úterý 2. května 2017

děláte tady i "turka"?


"Ne já tady dělám jen servírku."
Tuto velmi vtipnou odpověď sympatické blondýny u baru, kterou práce evidentně baví a je to člověk na svém místě, už budeme mít asi navždy spojenu s naším téměř třídenním pobytem v hotelu Lions.
Můj muž měl chuť výjimečně na pořádné kafe, jinak pije pouze rozpustné. Já miluju francouzské, tak se spokojím s pressem. 
Jo, tu tureckou kávu v nabídce měli :-)
Bylo to příjemné přivítání a smáli jsme se tomu celý pobyt i se slečnou servírkou.
Označení místa, kde jsme od neděle pobývali, jako hotel je trochu zavádějící. 
Hotel si představíte jako patrovou velkou budovu dole s recepcí, restaurací, kavárnou apod. Hotel Lions je však celkem velký areál rozdělený na dvě velká části. 
Jedna část je náměstí Václava Holečka (to je pravděpodobně majitel), které je rozhodně hodno tohoto označení, páč je to opravdu velké prostranství, kde se uprostřed nachází jezírko a okolo celého náměstí jsou budovy. Trochu mi to připomínalo nádvoří zámku. Zde naleznete recepci, restaurace, bar, welness a balneo, hernu, bowling, kulečník.... Ostatní budovy slouží k ubytování.







Pokoje jsou rovněž v druhé části areálu v takových malých přízemních domcích na prostranství, kde se nachází minigolf. Před každým domkem jsou parkovací místa pro ubytované. 
Tak pojďte do některých míst nahlédnout aspoň prostřednictvím fotografie. Vevnitř jsem však nefotila, protože hotel byl naprosto plný a cizí lidi fotit zblízka se nesluší. 
Místo bylo příjemné, i když působilo trochu sterilně, ale stálo za vidění. Na trávu vás nenapadne ani šlápnou a s dětmi tady moc nepočítají. Možná je to z toho důvodu, že je zde i školící centrum a pořádají se konference či porady. 
Areál je celý postaven z lokálního materiálu, tedy především pískovcových kamenů, což je na pohled příjemný materiál.
Bližší informace naleznete zde Hotel Lions.












Tak to byla procházka náměstím.


V druhé části se nachází minigolf a domečky k ubytování. Není už natolik zajímavá, je plná aut a je tam i to naše :-).




Vánoční dárek od našich dětí jsme si užili, a i když jsem nemohla využít procedur, bylo to prima.
Ještě jsme si odskočili na hrad Křivoklát, ale o tom až někdy příště.
Jo, v jezírku jsou ryby, ale v té vodě nejsou moc fotogenické.

4 komentáře:

  1. Predĺžený víkend ako má byť. Ja som naposledy dostala darček do Prahy. Taká fujavica bola, zima, sneh s dažďom proste nám počasie neprialo. A to byl duben.
    V minulom príspevku píšeš o olejčeku, určite ho vyskúšam. Mám veľmi citlivú pleť. Zdravie ako? Už v poriadku? Krasny deň prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No my jsme měli i sluníčko, ale foukal opravdu studený vítr. Zitko, ten olejíček určitě vyzkoušej, jen fakt báječnej. Děkuji za optání na zdraví. Pořád to není ještě ono, léčím se pořád. Mám dobré a špatné dny a těch dobrých naštěstí už přibývá. Ono se totiž později zjistilo, páč v nemocnici mi neudělali CT, že jsem neměla jen těžký otřes mozku a dvě rány na hlavě na šití, ale i nad čelem prasklou lebku, jako když nakrojíš jablko, tak teď musím brát prášky. Ale rozhodně je to lepší. Měj se moc hezky a ještě jednou děkuju.

      Vymazat
  2. Zajímavý komplex i když trochu strohý, ale to je možná tím, že ještě nejsou venku květiny. Avšak jako využití dárku naprosto báječné.
    Přeji ať se vše ohledně zdraví vrací do normálu bez bolestí. Musí to být opravdu již nepříjemné.
    Pěkné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, psala jsem, že mi prostředí přijde trochu sterilní a nejsem si jistá, jestli to květiny spraví, ale pobyt byl prima. No už se nejedná o bolesti, naštěstí, ale trpím prý post komočním syndromem (komoce těžké poranění mozku) a s tím je spojená spíše psychika a neskutečná únava těla. Ale už se to trochu lepší. No prý mi není dvacet, tak co bych chtěla :-) Děkuji za přání a přeji krásné dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.