pondělí 29. července 2024

někdy je to k zbláznění


Jak se facebook pořád mění (s příchodem Mety), jsou s ním velké problémy a nevím, jestli používání umělé inteligence je to nejlepší. Kdyby s tím nebylo tolik práce, asi se i zasměju. No něčemu se směju, i když je to někdy k uzoufání. 
Velké problémy začaly, když pro všechny spustila Meta ve zprávách ochranu osobnosti, ale zatím nás chrání jen před sebou samými. S ochranou přestaly chodit zprávy ode mě mým dětem a přátelům. Tedy někomu ano, někomu ne, nepochopila jsem, jaký je systém. Protože máme skupinu s dětmi, po několika dnech jsem vyzkoušela zprávy tam a ve skupině chodí vše bez problémů. Začali jsme to s dětmi zkoumat a zjistili, že za to může facebook, něco podělali těmi změnami a my s tím nic neuděláme, i když jsme vyzkoušeli všechno. Syn je programátor a taky to nechápe. Samozřejmě nemám problémy jen já, ale i další. A můj vtipný syn mi poslal dvě stížnosti v angličtině s komentářem: vypadá to, že problémy mají jenom matky 😂. No říkám, že jsem to věděla, že děti s matkou nechtějí komunikovat. 


A tak jsme si se sestrou založily skupinu, abychom si mohly psát a posílat vtipná videa a funguje to bezvadně... Ovšem skupinu nezaložíte jen se dvěma členy, tak tam sestra přidala někoho z rodiny, založila skupinu a pak dotyčného vyhodila. No je to škrabání pravou rukou za levým uchem...
Už dávno bych facebook zrušila, ale já ho potřebuji kvůli magazínu, bez téhle prezentace to nejde. 
No ale začaly i problémy s Kanál eM a někdy tedy na to nemám vůbec nervy. Od té doby, co mi začal facebook vyhazovat články, dávám si pozor na nadpisy článků. Nedávno jsem napsala článek o výlukách autobusů a s názvem Linky 692... kvůli výluce mění jízdní řády nebo tak nějak a měla jsem zákaz dát ho na facebooku s tím, že porušuju podmínky komunity a téma je o sexu!? Zkoušela jsem zveřejnit několikrát, ale už mi vyhrožovali, že zruší profil média. Nakonec po dlouhém přemýšlení jsem před linky přidala autobusové a šlo to hned. Jindy mi vyhodili článek o výstavě medvídků, který byl na facebooku už dva dny, už si nepamatuju přesně s jakého důvodu - něco jako že příspěvek není přínosný a jde mi jen o zvýšení počtu liků. Tady se dalo hned reagovat a po mé odpovědi mi příspěvek vrátili hned.
Já vím, už je to moc dlouhé, tak ještě poslední problém, který je dost omezující.


Když chci sdílet na facebook nový příspěvek z magazínu, už několik týdnů mám velký problém. Napíše mi to chybu 429 a nemůžu nic dělat. Někdy to funguje za čtvrt hodiny a někdy až druhý den. Chyba 429 znamená, že jsem byla prý příliš aktivní na facebooku Kanálu eM, tomu rozumím, ale nerozumím tomu, že se to děje, i když nejsem aktivní několik hodin či půl dne. Napsala jsem problémy před 2 týdny na podporu facebooku, ale mají na odpověď 30 dnů... Jestli vůbec odpovědí.
Tak nevím, jestli tohle bude někdo číst, ale já jsem si, můj milý deníčku, ulevila.
Všem pohodový bezproblémový den.

P.S. Teď jsem si vzpomněla, když jsem před třemi lety psala o prevenci sebevražd a v názvu myslím bylo Mezinárodní den prevence sebevražd, zablokoval mi facebook všechny profily i osobní na měsíc z důvodu hrubého porušení podmínek komunity a omezil všechny možnosti a článek nebyl nikdy zveřejněn na facebooku. O prevenci psalo více médií a všem to bylo na facebooku zveřejněno. Po měsíci už nebyly u média obnoveny všechny možnosti, které byly do té doby. Ale přece to po čtyřech letech fungujícího magazínu nevzdám... Tak si přeju pevné nervy. Chyba 429 už mě neotravuje, tak snad časem začne fungovat vše. Je pravda, že mi přes facebook píší i čtenáři, na které jiný kontakt nemám, a já odpovím, ale odpovědi nikdy nedorazí.

4 komentáře:

  1. Marti, já Fb tolik nepoužívám, ale o problémech slyším od jiných. Je to děs...
    Drž se, pevné nervy. Snad nás to nepřeválcuje...
    Hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Kdysi jsem si FB stáhla, ale zjistila jsem, že nějak nemám potřebu se s ním kamarádit, tak jsem ho vymazala. Jenže Ty ho ke své činnosti potřebuješ, tak potom takové zásahy otravují.
    Klidný den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Já moc zkušenost nemám - používám FB málo (vlastně jen na kontakt se sběrateli a pak na něm nabízím doma nevyužité věci...), takže na nějaké chyby asi nemám šanci přijít
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, já postupně pro komunikaci v rodině začínám používat Whats App. Fotky jsou v kvalitnějším provedení a zatím to funguje docela dobře. Tak doufám, že se to také nepokazí. Na FB moc nechodím, ale často jsem používala Messenger. Naší Hance na FB někdo zablokoval profil, tak že se tam vůbec nedostane...Meta na stížnost vůbec nereagovala. Přeji Ti hezké letní dny a myslím že i bez FB a počítače to přežijeme i když je to pro Tebe vlastně součást práce....

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.