pondělí 15. srpna 2022

relaxační art park


Nápad na otevření Relaxačního art parku v Mělníku, mám dojem, vznikl díky covidu, kdy byly akce omezeny v počtu účastníků, no rozhodně bylo slavnostní zahájení v červenci 2020 a byl to moc dobrý nápad.. 
Některé reportáže z parku jsem dávala i na blog. Letos jsem v parku navštívila workshop Skleněné lampy, Město pro každého (včera jsem příspěvek dávala na blog), divadelní představení, na které se můžete kouknout a přečíst dnes. Tento týden se chystám na workshop Sklářské umění. 
Na celé divadelní představení jsem se nekoukala, ale musím říct, že manželé Novákovi to umí. Říkám to nejen proto, že mám letité zkušenosti s dětským divadlem, s našimi dětmi jsme absolvovali spoustu divadelních představení a koukám na ně občas i dnes, ale soustředěné tváře malých diváků mluví za vše.
Tak dnes trochu reklamy pro Malé divadlo Praha, které je trochu kočovným či putovním divadlem, takže se s ním můžete třeba setkat taky. 
Dávám sem výběr fotek, Všechny můžete shlédnout, pokud chcete, u článku tady, kde jsou fotky dalších stanovišť.
Mějte pohodový den. 

P.S. Dnes mi nejdou komentáře u některých vašich blogů, někde šly komentáře bez problémů a někde mi to píše, ať si zkontroluji připojení, což je nesmysl. Zkusím to ještě v průběhu dne, jen jsem chtěla upozornit na problém u některých z vás.






Relaxační park obsadily loutky s pohádkou O kohoutkovi a slepičce a Krabičková pohádka
Marta Dušková

Ve středu 10. srpna vystřídaly originální workshop Město pro každého v relaxačním parku u Masarykova kulturního domu Mělník loutkové pohádky. V podání Malého divadélka Praha bylo možno shlédnout pořad O kohoutkovi a slepičce, který pod společným názvem obsahuje dvě pohádky. Loutkovou pohádku na klasické téma O kohoutkovi a slepičce a originální Krabičkovou pohádku.

V Krabičkové pohádce hrají místo loutek malované dřevěné krabice, které představují krále Krabiciuse, princeznu Krabičku, babici Krabici a nechybí ani drak Krabičák. Tato pohádka je vlastně cvičením na výslovnost a děti jsou přímo spolutvůrci představení.

Loutkové divadlo s názvem Malé divadélko Praha se zaměřuje na klasické loutkové pohádky pro nejmenší diváky, pouliční divadlo a loutkařské dílny. Pohádky v podání manželů Anny a Rostislava Novákových v parku sledovaly nejen děti se zaujetím.

Kdo nesledoval pohádku, mohl využít dalších stanovišť nejen v parku u MKD, ale i přímo ve foyeru kulturního domu, kde byly pro děti připraveny stavebnice a hračky, protože Mekuc v létě nespí.

Reportáž z workshopu Město pro každého je možné si připomenout zde.

6 komentářů:

  1. Marti, vy tam u vás máte tolik zajímavých akcí a hodně hlavně pro děti a to je perfektní. Opět moc hezký článek. S tím připojením se mi to také někdy objeví a špatně se dostává k Hance"Kaleidoskop". Tam se mnohdy vůbec nemůžu připojit. Zřejmě je problém u Googlu. Krásný nový týde Marti.

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, jak to u vás žije. Každou chvíli přijdeš s nějakou zajímavou akcí. To je moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to vypadá hodně zajímavě podle fotografií. A ta Krabičková pohádka mě docela inspirovala - to je dobrý nápad.

    OdpovědětVymazat
  4. U vás to tedy fakt žije, Marti!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. S manželi Novákovými se občas setkáváme coby loutkáři. Paní Anička je dcerou pana Matěje Kopeckého, ktetý léta působil v divadle DRAK v H.Králové. V předloni u nás také hráli svoje představení a zároveň se jako hosté zúčastnili akce Vyhlášení osobností ´kultury za rok 2020. Novákovi jsou oba příjemní lidé.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti, samé zajímavé akce u vás. Novákovi jezdí k nám do Kostelce do kempu, letos jsem je tam taky viděla. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.