pátek 3. srpna 2018

svět se zbláznil...

Zase jsem musela reagovat. Prostě já jiná nebudu. Tohle jsem napsala snad už před 14 dny a takže to není "horké" zboží. Dnes jsem se rozhodla, že jej zveřejním. Tentokrát jsem porušila svoje vlastní pravidla a přidala komentář pod příspěvek na facebooku Hate free. Některá kontroverzní témata rozebírám na blogu, to už znáte, ale komentuji minimálně. Zaprvé proto, že mi to nestojí za to a za druhé nejsem zvědavá na nenávistné komentáře na své zdi na facebooku. Chráním se vlastně jen tím, že komentuji ne pod svým osobním profilem, ale pod vyzobanou slunečnicí. Potřebu říct svoje v komentáři jsem měla možná třikrát. Tohle ani není kontroverzní téma, patří do šuplíku, co je nám po tom, co kdo ve svém životě dělá. Pořád mě překvapuje, co vše stojí za nenávistné komentáře. Promiňte, ale jiné slovo mě nenapadá, řeší se kdejaká píčovina. Já mám pro tyhle lidi příměr, který používám odjakživa, páč mám pocit, že vystihuje vše. Pro mě jsou to "malí" lidé. 
Naposledy mě nadzvedlo, když jsme s mým mužem sledovali celé dny drama v Thajsku s týmem malých fotbalistů uvízlých v jeskyni. Jako rodiče jsme to celkem dost prožívali. A i tohle stálo za hnusné komentáře: panebože to tady nebudeme nic jiného číst? ježíši potrestat toho trenéra apod. Další už se mi naštěstí vykouřilo z hlavy. Jsou mezi námi "trollové", kteří číhají na každý článek, aby ho mohli rozporovat a chrlit nenávist, jako v následujícím případě. 
Slova nechutné, zvrhlé, chudák dítě ... jen proto, že modelka kojila na molu??!! No a co? A nejhorší je, když podle těch komentářů zjistíte, že autor článek pořádně nečetl anebo jej nečetl vůbec a nezná příběh.
Myslím, že můj názor vystihuje komentář, který jsem si tentokrát nemohla odpustit:

 Málokdy se přidávám do diskuse, ale tady mi to nedá. Letos mi bude šedesát a mám tři děti. A abychom neukrátili naše dvě větší, jeli jsme zkrátka do pražské zoo ještě v šestinedělí a já klidně kojila na lavičce na očích všem a byl 88 rok. Bože, nedělejte z toho aféru, je to přirozené a pochybuji, že prso v tomto případě chlapi vnímají jako nějaký sexuální symbol. Naopak si myslím, že tohle je dobrá antikoncepce, ale hlavně je důležité, že dítě má hlad a zasycení je nejdůležitější, ať je to proboha kdekoliv i na molu a nemyslím si, že modelka potřebovala tento druh reklamy. Hawk.


19 komentářů:

  1. Správně, lidé řeší píčoviny, nesmysly a chovají se díky sociálním sítím jako hovada.
    Přesto nebo právě proto napíši, jak mne ovlivnila situace na sociálních sítích.
    V obchodě mi kradla prodavačka, systémově a dlouhodobě, celé to promyslel a do posledního putníku vymyslel její muž, policista.
    Šla na minutu a samozřejmě s paragrafem. Jako osobní pomstu její manžel začal naší firmu s třicetiletou tradicí hanit na FB takovým způsobem, že jsme se museli obrátit na orgány trestního řízení a musíme to celé řešit právní cestou.
    Takže člověk, který má před prahem nasráno, je drzý a ještě haní.
    Dnešní doba je pro takové štvavé exoty jako když pohnojíš a sociální sítě jsou proto příhodné.
    Musím se ti šíleně omluvit, u Věrky jsem psala komentář a místo slunečnice jsem napsala kukuřice, ty nejsi žádná vyzobaná kukuřice ....vypnul mi mozek.
    Marti, krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, znám takové případy a nechápu to a nikdy nepochopím. Ať ti vše dobře dopadne a bez velkých nervů.

      Vymazat
  2. Tak tak, je ten svět dneska díky soc. sítím někdy opravdu k posrání h nusnej.Na facebook nechodím,nebudu si kazit dny výrokama některých závistivých blbců .Manžel hodně fotí a tak tam má svoji stránku,ale co se někdy dočte za ohavný komentáře .Mě stačí výroky anonymů na některé mé oblíbené blogerky.Třeba na Moničku z kopečku.Snaží se pomoct a bezva ,baba'a pak tam čtu nesouvisející komentář od baby,která se ani nepodepíše.Pořád bych si chtěla taky založit blog,ale vždy mě odradí závistivec a necita.Jo máš Marži pravdu,svět se zbláznil a řeší se jenom píčoviny.Tak to jsem si krásně sprostě ulevila.Mám ráda Tvůj blog, protože jseš upřímná.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já facebook považuji za spojení se svými přáteli a dětmi a připravila bych se o reportáže z jejich cest a života, protože přes email je to na dlouho. Měj se krásně a moc ti děkuji za krásné vyznání.

