pátek 28. dubna 2023

Kokořínský rychlík


Dnes mám pro vás článek o výletním rychlíku, který vás doveze na výlet z Prahy na Kokořínsko. Třeba někdo z vás využije. Vím, že teď to píšu pořád, ale nestíhám a málokdy mám čas napsat samostatný příspěvek na blog. Opět mám zpoždění v nahlížení k vám, ale budu se snažit to zase napravit, protože mi chybí vědět, co se u vás děje. Moc děkuji za všechny vaše milé komentáře, které čtu pravidelně, i když neodpovídám.
Včera jsem v Mělníku dělala zajímavou reportáž a v nejbližších dnech vás s ní seznámím i na blogu.
Mějte pohodový pátek, pro někoho je to jako malá sobota 😂. Pro mě to tak kdysi taky bylo, dnes už moc nerozlišuju všední den a víkend, protože často pracuju právě o víkendu.

Kokořínským rychlíkem o víkendu na výlet
Marta Dušková

Kokořínský rychlík je výletní vlak, který jezdí o víkendu z Prahy do oblasti Kokořínska, do města Mšeno. Svést se legendární motorovou lokomotivou československé konstrukce řady T 478.1 s klasickými kupátkovými vozy, které byly vyrobeny ve východní Německu v původním provedení, bude jistě zážitkem nejen pro děti, ale i dospělé.

Trasa vlaku jede z Prahy přes Neratovice, Všetaty do Mělníka, na Kokořínsko do Lhotky u Mělníka, Kaniny a Mšena. Odtud je možné se vydat na výlet pěšky či na kole do Kokořínského dolu, vykoupat se v prvorepublikových městských lázních ve Mšeně či navštívit parostrojní pivovar v Lobči.

Kapacita vlaku je 120 míst k sezení a asi 20 jízdních kol, která se přepravují stejně jako kočárky a zavazadla v zavazadlovém prostoru jednoho z vozů.

Podrobné informace včetně ceníku a tipů na zajímavosti na trase jsou zveřejněny na KŽC | Kokořínský rychlík (kzc.cz).


5 komentářů:

  1. To je super. U nás také od 1.dubna jezdí cyklovlaky na vybraných tratích. Některá obnovily, některé ne, aleoni jezdil dokonce Praha- Liberec-Mikulášovice. Jestli byl i letos obnoven, netuším .

    OdpovědětVymazat
  2. Martičko, dnes jsme se v lokalitě náhodně sešly a kousek od Mšena mám dnes na blogu foto.
    Vlaky jsou fajn, hned přeposílám jedné rodince se třemi dětmi! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. To je prima, že takový víkendový vlak jezdí (třeba ho časem i využiju)
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, to je báječná informace, která se určitě bude někdy hodit. Zatím ještě nevíme, jaký budou mít malá vnoučata program na prázdniny, takže možná využijeme vláček.
    Měj hezké jarní dny. 🌷🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle musí být zážitek!
    Marti, děkuji za info a přeji hezký víkend, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.