úterý 20. června 2017

grilovaná krkovička s třešňovou omáčkou



Naše třešňové šílenství mě nutí zkoušet nové a nové recepty. 
Třešňová omáčka tedy není pro mě úplně nová. 
Už jsem vyráběla švestkovou a tuto jsem udělala stejně.
Třešňová omáčka v hlavní roli.
Rozmixované třešně jsem trochu osladila, osolila, přidala černý pepř a chilli. 
Vše podle chuti. Celé povařila v hrnci do varu. 
Nakonec nandala do skleniček a pro jistotu zavařila dvacet minut.
Musím říct, že omáčka je výborná a chutnala i mému muži, který moc tyto zvláštnosti jako ovoce s masem nevyhledává. Dokonce si přidal. Má tužší konzistenci, není hladká jako džem a jsou tam drobné kousíčky třešní. Myslím tedy, že tato chuťovka v létě v době grilování u nás moc dlouho nevydrží.
Pod třešňovou omáčkou je klasika grilovaná krkovice, dnes tedy ne venku na grilu, ale v troubě, páč bych se ugrilovala i já a k tomu americké brambory. 
Dnes tedy jen recept na třešňovou omáčku.

6 komentářů:

  1. Marti, paráda, omáčky tohoto typu si dělám, i švestkovou a šípkovou...
    určitě Vám chutnalo a to je fajn!!!
    krásný večer
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, chutnalo, ale už bych chtěla, aby třešně skončily :-) I tobě hezký večer. M.

      Vymazat
  2. Marti to jsou chutě - omáčka vypadá výborně a vidím, že i tak chutná. Není na škodu mít na zahradě třešně - to se dějí divy :-) Hezký večer Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, no není to na škodu, ale letos je ta úroda tak obrovská, že to nebere konce :-) Hezké dny.

      Vymazat
  3. Marti, to musela být dobrota.
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, ta třešňová omáčka je moc dobrá a jsem ráda, že se mi povedla. Taková maličkost a povýší to každé jídlo na úplně jinou úroveň.

      Vymazat