úterý 7. června 2016

letadlo a autobus v jednom ranku


Minulý týden můj muž oslavil šedesátiny.
O úterní "oslavě" prací jsem už psala.
V sobotu se konala oslava ve velkém kruhu rodinném.
Dva dny před oslavou se mi rozbil můj foťák.
Přestala fungovat spoušť a nakonec celá vypadla.
V sobotu mi přivezla dcera poloprofesionální zrcadlovku, kterou už nyní nepoužívá a věnovala mi ji.
Naučila mě s ní fotit a já jsem fotila celou oslavu jako "velká" holka.
Nejdůležitější byl ovšem dort.
Důležitější než oslavenec.
Ten jsem bezpodmínečně musela zvěčnit.
Dort jsem si objednala u mojí milé kamarádky a slíbila jí, že bude hrát hlavní roli na blogu.
Odpoledne přestal další foťák úplně fungovat.
Bude to sice nejspíš nějaká hloupost, baterka či něco podobného, protože aparát je kvalitní, ale fotky uvidím pravděpodobně až po opravě, páč nejdou stáhnout.
Ten můj je na reklamaci, nemám jej ještě ani rok a je rovněž plný nestažených fotografií..
Pěkná bilance.
Nevím, jestli si to nemám brát osobně
V naší rodině se hojně vyskytují ničitelé mobilů, počítačů, tabletů, ale ničitele fotoaparátů ještě nemáme.
Použila jsem tedy fotografie dortu z archivu kreativce.
"Baru, ještě že jsi svoje dílo fotila."
Bára si s ním dala velkou práci a během této bohulibé činnosti mě prý neustále proklínala.
Vymyslela jsem si totiž buď téma autobus, protože si můj muž před časem udělal řidičák na autobus a řídí anebo letadlo, protože letadla miluje.
Náš kreativec, který vyrábí neskutečně krásné tématické dorty, spojil obě požadovaná témata do jednoho ranku..
A to není jen tak ledajaký autobus či ledajaké letadlo.
Stará karosa a airbus.
Kamarádka mě při tvorbě jmenovala různými jmény.
Měla jsem ten den trochu jiné starosti, takže se ke mně ani telepatií nic nedostalo.
Už bylo téměř hotovo a u letadla byl jeden motor větší než druhý.
Takže znovu a lépe.




Nicméně dílo se podařilo.
Rozkrojený dort je v té zrcadlovce, ale byl krásný i vevnitř. Jen některé z mých vtipných dětí poznamenalo, proč nejsou v tom autobuse i cestující, když se autobuse rozkrojí.
Oslava se i s foťákovou "kalamitou" vydařila dlouho do noci a z dárků měl můj muž radost.
Ke kulatinám dostal totiž samé hračky - vrtulník s kamerou na ovládání, kameru do auta a tablet.
A já bych teď potřebovala mít také narozeniny.
Potřebuji nutně foťák.

P.S. Malá připomínka. Pořád běží soutěž o ceny až do příštího pondělí..
Soutěžit můžete zde.

8 komentářů:

  1. Marti, manželovi přeji vše nejlepší a ať ti dlouho vydrží:o), tudíž i hodně zdraví! Musím napsat, že ač je dort krásný, tak ve mně evokuje leteckou havárii, které se děsím a ten airbus mi silně připomíná letadlo potápějící se v oceánu. Sice netuším, jak by to ustál ten autobus na té vodě, ale přesto:o)..že by se potápěl i autobus?..Jinak jsem na tom s foťákem podobně a dost mi to vadí...tak snad se nám oběma brzy foťáky uzdraví! Měj krásné dny..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, děkuji. Přání vyřídím. Letadlo vzlétá z přistávací dráhy a to modré má být nebe a mraky, trošku abstrakce. Já také nemám moc ráda létání, ale je pravda, že o katastrofách, pokud letím, nepřemýšlím. Ano, také mi to vadí, že mám teď problémy s focením. Hezké dny. M.

      Vymazat
  2. Nepovedz kamoske, ale tiez som rozmyslala preco letecka katastrofa :-) , lietadlo nema chvost, asi preto. Keby Inka nespomenula , tak som ticho. Lenze lahko sa kritizuje niekomu (mne) ked aj keby som velmi chcela, asi by som to lietadielko neupiekla. Peciem len ked velmi musim, takze urcite pochvala kamoske za kreativitu. Inak vsetko naj, naj, manzelovi k narodeninam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitko, ani já bych takový dort neupekla. A co jsou děti z domu, dřív jsem pekla koláče, buchty atd., na to jsem odborník, vrcholem mého pečení je ovocný dort se želatinou. Ale takovou kreativitu v sobě fakt nemám a všem se nám dort moc líbil a výborně chutnal. A přání vyřídím. Díky.

      Vymazat
  3. Marti, dort je zajímavý, letadélko bez ocasu a autobus se potápí :). Ale vypadá jedle a to se počítá. Manželovi k narozeninám přeju vše nej., hlavně zdraví, štěstí, pohodu a jsem ráda, že si splnil přání a řídí autobus. Připomíná mě to období, kdy jsme blbli a já dělala dorty, jaké si kdo přál. Laďa lepí letadla plastová, tak tehdy chtěl letadlo, stejně jako kamarádka jsem u toho klela jak pohan. No dopadlo to dobře letadlo bylo pohledné, ale mělo jednu vadu, bylo prošpikované párátkami, aby drželo tvar, zakousnutí bylo smrtelně nebezpečné :), pěkný večer Maryša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, dort by krásný moc dobrý, škoda že rozkrojený ho mám v tom rozbitém foťáku. Já jsem nic takového v životě nedokázala. Dětem, když byly malé, maximálně namalovat na dort vláček či vytvořit na něj něco kreativního z lentilek a to byl vrchol mého umění. Já jsem byla expert spíš na koláče a buchty než na dorty. No snad můžu něco prozradit. My jsme u dortu taky museli mít dvě špejličky - pod křídly, protože byla moc těžká :-) Přání vyřídím. Děkuji a měj se hezky. M.

      Vymazat
  4. Milá Slunečnice, dort je moc hezký, jak Vás tak čtu, manžel si ho jistě zaslouží :))).. To, že se Vám rozbil foťák a potřebujete nový je blbéé, já Vás dnes trumfnu, potřebuju nové auto... :) :) Neboť jsem to staré dnes nechala odtáhnout z hor /pán z odtahovky málem zkolaboval z terénu/ A je to už třetí pokažená věc v řadě.. Tak snad stačilo .. moc pozdravů Vám, oslavenci, i Justýnce .. Lenka/kočka Ps, manžela ani narozenin nemaje, nevím kdo mi auto koupí ,)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, uznávám, předčila jste mě. No, pro nás by teď nové auto taky bylo nad naše možnosti, on je skoro i ten nový foťák :-) Já věřím ale na trojku - třikrát a dost, takže snad to u Vás už končí a začne lepší trojka. Pozdravy vyřídím. Moc děkuji. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.