pondělí 18. října 2021

říkám si

pořád, že jednou to bude historie, sakra,  a malinko mě to uklidňuje a míň se stydím, že jsem toho součástí. 
Součástí společnosti, kde se morálka stala archaismem a předsudkem, kde chybí čest, umění včas odejít a kde i velké "hříchy" na část společnosti nepůsobí jako velké zlo a mohla bych pokračovat.
Blog je můj deník, tak tady patří i současné dění. Dnes se ale sama vyjadřovat nebudu. Ne, že bych nechtěla, ale nebudu plýtvat slovy, která už někdo řekl přede mnou a lépe a já se pod ně podepisuju. 
Tento článek, který sem kopíruju, protože je jistota, že tady nezapadne a jednou bude jen vzpomínkou, najdete tady
Upozornila mě na něj sestra, která autora tohoto blogu zná osobně: 

Teď budete říkat, co je neetické
Marek Vácha

Situace v České republice v roce 2021 připomíná orientální despocie středověku.

Nečekal bych, že se toho v České republice v roce 2021 dožiji. Současnost připomíná dění v bývalém Sovětském svazu a v současné Severní Koreji, kdy pokud se vládce neobjeví týden na veřejnosti, hned vznikají otázky, zda ještě žije, a pokud již ne, že pravděpodobně probíhá boj o moc, kdo přijde po něm. Bolševici na to byli experti.

Nevíme, zda prezident České republiky ještě žije, zda je při vědomí, zda je schopen komunikovat, zda rozeznává tváře, zda je schopen udržet v ruce pero a podepsat se, zda je schopen někoho pověřit k sestavení vlády. Možná ano. Možná ne. Zajímá mě to. Zajímá mě to jako občana, který šel k volbám, volil jsem a není mi proto jedno, kdo bude sestavením kabinetu pověřen. Zajímá mě proto, zda prezident je kompetentní. Není v tom žádný voyeurismus. Nezajímá mě prezidentova přesná diagnóza s biochemickými podrobnostmi, nezajímá mě, co svačí, to je soukromou věcí jeho a jeho rodiny – z pohledu lékařů se jedná o sedmdesáti sedmiletého vážně nemocného pacienta, toho času na jednotce intenzivní péče, pacienta, který možná umírá, ale který je podle oficiálních zpráv jen lehce unavený, lehce dehydratovaný a jinak vlastně v pořádku.

Zajímá mě, zda je prezident ČR kompetentní k výkonu své práce. Když jsme u toho, zajímá mě to u každého řidiče autobusu, zejména pokud nastoupím. Po volbách jsme dnes obrazně my všichni na káře České republiky a logicky nás zajímá, zda je řidič kompetentní, a zda třeba není pod vlivem.

Prezidentův mluvčí vyzývá k soucitu a k modlitbám. To je jistě hezké od něho slyšet. Od roku 2013 jsou ovšem jeho prohlášení jedno vedle druhého nekončící řekou drzostí, výsměchů, lží, šťouchanců, cynismů, jízlivostí, povýšeností, urážek, impertinencí - a nyní bude vyzývat k soucitu? K modlitbě? Kancléř Mynář mluví o hyenismu – no zrovna on je ten pravý. Čas, aby hradní parta si sbalila svých pět švestek a klidila se.
Najednou všichni z Hradu přesně ví, co je neetické. Že se nezajímali dřív.

A ještě jedno vyjádření tentokrát poslankyně Miroslavy Němcové z jejího facebooku:
A to je ta kráásná země….

