sobota 12. října 2024

bubliny na výstavě...






Dnes vás zvu na výstavu. Jde ale spíše o zajímavost, na kochání to je ve fotografii malé, ale třeba vás i tak zaujme. Jedná se o přehlídku soutěžních komiksů, které jsou inspirovány tvorbou Stanislava Lema. Jeho knihy jsem četla stejně asi jako většina.
Mějte pohodový víkend.

Výstava komiksů v galerii Za rohem aneb budoucnost v bublinách
Marta Dušková

Městská knihovna Mělník uspořádala v galerii Za rohem zajímavou výstavu soutěžních komiksů, které jsou inspirovány tvorbou Stanislava Lema. Výstavu Budoucnost v bublinách je možné shlédnout do 31. října 2024.

Mladí čeští výtvarníci a výtvarnice se inspirovali dílem světoznámého polského sci-fi spisovatele a futurologa Stanislava Lema, jehož dílo ovlivnilo nejen polskou, ale i světovou vědecko-fantastickou literaturu. Stal se nositelem mnoha zahraničních cen a pravděpodobně jen málo lidí na světě nezná jeho jméno a nečetlo žádnou jeho knihu.

Vítěze soutěže představuje právě výstava Budoucnost v bublinách. Součástí výstavy je i doprovodný program v podobě soutěže pro školní třídy na téma Jak se změní Mělník za 50 let, tedy v době 800. výročí? Dokážete předvídat budoucnost podobně jako Stanislaw Lem? Do soutěže je možné přispět komiksem či psaným příběhem. Vítězové budou odměněni, pro více informací na emailu volkova@mekuc.cz.












Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.