sobota 15. srpna 2015

dnes z jiného soudku 2



Recepty na svém blogu neřeším, ne že by mě vaření nebavilo, jen už mám při naší celkem početné rodině "odvaříno". Bramborový salát se zadělával pomalu v prádelním hrnci, podobně knedlíky,. pekla jsem o víkendu třeba i 5- 6x, abych ty tři hladové krky v pubertě nasytila, takže nyní vaření není už moc moje hobby, i když prý vařím výborně. Občas mi ale nějaká specialita, svíčkovou přece každý zná, stojí  za zveřejnění jako třeba tady dnes z jiného soudku.
A dnes v tom vedru jsem si vzpomněla na lehce stravitelné jídlo, které už jsem léta nevařila. Protože to není úplně klasika, kterou vaříme všichni, rozhodla jsem se, že se podělím

Zapečená treska s rajčaty a paprikou
do máslem vymazané zapékací mísy položíme po celém dně kousky osolené tresky, zakapeme citrónem a dle libosti okořeníme libovolným kořením, já jsem dnes použila pepř tří barev, ale už jsem vyzkoušela i jiné koření
na tresku poklademe na kolečka nakrájená rajčata - měla jsem velká, stačilo jedno
po té dáme do mezer mezi rajčata na kolečka nakrájenou zelenou papriku - také my stačila jedna
trochu pokapeme kečupem, ale jen trochu
vše zalejeme asi čtyřmi rozkvetlanými vajíčky, po stranách mísy jsem ještě dala kousky másla
pečeme asi hodinu a půl
stačí asi na čtyři porce
podáváme s brambory, já jsem k tomu dnes dala šťouchané brambory, protože se mi trochu rozvařily (páč jsem na ně při jiné činnosti zapomněla).

Je to moc dobré jídlo a lehké a rychlé, žádné nádobí a rychlé zpracování, což je myslím nyní priorita a na talíři vypadá hezky.
Kdo vyzkoušíte, přeji dobrou chuť. Já už jsem si dnes pochutnala :-)


4 komentáře:

  1. Zapečenou tresku vyzkouším, děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to rychlé jídlo, žádné moc velké nádobí a ani přípravy, tak to mám ráda :-) Amélie, dejte mi pak vědět, zda chutnalo.

      Vymazat
  2. To mi připomnělo recept, ktery jsme si s holkama delaly, kdyz jsme odesly z VS a bydlelo nas asi 5 dohromady. Zapekaly jsme tresku s rajcaty, paprikami a cibulkou a zalevaly to smetanou na slehani. Taky moc dobry, i kdyz muj manzel to nemuze ani videt, ze to je niceni ryby:)) (Mimochodem cibule a slehacka dela strasne dobrou chut - treba klasicky prolozene s bramborama)...Mnam a uz bych si neco dala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No každý máme jiné chutě. Ale zapékají i mořské státy jako Francouzi. Jedla jsem tam rybu zapečenou se smetanou ve velké mušli a bylo to moc dobré. A u té tresky se mi naopak zdá, že v této kombinaci chuť ryby vynikne.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.