět velmi rychlé jídlo, čím jsem starší, tím víc mě baví rychlá jídla, a přímo skvostné.
V Lidlu byl italský týden a já nakoupila tři druhy těstovin, italské pesto s bazalkou, sušenými rajčaty a mandlemi a italskou omáčku a artyčoky. A bambusové výhonky, ale ty myslím italské nejsou. 
Dělám si do špajzu vždy zásobu podobných delikates, kterou neustále doplňuju.
Vepřové maso na nudličky jsem osolila, opepřila a osmahla na pánvi. Už jsem nedávala žádné koření a ani zeleninu, protože tohle pesto je výrazné samo o sobě, takže jídlo už nepotřebuje žádnou další příchuť.
Na měkké maso jsou hodila uvařené těstoviny, vmíchala pesto a čerstvou pažitku. 
Nahoru dala strouhaný sýr.
Vloni jsem měla svoje vlastní pesto z bazalky s česnekem v olivovém oleji a z petrželky, ale Italové to samozřejmě umí rozhodně líp.
Tenhle příspěvek suším v konceptech už víc než měsíc. Furt bylo plno jiných témat. Dnes se mi hodí, páč v hlavě je úplně vymeteno a viróza se mě furt drží.
Pohodový čtvrtek všem.


16 komentářů:

  1. Marti, zajímavý recept a dobrý tip, až nebudu vědět, co vařit.
    Mrzí mě, že Ti není líp. Určitě virózu vylež.
    Máme tu vnoučata na doléčení. Perou se od rána do večera, jsem ráda, když je pak večer zaženu do postele a je klid.
    Držím palce, ať konečně bacily zaženeš. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, včera jsem místo ležení malovala. Měla jsem chuť a já musím malovat, když mám na to chuť, ale jinak jsem jen uvařila koprovku, napsala zprávy a vše ostatní obstaral můj muž. Dnes je mi trochu lépe, ale to mi bývá každé ráno. Tak snad už to odchází, na zítřejší akci ale půjdu. Děkuji a měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, u nás jsou těstoviny taky velmi oblíbené. Ta tvá hnízda (fettuccine) milujeme s lososem nebo tuňákem, jindy se sýrovou omáčkou a ořechy.
    Ty tvoje vypadají taky moc hezky...
    Posílám pozdravy a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, i já už jsem je dělala na více způsobů, s tuňákem či jen zapečené s kukuřicí s více druhy sýrů, to milovaly naše děti, když byly malé. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Marti, tenhle receptík je přesně podle mého gusta. Super ingredience a bezva čas přípravy. A i skvěle vypadá!
    Přeji ti brzké uzdravení!
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, děkuju, dnes je mi o trochu líp. Měj pěkný pátek.

      Vymazat
  4. Já nemám Lidl úplně po ruce a pokaždé, když jsem se tam dostala, tak byl buď XXL týden nebo retro týden. A já mám nejraději právě ty národní, kdy taky lovím různé dobrůtky (u mne vede francouzský vůli sýrům). Těstoviny s dobrý pestem jsou super, někdy ani nepotřebují maso (a že já jsem nějaký masožravec ;-).
    Nějak se té virózy nemůžeš zbavit, což? Tak ať už konečně ano

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já využívám právě ty národní týdny, ale ne nějak plánovaně. Musí se mi postavit Lidl do cesty :-) A když už tam jsem, nakoupím do zásoby. Máš pravdu, jde to pomalu. Dnes je mi o trochu líp, tak snad už se to zlepší. Měj pěkný pátek.

      Vymazat
  5. Pesto pri varení používam veľmi rada ... hlavne na cestoviny ... Skúsim raz aj s mäskom ... Vyzerá to dobre ... Marti, maj pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, my to doma máme obráceně. Já jsem masožravec a bez masa vydržím tak den, takže ho cpu aspoň trochu všude :-) Měj pěkný pátek.

      Vymazat
  6. Co bychom si bez italských týdnů v Lidlu počali ??? ... já od nich miluju všechny těstoviny, jsou totiž dokonalé za přijatelnou cenu. Dobrou chuť !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, přesně. Já jsem nakoupila taky více druhů těstovin do zásoby. Měj pěkný pátek.

      Vymazat
  7. Marti, tak ať ti je už líp.Mě chytly záda.Zvedala jsem Eli a zvolila blbej předklon.Těstoviny máme nejraději italské Barilli.Krásný den přeji a dnes uvařím podle tebe.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, ať se ti uleví. Měj pěkný pátek a dobrou chuť. Snad to bude aspoň na bramborovou vařečku :-)

      Vymazat
  8. Těstoviny já taky můžu! Mňam! Škoda, že ten můj mužskej o ně nestojí. Máme úplně jiný chutě:o)..pořád přeji brzké uzdravení. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, můj muž je dřív taky moc nejedl, ale v poslední době mu chutnají. Měj pěkný víkend.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.