úterý 23. dubna 2024

tak tohle jsem nečekala


Původní název příspěvku "alej už rozkvétá" jsem musela změnit. Alej vlastně už odkvétala. 
Tyhle fotky jsem fotila v úterý minulý týden a těšila jsem se, až bude alej v plném květu. V podstatě jsme si ji s mužem hlídali, jezdíme tudy často. 
Letos je ale všechno jinak. Nestíhám si užít rozkvetlé tulipány a další, vše je v nějakém zrychleném módu. Znovu jsem alejí jela hned v pátek a téměř nebyl vidět žádný květ, všechny byly odkvetlé a růžová všude na zemi a převládala jen zelená. Bylo to pro mě teda překvapení, vloni jsem normálně stíhala a zachytila krásnou alej.


Ale je pravda, že jsem fotila až 6. května a kdo máte chuť, můžete se na alej podívat tady.
Nedávno jsem se zabývala tématem, že je vše kvete čím dál dřív, koho to zajímá, může si přečíst v článku, kde je i graf, který sleduje květenství několik let. Článek je Také se vám zdá, že letos kvete všechno dřív? (kanalem.com)
Tak letošní focení aleje. Mějte pěkný den.







7 komentářů:

  1. Marti, máš pravdu, všechno letos kvete nějak rychle... Já teď každé ráno sleduji zahradu, co zase omrzlo, všechno se přikrýt nedá...
    Vtip jsem včera taky viděla, k té prosbě se přidávám :o)
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, vtip pobavil - myslím, že přesně vystihuje letošní duben. U nás taky sakury, co máme cestou do obchodu odkvetly, aniž jsem se jimi stačila pořádně pokochat. Teď už máme jen záplavu růžové na zemi.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. u nás dnes mráz dokonal co bylo načato......jabloně, azalky, rododendrony, vše je hnědé a zmrzlé. Ostružiny mají spálené listy, kapradí je také jak tabák a růže rovněž. bylo -6,5 st. Tento způsob jara....... no škoda slov. Přeji nám všem, ať se vše srovná do normálních kolejí... Olina z Jizerek

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotografie. Ano vše je víc jako měsíc dřív. Asi ti měsíčkové opravdu popíjejí a místo dubna naskočil hned květen a červen. Pobavila jsem se nad tím vtipem. Přeji ti krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo,jo - je to letos všechno zrychlené. A teď ta rána s teplotou do mínusu. Obhlížím každý den zahradu a musím říci,že zatím to jde. Nejvíc to asi odnese hortenzie. Statečná kvítka jsou macešky, která mám na předních oknech. Ráno jsou chudinky mrazem schýlené a během dne se zase narovnají a čekají na další noční ránu.
    Měj pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Díky FB a fotkám které tam dávám mám dokonalý přehled o počasí a jeho rozmarech od roku 2011. A je krásně vidět jak ubývá zim se sněhem a jak kytky kvetou čím dál tím dřív. Tady sice teprve dost všeho rozkvétá, narozdíl třeba od Mníšku, který ačkoli ve stejné nadmořské výšce už před dvanácti dny byl rozkvetlý a odkvetlý. Ovšem mrazy posledních dní i to co ještě nekvetlo spálily takže mi toho pokvete o dost méně....

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, letos všechno vykvetlo o měsíc dříve a navíc díky horku, které panovalo, vše také rychle odkvetlo. U nás dnes ráno byly -4°C. 🥶 Snad se zase jaro vrátí.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.