pondělí 25. ledna 2021

pozvánka?

Mám v sobě trochu rozporuplné pocity, zda sem dát recenzi na film, na který jsem včera koukala, protože k němu mám i trochu výhrady. Nicméně já jsem se na film dokoukala. Můj muž odešel v polovině filmu, že jej nebaví.
Film Tajemství jejích očí je thriller z roku 2015 s hvězdným obsazením a remakem zapadlého argentinského thrilleru z roku 2009. Hlavní ženské role hrají Nicola Kidman a Julia Roberts. Přiznávám, že druhou jmenovanou jsem hned nepoznala, tedy poznala, ale nebyla jsem si vůbec jistá, zda je to skutečně ona, do Pretty Woman má daleko, ale tahle skutečná její vizáž bez příkras se k roli rozhodně hodí. Její výkon je vynikající a naprosto věrohodný. A nesmím opomenout i hlavní mužskou roli, kterou obsadil sympatický a známý Chivetel Ejiofor. 

"Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví."

Zpočátku se mi film zdál trochu rozvleklý, proto můj muž odešel, zbytečné metry nastavující film dlouhým koukáním do očí, které se hodí spíše pro romantický film než pro thriller, kde by člověk očekával větší napětí. Nicméně skvělé herecké výkony mi vyrovnávaly tenhle nedostatek. Druhá polovina filmu již více odpovídá avizovanému žánru a má v sobě požadované napětí a pro mě překvapivý závěr. Já jsem ho teda nečekala. Někdo nemá rád střídání časových linií. Tady se střídá minulost a přítomnost téměř v zákrytu, ale je to naprosto srozumitelné a člověk se v tom neztratí. 
Co říct na závěr? Film mě zaujal a v druhé polovině hodně vtáhl do děje, nicméně není to asi film, ke kterému bych se vracela. Ale není ani z řady filmů, které slibují zážitek a my je s mužem po deseti minutách vypínáme. Navíc mi na chvíli film zaplnil prázdno po kulturních zážitcích.

Na závěr cituji z recenze, kterou jsem celou nečetla, už mi to přišlo po shlédnutí filmu zbytečné:
Z kina si divák možná odnese zážitek, který bude mít trvanlivost žvýkačky, ale rozhodně nejde o nekvalitní dílo. Filmové řemeslo je tu poctivě odvedeno a filmoví fanoušci si díky známým tvářím přijdou určitě na své

Mějte pohodový vstup do nového týdne, a pokud jsem vás neodradila svojí recenzí, na film se podívejte. Když ne pro samotný příběh, určitě kvůli hereckým výkonům, o kterých hlavně filmové umění je.

9 komentářů:

  1. Chytám se každého tipu na filmy, protože nabídka televizních stanic je často velmi ubohá a tak hledáme jinde. Kde si Marti filmy vybíráte, stahujete si je ke shlédnutí nebo někde přímo pustíte?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsou filmy, které člověk vidět dvakrát nemusí a přesto se mu líbí.
    Díky za tip.
    Hezký první den posledního lednového týdne.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za recenzi k filmu. Sice thrillery moc nemusím, ale podívám se.¨
    Měj hezké odpoledne.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, děkuji za recenzi a zkusím se po filmu podívat. Thrillery jsou mým oblíbeným šálkem kávy, jak zfilmované, tak i knižní.👍
    Měj hezký den🍀

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, taky si teď doma děláme večer telekino. Momentálně sjíždíme seriál Myšlenky zločince...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to u nás včera dopadlo stejně.Pustila jsem si film Oslněni sluncem na Čt2 a muž šel raději spát.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji všem za komentáře. Musím trochu vysvětlit. Záměrně nezveřejňuji zdroj filmů, páč nechci porušovat zákon. Do komentáře si to dovolím. Filmy už dávno nestahujeme, jen výjimečně, protože je to hodně zdlouhavé. A když se chceme koukat, tak hned. Ne vždy se to podaří jako u tohoto filmu. I když nám náš syn platí Netflix, stejně většina filmů, které recenzuji, najdete na youtube jako tento. https://www.youtube.com/watch?v=_UNyrqV7Xo8h. Na Netflix je většina filmů v originále, což já už nedávám, i když jsem kdysi četla knihy v originále. Obdivuji naše tři děti, které uznávají filmy a seriály jen v originále. Všechny filmy, které najdete pod štítkem kultura a jiné, jsou většinou z youtube. Nejdříve hledáme buď já nebo můj muž právě tady. Ne vždy jsme úspěšní, protože komentáře a recenze pod filmem neodpovídají tomu, co očekáváme. Někdy to chce trpělivost. Spoustu filmů shlédneme během čtvrt hodiny a pro nezájem zase zavřeme. Na blog dávám tedy jen filmy, které mě zaujaly a našla jsem je na youtube, pokud jsou odjinud, vždy to zveřejním. V plánu máme další film. Pokud bude stát za to, na blogu zmínka určitě bude. Mějte pěkné úterý.

      Vymazat
    2. Ještě doplnění. Máme chytrou televizi s internetem, takže jen zadáme název vybraného filmu a hned koukáme.

      Vymazat
  7. No, někdy se i mistr tesař utne...
    Film jsem neviděla, děkuji za recenzi.
    Marti, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.