pondělí 20. června 2016

ještě že špačci nemají rádi maliny



Tedy aspoň doufám.
V loni jsme je zasadili až v srpnu a rodily do listopadu, tak vlastně nevím, jestli je špačci nemilují nebo je jen takhle pozdě neobjevili.
V neděli jsme otrhali poslední třešně a konečně jsme mohli odstranit toho strašáka na špačky, tu mršinu, která hyzdila zahradu a strašila i nás.
Ale musím říct, že naprosto fungovala. Letos jsme neměli strom plný pecek jako v loni.
A začíná čas malin nezralých.
No začínají se už červenat, tedy zatím jedna a já pevně doufám, že pro letošní rok skončil můj perný boj s černými monstry a opět to budou pro nás jen krásní ptáčci zpěváčci.


Už odkvétají pivoňky a odkvetl rododendron.
Ale krása na naší zahradě pokračuje.
Náš růžový keř už má spoustu poupátek a rozkvétá do krásy.




A letošní novinka - hruštičky se začínají utěšeně zvětšovat.
Pro jistotu dokumentuji, kdyby se něco stalo, abych měla předmět doličný. Na malém stromečku, který je vlastně ještě miminko, jsou tři malé hrušky.


 A ještě moje milovaná a kvetoucí studna. Vím, že ji fotím pořád, ale pořád se mi líbí :-)



4 komentáře:

  1. Marti, pěkné záběry, no nám už snědli špačci všechny třešinky, je jen peckovník :). Maliny už též začínají, ale krásou na zahrádce se budu chlubit až příští rok, zatím jen pokus - omyl. Studna nemá chybu :). Zítra pokud nebude pršet, tak jedeme na maltu, a pak dva dny plně hlídací. Pěkný večer Maryša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, no já to mám taky pořád pokus omyl a několikrát za léto něco měním anebo vysazuji znovu. A opět letos u jezírka zase nevydrželi hvozdíky a vloni jsem tam toho vysadila taky spoustu, co nevydrželo, no nebyli to silní jedinci. My, když jsme rekonstruovali dům, tak jsme taky jezdili buď na Maltu anebo na Zlaté písky :-) Měj se hezky. M.

      Vymazat
  2. Maliny podľa mňa špačci nebudú jesť. Ale náš vlčiak zje maliny ešte zelené. (Dávame mu dosť jesť, ale asi pomáha zbierať).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano tomu věřím. Náš pejsek Fík (plemeno sedmi ulic), už dnes není s námi, se naučil sbírat s námi borůvky. Chtěl nás napodobovat, ale trhal je i s listy, tak jsme jej učili, jak si má vzít do pusy jen borůvky a pochopil rychle. Tak sbíral s námi, ale pro svoji vlastní potřebu samozřejmě :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.