čtvrtek 1. června 2017

letní těstovinový salát


Miluju vaření "co dům dal".
Těstovinový salát, nic objevného, každý jej asi dělá, je pokaždé jiný. Podle toho, co doma najdu.
Nebudu psát postup, uvařit těstoviny umí i každý chlap.
Do salátu jsem vrazila hrášek, rajčata, žlutou papriku, opepřila osolila. Neměla jsem po ruce žádný dressing, tak jsem si vypomohla majolkou s trochou kečupu.
Takto si vyrábím i tatarku, kterou obzvlášť milují moje vnoučata a v neděli při obědě, než jsem ji stačila přinést na zahradu, už byl dotaz: babi, a ta tvoje tatarka...
Do tatarky kromě majolky a kečupu ještě dávám šťávu z citronu a na kostičky nakrájenou cibuli a nechám tak hodinu uležet a je to mňamka.
Vychlazený těstovinový salát je lahodný obzvlášť v těchto horkých dnech
a hodí se jako rychlý oběd či večeře.
Včera jej ochutnala moje kamarádka Věruška, která přišla na návštěvu a salát glosovala: je výbornej, budu chodit častěji :-)
Nejraději na něj používám těstovinovou rýži a hotový dressing, ale to mi tentokrát dům nedal.
Na blog jsem si začala zaznamenávat recepty jídel, které se mi povedly. Nesnáším papírky či sešity s recepty. Tady, když zapomenu, co do jídla dát, to najdu a možná se hodí i někomu z vás.

4 komentáře:

  1. Těstovinový salát je dobrý tip na večeři - v těhle letních teplotách ani není chuť na nic teplého.
    A pokud jde o recepty - dávám je na blog ze stejného důvodu. Občas si potřebuju ověřit, co tam vlastně přijde. A třeba inspiruji někoho dalšího - jako jsi mi dneska připomněla, že těstovinový salát už jsem dlouho nedělala...
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, já budu asi kopírovat tvoje zapečené brambory s mletým masem, jako obdoba francouzských brambor je to vynikající. Děkuji a přeji hezký pátek.

      Vymazat
  2. Paní Slunečnice také ho dělávám a na teplé rošní období je bezvadný. Klidně přidat i kousek nakrájené šunky na nudličky. Je bezva, že jste to připoměla. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, dávám i šunku. Tentokrát neměla, dám vždy, co mám. Většinou neplánuji moc dopředu a nevzpomenu si nakoupit přímo na ten salát. Hezký víkend.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.