sobota 11. listopadu 2023

drobnosti pro radost



Magnetické záložky a přívěsky na klíče jsem nakoupila na Albi, kde jsem si především vyhlédla motivační diářek, opravdu malý. Na fotce je modrý, ve skutečnosti je barva hezčí zeleno modrá.
Letos jsem byla bez diáře, protože používám elektronický na počítači a velké se mi tahat nechtělo. 
Ale zjistila jsem, že mi při cestách přece jen něco malého chybí, třeba jen na napsání čísla telefonu či poznámky. 







A když už jsem tam byla, nakoupila jsem ještě pár drobností k velkým dárkům pod stromeček.
A teď se dostávám k tomu hlavnímu tipu na malinký dárek. Jen jsem ho nechtěla dávat hned na začátek na odiv, protože jsem jej koupila všem. Jedná se o plovoucí svíčku lodičku, kterou vyrábí česká firma České svíčky. Je prezentována jako lodička štěstí a je i přáním k vánočním svátkům. Prostě mě zaujala.
Vnoučata dostanou lodičky už k Mikuláši, ostatní později. Lodičky se u nás pouští na Štědrý den už od dětství našich dětí, je to tradice.




Ještě jsem si vzpomněla, že před měsícem jsem si poprvé v životě koupila dámský batoh. Vždy jsme preferovala kabelky, nakonec to vyžadovala i moje práce, a měla jsem jich spoustu. Vlastně ještě mám. Teď jsem se kvůli berlím musela uchýlit k tomu doplňku. Hledala jsem takový, aby mi kabelku aspoň připomínal a našla tady ve velké slevě. Za směšnou cenu 319 Kč, původní byla něco kolem 1500. Přiznám se, že ani víc za něco, co snad budu nosit jen dočasně, jsem nebyla ochotná dát. Nákupů pro nás domů jsem udělala víc, ale nenafotila. Batoh mám v přízemí, tak jsem jej nafotila opožděně.



Dětem k Mikuláši jsem ještě nakoupila vybarvovací adventní kalendář, na který jsem narazila na Knihcentrum.cz. Třeba vás něco z mých nákupů zaujme.
Mějte klidný den.


5 komentářů:

  1. Svíčky jsou dobrý nápad- už jsem odkaz okoukla a budu objednávat. Já batoh docela ráda nosím, ale mám jen takový velký a malý sportovní. Ale kabelku nosím víc.
    Měj pěknou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, ten diář je moc hezký, i když už roky používám elektronický, papír je prostě papír.
    Batůžek je moc hezký, sama jeden kožený mám, ale dávám přednost crossbody kabelkám, přijde mi to praktičtější než batoh.
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, hezký batůžek. Já jsem už skoro 10 let velký fanda batůžků nejen turistických, ale i těch městských, i když malinko větších (občas tam potřebuju narvat i papíry na nějaké jednání). Vyhovují mi volné ruce a to, že mi kabelka neklouže z ramene i to, že mne netáhne k jedné straně.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, dobré tipy. Tenhle diář od Albi mám už několikátý rok a jsem s ním spokojená. Je velký akorát tak, aby si ho člověk vzal s sebou, je místo na poznámky nebo i malování, vyhovuje mi, každý rok je diář trochu jiný, tak možná už je na čase shánět ten na rok 2024, který máš ty :-) A lodičky mě také zaujaly.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti, díky za inspiraci. Líbí se mě lodičky svíčky, my pouštíme na Vánoce každý rok, ale ve skořápká'ch. Lenka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.