středa 31. května 2017

zmrzlina pro astronauty aneb pišinger z Ameriky


Když odlétala dcera s rodinou do Ameriky, ptala, co nám mají přivést. Nemáme to u nás nastaveno tak, že z dovolené se vozí dárky. Občas někdo něco přiveze, co jej zaujalo a někdy ne. Zkrátka není to pravidlem. Odpovídám, hlavně sebe v pořádku.
Ne tak můj muž. V New Yorku prý mají nejlepší zmrzlinu na světě, tak mi přivezte zmrzlinu. Zasmějeme se vtipu a jde se dál.
V neděli jsme dostali dárky z Ameriky.
Já tuto krásnou starou černobílou fotografii New Yorku. Je docela velká, chce to nějaký rámeček a místo, i když na trávě jí to sluší.


A můj muž? No přece tu zmrzlinu.
Zmrzlinu připravenou do kosmu pro astronauty. Všichni jsme byli zvědaví, jak vypadá a chutná a všichni jsme ochutnali. Takže samozřejmě to není studené, ale jako zmrzlina to chutná i voní. Ale je divné, že není ledová. Je to sušená zmrzlina, jak jinak, takže trochu jako sušenka.
Dcera ovšem mého muže naprosto dostala. Nečekal nic a bral zmrzlinu jako vtip.
Po ochutnání ovšem konstatoval: tak já si přeju zmrzlinu a oni mi přivezou z Ameriky takový pišinger. Tak kosmonautem taky nebudu.
Zbytek pišingru už je na mrazáku, tak uvidíme.
Ale byl to úžasný dárek. Tedy oba.

2 komentáře:

  1. Úžasné darčeky ... Tá fotografia sa aj mne veľmi páči, no a zmrzlina ... ani by ma nenapadlo, že sa dá aj takto spracovať ... darmo ... Amerika, zem nekonečných možností ... :)
    Prajem pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta zmrzlina se pro kosmonauty prý vyrábí snad od roku 1956 a je připravena jako i jiné potraviny do kosmu, ale jíst bych to asi nechtěla :-) Hezké dny. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.