sobota 19. srpna 2023

kdo se skrývá v trávě?


Mému muži se povedlo Sáru vyfotit v trávě. Vypadá roztomile, jak jí kouká jen hlavička. Většinou se takhle ukrývá před námi jako malé dítě a má pocit, že ji nevidíme.




Já přidávám fotku Sáry v botě, kterou musím vysvětlit. Jak někdo může pochybovat o inteligenci zvířat...
Minulý týden jsme odjeli na pár dní na Moravu, ostatně nebylo to poprvé a Sáru jsme tady samotnou nenechali. Hlídá ji pravidelně kamarádka a už se spolu hodně sžily a Sára tuhle "chůvu" miluje. 
Přesto, když jsme se tentokrát vrátili, nebylo žádné vítání jako jindy po návratu po pár hodinách, žádné radostné protahování a kníkání na uvítanou. V podstatě to bylo naprosto chladné přivítání a já záhy pochopila, že je Sára naštvaná: vždyť si mi říkala, že se vrátíš za mnou brzo. Tohle je brzo?!
Sedli jsme si s mužem po té cestě na zahradu a Sára se usadila blízko nás, ovšem byla k nám otočená ostentativně zády. Když jsem ji volala jménem, vůbec se nepohnula a že mě slyší, o tom svědčily jen pohybující se ouška. Pochopila jsem, že s námi nemluví, že je fakt naštvaná.
Trvalo to dlouhou hodinu, možná víc, než se mi přišla přitulit k noze a udobřit se. A od té doby, jakmile si jde lehnout v horku na chodbu na dlažbu, okamžitě mi zalehne boty, abych asi nemohla odejít. Ve středu se na chodbě myla a to ji v té chvíli nezajímá nic, dokud tento očistný úkon nedokončí. Moje boty, díky Sáře rozházené, byly kus od ní. Vycházím z obýváku, za chvíli odjíždím dělat rozhovor. Sára přestane s očistou, prohlédne si mě od hlavy k patě a zřejmě si všimne, že jsem oblečená na ven. Ona už to rozeznává, najednou vyskočí a utíká si lehnout na botu celou svojí vahou a ještě ji obejme oběma packami. Vím, že je Sára hodně chytrá, že jí to pálí, ale tohle mě přece jen překvapí. 
A i když vidí a ještě jí to hlásím, že nikam nejdu, že jsme doma, stejně ty boty zaléhá už víc než týden. Dokonce na nich spí. Ale když jsem se přiblížila s foťákem, okamžitě zvedla hlavu a začala pózovat.
No a tak si tady žijem...
Mějte pohodový den s úsměvem.


7 komentářů:

  1. Kočky jsou chytré potvůrky ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, jistota je jistota - co kdybyste si to s tím odchodem nakonec rozmysleli... ;-)
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, mám ráda ty vaše kočičí historky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, i když se psem, dobře takové chvíle znám... Možná jsou moudřejší než lidé...
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, Sára je krásná a opravdu chytrá kočička. Tyto historky mne vždy bavily.
    Měj prima neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, Sára je kočička pro radost. Také si o ní vždy ráda přečtu. Marie

    OdpovědětVymazat
  7. Podceňujeme ty domácí miláčky ! Jsou někdy chytří až moc. :-)
    Sára je fešanda !
    Hanka bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.