      Vymazat
  3. Není co dodat, souhlasím s tím, cos napsala, i s tím, co píší obě holky v komentářích. Pěkně se rozohnily, káždá se pak uklepla v psaní... Nedivím se. Já kojila dlouho, i když ne veřejně, ale protože se to vědělo, pomlouvaly mě i dvě mé ,,malé" sousedky. Lidé chudí duchem si nezametou před vlastním prahem a soustředí se na útok na ostatní a takové zlé slovo dokáže pořádně zabolet. Budu věřit, že většina lidstva má rozum, je tolerantní, taktní a empatická.
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, ano lidé chudí duchem, kteří sami nemají svůj vnitřní život, tak musí sledovat ten okolo. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Tak tady půjdu asi trochu "proti proudu". Já si nemyslím, že by se s kojení měl někdo schvávat, ale nějak nevidím důvod, proč z toho dělat aktrakci (k čemuž kojení na molu trochu směřuje ak tomu, že se to stalo náhodou, tak úplně nevěřím). Na druhou stranu nějak nechápu, proč má někdo potřebu kvůli tomu psát komentáře o nechutnosti - na kojení nic nechutného není :-). Já vím, co dělám, když do diskusí pod články lezu jen na svých oblíbených blozích ;-)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, mě šlo právě o ty nechutné komentáře. Měj se krásně.

      Vymazat
  5. Souhlasím se Stáňou. Kojení je přirozené a já jsem byla nešťastná, že jsem mladšího syna nemohla kojit. Pokud maminka může kojit, je to pro miminko to nejlepší.
    FB jsem se dlouho bránila, přivedl mě tam můj sběratelský koníček. Někdy žasnu, jaké nenávistné diskuze se rozběhnou kvůli prkotině. Když se mi něco nelíbí, nekomentuji. Vím, co zlá slova dokážou a sociální sítě tomu bohužel přispívají.
    Přeji pěkný víkend. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, přesně, když se mi něco nelíbí, tak to prostě nečtu a nechodím tam. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  6. Marti, nejprve jsem si přečetla celý článek dle tvého odkazu a došla jsem k pocitu, že kojení na molu nebylo v žádném případě náhodné, když si modelku "zkoušeli" i s miminkem již předtím. Takže z tohoto důvodu nejsem příznivec a netleskala bych, celé to zřejmě bylo účelové.To je jedna věc. Kojila jsem všechny kluky, ale brala jsem to jako naši jedinečnou chvilku, kdy jsme spolu a to jsem veřejně neventilovala (ano, byla i jiná doba). Avšak kdybych se dostala do situace, kdy by měl malý hlad, našla bych si určitě klidné místo a nic víc bych neřešila. Takže za druhé, každého věc zda kojí veřejně nebo ne. A k těm komentářům - někdy opravdu žasnu, co dokáží lidi anonymně ze sebe vyplodit. Nenávist, zlobu, útočí a je jim asi lépe. Sociální sítě se stali "zbraní" v rukách hloupých lidiček - jak píše Simča a spousta lidí tomu pak i věří.
    Tak asi tak.
    Měj hezký víkend.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, mně je celkem jedno, jestli to bylo připravené či nepřipravené, to rozhodně nechci posuzovat a není ani proč, ale nemyslím si, že by dítě jakkoliv trpělo a o to přece šlo. Netleskám, ale ani nekritizuji. Nechávám žít, jen mi přišly ty komentáře opravdu už neskutečné. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  7. Marti, mám tě ráda, protože myslíš, nevytváříš píčoviny a ani je nenávistně nekomentuješ. A myslím, že nekvákáš zbytečně. A příměr "malí lidé" je opravdu moc slušný. A ty nenávistné komentáře k Monči z kopečku jsem četla a nechápu je. Máme se radovat, že někdo umí, něco hezkého vytváří a podělí se s radami a fotkami s námi. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwka, ty komentáře u Moniky mě nějak nepotkaly, to bych tam asi něco napsala. U blogů nenávistné komentáře vůbec nechápu, je to osobní deník a je fuk, co si tam kdo dává, píše, dělá, vytváří. Pokud s tím nesouzním, nečtu a nekomentuji, to je přece ta svoboda, bože. Měj se krásně a děkuji.

      Vymazat
  8. No, kde začít. Kojila jsem, Terku 2 roky, Adama 3 (najedl se příborem a šel si pro mlíčko). Adama i na veřejnosti, protože jsme 7letou Terku nechtěli obrat o výlety, dovolené... Paní doktorka - úžasný pediatr mě vždycky říkala, že patřím na nástěnku, jako reklama... Netušila, že bych mohla i na molo :o) Asi bych tam s dítětem u prsu nešla (tedy ani bez dítěte:o)), ale ty komentáře...
    Marti, napsala si to přesně. Tihle lidé nemají do čeho píchnout, tak to prostě vyhledávají a pouští jed! My se přece nenecháme otrávit!
    Přeji krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já si říkám, že když budeme opakovat, že se řeší fakt blbosti a zasahuje se lidem do jejich života, třeba i někoho dalšího přesvědčíme, že to za to nestojí. Otrávená z toho nejsem, jen někdy nechci mlčet. Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Marti, hlavně se z negativních komentářů nenechat otrávit. Nejlepší je komentáře pod článkami nečíst :-) :-) :-) Ovšem nemyslím ty komentáře na našich blozích, ty čtu u sebe i u jiných. :-) :-) :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, už jsem psala výše, nejsem otrávená, jen se mi nechce vždy mlčet a říkám si naivně a přes růžové brýle, že třeba něco malého změním :-) Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.