pátek 16. října 2015

naprosto banální záležitost


Dnes promiňte. Jestli někdo čeká něco vtipného, asi to nebude.
Tolerance souvisí bohužel s věkem. Vlastně nevím, jestli bohužel anebo bohudík. Mládí moc tolerantní není, ale na druhou stranu to civilizaci někam posouvá. Právě ta netolerance, je to jako výzva nenechat to jen tak. Takže oprava, netolerance je vítaná.
Nesnáším kritiku pro kritiku. Kritika má smysl, když mám jiné řešení. Ale dnes řešení fakt nemám.
A zjistila jsem, ač vyzobaná slunečnice, k některým věcem tolerantní být nemůžu ani teď. Vše má svoje hranice a vždy bez ohledu na míru zkušeností, kterou máme. Anebo právě proto!
Odjakživa nesnáším lži. Toleruji jen ty, které mají nějaký smysl a cíl, nebo záměr neublížit,  tzn. vypadáš dnes strašně, ale já Ti řeknu, že je to dobrý.
Taky si někdy ráno připadám na sedmdesát a v poledne už na čtyřicet, tak proč tě trápit?
Ale krást?!
Korunovou záležitost a myslet si, že je to dostatečně potají?
Panebože. Nablila bych fakt vanu!!!
Předmět doličný je toaletní papír. Ano, veskrze naprosto přízemní záležitost. A to doslova.
Zdálo se nám v práci, že se nám ztrácí panebože tato naprosto banální věc.
Anebo, že si někteří z nás nechávají některé záležitosti do práce a ne na doma :-) (A nedodržují staré pořekadlo našich dědů, že každé h..no se má donést domů k dalšímu zužitkování, kdo by nevěděl, tak heslo je hnojení!!!)
Prožila jsem toho v životě hodně. Mockrát jsem byla nahoře a vícekrát dole, takže blbosti neřeším.
Ale dnes jsme se přesvědčili, že zloděj skutečně existuje, takže nebude nezbytně nutné oddělovat každému na pracovišti denní příděl útržků a na velkou - proboha choďte doma anebo si noste vlastní hygienické potřeby!! To fakt nepomůže.
Dnešní návštěvník, podotýkám pravidelný návštěvník, opustil naše návštěvní místo, tedy naše pracoviště, nechci být konkrétní, a po té navštívil toaletu. Nebylo by na tom nic divného.
Znáte to, nohy křížem, v očích smrt a je mi jedno kde. Ale rychlé zavření dveří jakože po výkonu bylo divné. To nestihnu ani já a to jsem velmi rychlá a muži v letech?! No promiňte, to je na pětiletku!
Kontrolou bylo zjištěno :-), že proboha chybí úplně celá nenačatá role toaletního papíru. Podotýkám, že návštěvník nevypadá, že patří k horním deseti tisícům, ale ani není pod mostem a tudíž veřejnou sbírku fakt nepotřebuje..
O jak hluboko dokážeme klesnout.
Promiňte mi dnes to naprosto přízemní téma, ale někdy potřebuji napsat aktuálně o věcech, které mě naštvou.
Asi udělám veřejnou sbírku na toaletní papír a po té ji předám bez dalšího komentáře dotyčnému, nee?
Do sedmdesátých let, kdy byla tato inkriminovaná potřeba nedostatkovým zbožím, se doufám nevracíme :-)

5 komentářů:

  1. Marti, že by toaletní kleptománie?:o))...nebo české " Co je doma, to se počítá?". Každopádně by si nějakou odměnu zasloužil! Příště až dorazí,bych dotyčné, dotyčnému přála pořádnou dávku projímadla a WC "bez prostředků :o)". Člověk se občas musí za druhé stydět! ..Ještě bych mu v momentě, kdy vstoupí k Vám pustila skladbu z Večerníčku..Tak jsme chytli zlodějíčka, tak jsme chytli zloděje a zeširoka bych se usmívala! Měj prima víkend! Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, ano hahahaha díky za odpověď, ale já si nemůžu vzpomenout na ten Večerníček :-) Asi potřebuju Gingo, jak říká moje kolegyně.Taky ti přeju hezký víkend bez takových banálních záležitostí. M.

      Vymazat
    2. Jo už vím: včelí medvídci :-)

      Vymazat
  2. Chápu tvoje rozčílení, opravdu chápu. Doufám, že jsi tímto článkem upustila páru- nebo ti prdne cévka a budeš tahat nohu. A za to všechny hajzlpapíry světa nestojí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, to nebylo ani rozčílení, všichni jsme byli pobouřeni, protože po měsících jsme zjistili, že k nám skutečně chodí zloděj a já myslím, že jsem se i za pachatele styděla a máš pravdu, nic za to nestojí, a už vůbec ne hajzl papír :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.