čtvrtek 22. února 2018

odpolední vystřihovánky





Tentokrát jsem byla v úterý babičkou jen na pár hodin. Tedy babičkou jsem samozřejmě furt a čtyřnásobnou, ale myslím hlídací a hrající. A dědečka jsem měla jako posilu.
Já jsem malovala auta, která se pak vystřihovala a lepila a děda maloval karikatury obličejů, vystřihoval zvířátka a ubrousky z papíru. 
Trochu jsme si vyměnili úlohy, ale my genderové role moc neřešíme.
Vystřihovánky zvířátek tentokrát vymyslela Lola, která i sama krásně vystřihovala.



Musela jsem vše samozřejmě fotit, Lola upozorňovala: 
babi, ale já chci kočičku vyfotit samotnou a ne dohromady se všemi zvířátky.
Zbytky vystřihovánek medvěda jsem použila s dětmi na zábavné focení. Jen neposedného Alánka se mi moc nedařilo zachytit. Za to statečně držel vystřihovánku medvěda, abychom spolu vyfotili Lolu.



Když jsem se dcery ptala na svolení zveřejnit fotky dětí, jen mi sdělila: prosím tě ale řekni, že toho "brežněva" nemá Alan pořád. 
Namaloval se řasenkou :-)
Jo a Lola není pozadu. Má taky namalované druhé obočí.
Babi, my máme teda binec na stole! No trochu nesourodé zátiší. Vedle papíru a vystřihovánek ještě těstovinový salát, který jsem přivezla. Na poslední fotce cpe Alánek těstovinovou rejži do auta.
Ale to už jsme měli hotovo.

P.S. Když jsem vymýšlela název, chtěla jsem nějak jedním slovem opsat babička a dědeček a zjistila jsem, že to jde jen tím příšerným slovem prarodiče. To je jako pravěk. Já vím, že je to v pořádku, ale zjistila jsem, že se mi to slovo fakt nelíbí. 

16 komentářů:

  1. Velmi hravé odpoledne jste měli Marti. A myslím, že právě tohle děti milují. Společné hraní.
    Tak měj krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Vyhráli jste si všichni. Vnoučátka i prarodiče :-). No, abych pravdu řekla, tak se mi to slovo taky nějak zvlášť nelíbí. Co naděláme :-).
    Měj klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc pěkné fotky. Děti si to musely užít :) Pamatuješ, jaké byly za nás dívčí vystřihovánky? Ty oblečky na papírové panenky? Ježiš, to už je taky historie, kdy jsem si je já vystřihovala :) Ani nevím, jestli je stále dělají, děti mám odrostlé a vnoučata zatím ne. Na fotkách vidím zvláštní voskovky, takové puky.....to je domácí výroba?
    Měj se moc hezky, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, je to domácí výroba - recyklace úlomků a zbytků voskovek. Tady je návod: http://www.madamecoquette.cz/2017/03/diy-kreslici-oblazky.html

      Tereza (máma Loly a Alana) :)

      Vymazat
    2. Petro, tak už ti odpověděla na tvoji otázku moje dcera a já přidávám, že se s tím moc dobře maluje. Jo na papírové panenky si pamatuju ještě u svých dětí a něco v tomto duchu se pořád vyrábí. Děkuji a měj se krásně.

      Vymazat
  4. Marti, tak to prožívám teď se dětmi doma taky! Všude na zemi odrtřižky papírů, na poličkách papírové výrobky a stále je toho málo :-) :-) ...hlavně, že jim člověk udělá radost :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, já si pamatuji, jak jsem s našimi malými dětmi malovala na velký balící papír, který jsme roztáhli po celém dětském pokoji a malovali a vyráběli z moduritu a zapékali atd. a bavilo mě to už tenkrát a baví mě to i dnes z vnoučaty. Ježíš, teď mě napadlo, musím sehnat modurit anebo něco podobného. Příště můžeme modelovat a sochat.

      Vymazat
  5. Hrající babička ... ten pojem sa mi veľmi páči ... dúfam, že aj ja taká raz budem ... ono zabaviť dietka na cele popoludnie (či deň) to dá zabrať ... ale vy s manželom to vždy zvládnete na jednotku ... Je celkom fajn, že v dnešnej dobe je veľa kreatívnych zábaviek pre menšie i väčšie deti ... Krásne zvieratká ste vytvorili a dokumentačné fotky sú skvelé ... Lola a Alan sa určite nenudili ... majte sa všetci moc fajn ... :) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, nikdo z nás se nenudil a všechny nás to neskutečně bavilo :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Nádherné, přesně takhle by to mělo u nás prarodičů být, moc mě ty fotky potěšily u ranní kávičky, děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, já si ty fotky taky pořád prohlížím :-) Myslím, že se povedly a budou mi hraní s dětmi připomínat.

      Vymazat
  7. Krásné a vtipné... Řasenka umí divy :o)
    Marti, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, Alánek mě takto běžně vítá. Jednou je to černá, podruhé červená a vypadá jak nějaká Indka :-) I tobě krásnou neděli.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.