neděle 19. dubna 2015

zahrada čaruje?







O naší zahradě jsem již psala v několika příspěvcích, naposledy tady vánoční dárek k velikonocům, tak jen lehké opakování.
Zahradu teprve tvoříme, koupili jsme ji s domem před dvěma lety, takže tvoříme pomalu a čekáme, co nám sama ukáže. A ona ukazuje, dokonce čaruje. Opět se letos objevily tulipány na různých místech, kde v loni nebyly, tu je jeden solitér, o pár metrů dál další, pak trochu víc kamarádů pohromadě atd. Plánujeme si, že je přesadíme na jedno místo a vytvoříme lán. Nevím, jestli se nám to však podaří vzhledem k jejich každoroční hře Škatule, škatule hejbejte se.
Ovšem letos vyrostly i jiné záhadné kytky, které krásně kvetou a přísahám, že v loni tady nebyly. Můj muž říká, že je to moje vina, protože jsem vyhlásila soutěž, ostatně jako i na našich předchozích zahradách, že vedle mě přežije jen silný jedinec :-) Kdo nepřežije, druhou šanci už si nezaslouží, tak se mi snaží všichni dokázat, že na naši zahradu patří .-).
Už se nám povedlo najít místo i pro naše zahradní obrazy, které jsem "tvořila" pro naši minulou zahradu. Trvalo to dva roky, než nám zahrada ukázala, kam patří a dva obrazy ještě na umístění čekají. Všechny potřebují však již po více než osmi? letech pobytu venku opravit a je to na nich vidět, ale myslím, že na to místo patří.
Máme na zahradě i několik nováčků, kteří přišly s námi a čekaly na své umístění. Musela jsem si zvěčnit poupě magnolie, kterou jsme zasadily hned po přestěhování a ještě nekvetla. Je to má první magnolie v životě. Poupě na fotu má být důkaz, že kvést bude, co kdyby najednou květ upadl do rána?
S krásně rozkvetlou třešní se již zahrada začíná vyloupávat do svojí budoucí podoby. Prostě zahrada čaruje a my s ní :-) Tak se jdu chvíli kochat, protože k tomu zahrada je především.
Hezkou neděli.

3 komentáře:

  1. Marti čaruješ spolu ze zahrádkou naprosto fantasticky :o) jde Vám to spolu moc hezky--jste skvělé partačky :o)
    Měj se hezky.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, moc Ti děkuji, ale myslím, že jsi ke mně moc shovívavá :-) No jak jsem psala kozel zahradníkem, ale snažím se. A jak Tě sleduji, na Tvoji zahradu nemám. Hezké dny. M.

      Vymazat
  2. To máte moc pěkné. Já už se taky těším, až všechno začne kvést a růst. Letos plánujeme výstavbu zahradního jezírka, tak už jsme v jednom kole. Tenhle víkend manžel zaměřoval a dělal první terénní úpravy, které nám doporučila firma. :) Mít na zahradě vodní plochu (bazén nepočítám) s nějakými živočichy byl vždycky můj sen, tak mám radost, že si ho teď můžu splnit. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.