neděle 27. února 2022

pozvánka na výstavu aneb múzy ještě nemlčí


Už jsem tady psala, že ještě neplatí inter arma silent musae, tedy u nás, tak dnes lehčí téma. Na Ukrajině už múzy mlčí. Čtvrteční vernisáž zahájila krásnou výstavu. Pokud se chcete podívat na všechny fotky, tak můžete tady. Článek k výstavě dávám na blog celý a výběr některých fotek. 
Ještě pár vět ke včerejšímu příspěvku. Moc děkuji za všechny komentáře, kterými se vyjadřujete k současné situaci. Každý z nás nemůže psát celé články jako já, to už by nebylo nikde nic jiného. U mě je to navíc vzhledem k novinařině i trochu povinnost informovat, aspoň já to tak vnímám. 
Ještě sem přidávám zprávu od naší Terezy, kterou už jsem sdílela všude možně, tak ještě tady. Psala jsem tady o volném nově zrekonstruovaném bytu a o sbírce. A pokud o někom víte, kdo potřebuje ubytovat hned, ozvěte se Tereze.

"EDIT: aktuálně máme rezervovaná všechna místa, pokud se to změní či někdo nedorazí, dám vědět.
Máme připraveno ubytování pro 5 matek s dětmi na Praze 6. Pokud víte o někom, kdo potřebuje aktuálně ubytovat, pište mi na WhatsApp 602 432 458. Děkuji za sdílení!"

Co na závěr? Nevím. Tak pokračujme všichni podle svých možností a schopností anebo třeba jen mysleme na ty lidi, kterým jeden člověk ničí život a to doslova. 

A teď už se pojďte podívat na výstavu, dnes vyjde rozhovor, který jsem dělala před týdnem. Dozvíte v něm hodně zajímavého a podíváte se i do ateliéru malíře. Rozhovor sem dám v nejbližších dnech.
Tak pokud možno klidnou neděli nám všem.

P.S. Ještě jsem si vzpomněla na jednu důležitou informaci, kterou dnes budu posílat dál i na Kanál eM. Na Twitteru upozorňuje Ministerstvo obrany.
Ministerstvo obrany@ObranaTweetuje‼️
Pokud Vám přijde zpráva tohoto typu, nevěnujte jí pozornost a odesílatele blokujte. Jedná se o falešnou zprávu! Jejím cílem je pouze šířit paniku. Česká republika a její občané jsou v bezpečí. Naším hlavním úkolem je v tuto chvíli maximální materiální podpora Ukrajině.


Jak vidíte, dělám, co umím nejlíp, píšu a informuju. A jen doufám, že je vám to k užitku, některé informace se k vám třeba ani nedostanou.
Tak teď už opravdu krásné obrazy Jiřího Vaněčka plné barev a optimismu.


Z děl Jiřího Vaněčka dýchá optimismus a radost ze života
Marta Dušková
Malý sál Regionálního muzea Mělník zaplnily panely s krásnými optimistickými obrazy plných barev. Vernisáž zahájila ve čtvrtek 24. února výstavu autorských děl známého lhoteckého malíře, ilustrátora a výtvarníka Jiřího Vaněčka a sál byl překvapivě plný milovníků umění a lhoteckých přátel autora výstavy.

Vzhledem k nepříznivé situaci v souvislosti s Covid-19 je výstava pořádána s menším zpožděním k loňskému výročí Jiřího Vaněčka, kdy oslavil svých 85 let.

Expozice představuje výběr malířových děl posledních let s náměty snových krajin či figurálních a abstraktních témat. Ve svém profesním životě se Jiří Vaněček zabýval grafickým designem, publikoval ilustrace v časopisech a graficky upravil desítky knih pro různá nakladatelství. V současné době se věnuje volné tvorbě.

O Jiřím Vaněčkovi je možné se dozvědět více v rozhovoru, který vyjde na Kanálu eM zítra, tedy v neděli 27. února. Výstavu v malém sále Regionálního muzea je možné shlédnout do 27. března.








5 komentářů:

  1. Marti, děkuji za pozvánku na výstavu, vidět něco hezkého je opravdu potřeba.
    Včera v kostelíku, kde se shromažďovala pomoc, kterou hasiči v noci vezli na hranice, jsem viděla tolik dobrých lidí. Snad to alespoň trochu pomůže...
    Hezkou neděli přeji. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, výstava je moc zajímavá. Je pravda, že je nutná pomoc, ale bohužel se už našli i lidi, kteří se snaží na tom parazitovat. Proto je potřeba pokud odesíláme finanční pomoc, tak peníze poslat na účty skutečných charitativních společností.

    OdpovědětVymazat
  3. Užila bych si tuto výstavu. V této době je člověku opravdu pěkného zážitko zapotřebí.
    Klidnou neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, další zajímavá výstava. Nejvíc mne teď uklidňuje obraz stromů na zelenožlutém pozadí. Tam se mi oči vždy zastaví, prohlížím si fotky už po několikáté.
    Přeji klidné dny nám všem. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, zajímavé obrázky, ráda jsem se koukla.
    Hezký nastávající týden

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.