pátek 22. prosince 2017

advent plný změn


Zkrátka obracíme celý dům na jih.
Vše dorazilo včas.
No včas, vůbec by nevadilo, kdyby dorazilo až po svátcích, ale už se kocháme změnami. Jak jsem už psala, předvánoční úklid sice neděláme, ale občas se nám stane, že provádíme velmi zásadní změny minimálně celých místností
Když o tom tak přemýšlím, stává se to pomalu tradicí. Nevím, proč nejvíc změn nás napadá právě v tomto období
Skříň  je na značce a změnila celý vzhled předsíně do modernějšího stylu. Jak původně vypadala, jsem nyní nefotila, ale na blogu občas byla.
To mi to trvalo, než jsem přišla na to, co potřebuje. V podstatě to byl poslední kout, který jsme po stěhování zabydleli tím, co zbylo. Vlastně jsme před časem změnili i celou místnost, kde mám šicí kout. Popelkou byla už jen předsíň. 
Takže vše je už částečně podle našich představ a možností. Dokud nás to nepřestane bavit či nás nenapadne něco dokonalejšího.
Ale pokud bych neobjevila tuto velmi zajímavou skříň, pravděpodobně by se ještě dlouho změna předsíně nekonala. Dlouho jsem uvažovala o změně té staré, natřít, novou tapetu..., ale takto je to samozřejmě lepší.
A na přání přidávám ještě desku za sporák již usazenou na místě. Kuchyň čekají ještě další změny, nová digestoř, nová sporáková deska a něco provést s dlaždicemi, které jsou ještě po minulé majitelce. My bychom si je nevybrali a sice nás neiritují, ale hledáme pořád nějaký nápad bez bourání, do toho se nám nechce, který by nás zároveň finančně nezruinoval.
Máme už několik vybraných variant, ale každá z nich bude velkým zásahem, některá míň, některá víc do našeho nyní celkem omezeného finančního rozpočtu.
Ale v plánu to rozhodně je. Ta deska za sporák je malá záplata. Dlaždice mají nerovný povrch a udržovat je za sporákem dá velkou námahu a v podstatě je čistím téměř denně.
Na fotce to vypadá hůř než ve skutečnosti, což je nezvyklé. Většinou to bývá obráceně. Není totiž vidět, jak krásně barevně deska zapadá a ještě se v ní odráží zelená barva z pracovní desky. Působí to tak nějak jednolitě, takže i ty dlaždice se dají skousnout.

10 komentářů:

  1. Moc se mi u vás líbí!Krásné a požehnané svátky vánoční přeji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, díky. Rovněž přeji pohodové a klidné svátky.

      Vymazat
  2. Vidíš Marti a mně se ty dlaždice líbí. Hezký pátek. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, fakt? Budu tedy o nich přemýšlet :-) Hezký večer.

      Vymazat
  3. Milý kutile Time, potřebovala bych takového parťáka jako jsi ty... s tebou by se kutilo !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě kutil moc nejsem. Já jsem ten, kdo vymýšlí, vybírá a hledá a pak potřebuji někoho, kdo mě drží při zemi a řekne, takhle asi ne a pak realizuje, co jsem vymyslela :-)

      Vymazat
  4. Ty dlaždice k lince celkem sedí Marti, zatím bych asi výměnu neřešila :o)). Nám se před pár lety obklady odlepily a tak nezbylo nic jiného než vyměnit. Ještě dnes mi běhá mráz po zádech, když si vzpomenu na ten DĚSNÝ binec, když broušení odstraňovali zbývající lepidlo, aby mohli nalepit nové. Ufff.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ano desku jsme dávali novou snad vloni, tak jsme se snažili, aby to ladilo a umím si představit tu práci. My jsme uvažovali o změně, bez sundavání stávajících, už máme nějaké rekonstrukce za sebou, takže vím, jaká je to práce. Hezký večer.

      Vymazat
  5. Stejně jako Ále mi ty dlaždice k lince celkem sedí. Ale jestli mají nerovný povrch, tak chápu, že údržba je otrava. Měli jsme za linkou hladké kachlíky a taky to na úklid nebylo nic moc. Teď mám jednotlitou desku a je to pohlednější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, oni sice vypadají efektně, ale mají v sobě prohlubně, takže se fakt špatně udržují. No teď jsme to vyřešili nejvíc zátěžové místo deskou, tak uvidíme. O desce uvažujeme taky.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.