V sobotu 9.10. Andrej Babiš prohrál sněmovní volby. Následujících pět dní jsme svědky mocenského boje, který má otřesný průběh.
- Neděle 10.10. Andrej Babiš navštěvuje prezidenta v Lánech. Z návštěvy uteče zadním vchodem.
- Vzápětí odváží speciální supersanitka bezvládného prezidenta do ÚVN. Hradní kancelář tvrdí, že šlo plánovaný převoz.
- ÚVN sděluje, že prezident je na oddělení ARO, k podrobnějšímu informování nemá souhlas hlavy státu.
- Za dva dny si Andrej Babiš vzpomene, že si s prezidentem v Lánech pěkně popovídal a dostal od něj příslib opětovného jmenování premiérem. Interní informace vylučují, že by jakýkoli rozhovor byl možný.
- Jiří Ovčáček přechází od žalmů k informacím o jídelníčku prezidenta, toho času ležícího na JIP: meruňkové buchty a vinná klobása s bramborovou kaší.
- Ivana Zemanová oznamuje novinku: prezident je nemocný.
- Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček a hradní kancléř Mynář porušují všechny předpisy ÚVN a bez vědomí ošetřujícího lékaře a vniknou do pokoje vážně nemocného prezidenta.
- Prezident během jejich “návštěvy” podepsal listinu o svolání ustavující schůze sněmovny. Svolal ji však na termín, kdy se sněmovna musí ze zákona sejít sama i bez prezidentova rozhodnutí. Zbytečná návštěva, zbytečný papír.
- Pravost prezidentova podpisu na listině vzbuzuje pochybnosti, na sociálních sítích je zveřejněna žaloba v této věci.
- Nemocnice se distancuje od výroků předsedy Sněmovny a prezidentova kancléře, které se týkají zdravotního stavu prezidenta a zahajuje interní šetření neoprávněného vstupu R. Vondráčka na specializované nemocniční oddělení.
To není scénář nějaké filmové komedie nebo spíše politického thrilleru. To je realita České republiky. Obludné lži, metody kriminálního prostředí, podezření ze zneužívání funkce, důvodné pochybnosti o příčetnosti prezidenta.
Proti zájmu státu jednají:
- Miloš Zeman prezident republiky, soudně usvědčený lhář, nejvyšší ústavní činitel
- Andrej Babiš, trestně stíhaný předseda vlády ČR, čtvrtý nejvyšší ústavní činitel
- Vratislav Mynář, trestně stíhaný kancléř prezidenta republiky
- Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny, porušující bezpečnostní a zdravotnické předpisy ÚVN, třetí nejvyšší ústavní činitel.

Na závěr citát Havla, který se tedy spíš hodil k volbám, a taky jsem jej měla na facebooku v té době, ale musím jej sem dát.
Mějte pěkné pondělí.

6 komentářů:

  1. Marti, tak s tímto názorem naprosto souhlasím a stavím se za tato slova. Je mi z toho, co se na vrcholné politické scéně děje, na zvracení. Lež jedna za druhou a to že jsem říkala, že před volbami všechno byly falešné řeči a sliby, se bohužel potvrzuje. Je to opravdu .ozna vážnější, než si myslíme, ale nikdo čistou pravdu neřekne. Vím, jak vypadá člověk v posledních dnech končícího života a není to zrovna pro slabochy a vůbec se divím, že na specializované oddělení by pustili kohokoliv jiného než člena rodiny a to ještě musí mít ochranný oblek, který mu musi někdo vydat. Je to všechno divné, zvláštní.
    Marti, měj příjemný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  2. Asi nikdo se neuměl představit, že dno je tak hluboko... A ještě na něm asi nejsme.
    Marti, měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti to, co se v naší zemi děje, je naprosto otřesné. Přijde mi, že někteří lidé se chovají jako smyslů zbavení. Vezmou jim moc a oni vyvádí jako dítě, kterému spadly hračky do kanálu. Udržet se u koryta za každou cenu, jít přes lži a přes mrtvoly... je mi z toho smutno...
    Nenechme si ale zkazit den. :) Měj se pěkně, Marti

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, článek jsem včera četla a musím jen souhlasit. Situace v naší zemi je šílená.
    Svého času jsem měla na ARO sestru. Nehlídala jí ochranka, ale jen tak jsem se k ní nemohla dostat. Musela jsem zazvonit, aby mě na oddělení pustili, pak jsem dostala plášť a musela jsem si před zdravotní sestrou pořádně umýt ruce, teprve pak mě k mé sestře pustili. Samozřejmě jsem mluvila i s lékařem. Tolik k oné návštěvě u pana prezidenta.
    Včera jsem si pustila rozhovor na Prima News s panem profesorem Pafkem a moc se mi jeho názory líbí. On operoval prezidenta Václava Havla a po operaci, která odhalila rakovinu plic, mu poradil, aby novinářům řekl pravdu. Což se stalo. Bohužel hradní parta kolem současného prezidenta hají především svoje teplá místa a pravdu se asi nedozvíme.
    Měj hezké dny nového týdne.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, pod článek Marka Váchy bych se podepsala.
    Dnes jsem viděla projev Mynáře, namyšlený, arogantní, útočící a stavící se do role Boha.
    Už před časem jsem četla rozhovor s generálem Petrem Pavlem, který řekl, že je mu smutno, když vidí prezidenta, potažmo vrchního velitele armády, jak si ho trio Mynář, Nejedlý a Ovčáček, vodí jako loutku. Tomu triu jde teď o hodně. V podstatě o moc a jejich korýtka.
    Měj hezké dny. 💓🍀

    OdpovědětVymazat
  6. No a informace, kterou dnes dostal Senát od ÚVN to dorazila - prezidentův stav neumožňuje pracovní program, prognóza, že by se to zlepšilo, je nejistá. Kancléř tuto informaci měl, když tam vedl předsedu PSP... Hradní trio + Vondráček jsou fakt na zvracení...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.