pátek 1. ledna 2016

novoroční bílý kůň na naší zahradě






Má tedy chlapec zpoždění minimálně deset dnů.
Jen doufám, že když přišel už včera, neplatí tady: Jak na Nový rok, tak po celý rok.
Bílou zahradu bych tedy pořád nechtěla. Miluji barvy.
Stačí panebože, že mi na Nový rok visí na sušáku prádlo.
I když s tím prádlem se to těžko splní, páč šetříme přírodu a nehromadíme. Stačí pár kvalitních kousků, které se dají kombinovat, pár doplňků a je nový outfit, takže celý rok rozhodně nenaplním.
No, v kabelkách to mám sice jinak, protože těch mám víc než jeden člověk potřebuje.Ale ty se naštěstí neperou ani nesuší :-)
A lodičky to je taky můj úlet.
Ovšem jakmile nenosíme něco celý rok, jde to do dalšího kola pro někoho potřebnějšího, takže těžko bude viset prádlo každý den.
Kabelky a boty?
No každý máme nějakou úchylku. Na kabelky bych si potřebovala udělat brigádu a uklidit je. Jsou tam občas poklady.
Vizitník, který často hledám. V jedné kabelce deset propisek, které tam vhazuji, když jdu na jednání. Paradoxně nemám každou chvíli čím psát. Možná bych je měla uklidit teď.
To není novoroční předsevzetí, ty si zásadně nedávám.




Přeji všem dobrý nový rok.
Přát šťastný celý rok mi přijde nevhodné. Šťastný celý rok je chiméra. Kdyby se to stalo, nebudeme vědět, že byl šťastný, protože nebude srovnání.
Navíc štěstí je velmi prchavá záležitost. Trvá několik minut, někdy dokonce pouhých pár vteřin a někdy si to uvědomíme až za dlouhou dobu, že tady štěstí bylo..
A štěstí je v maličkostech. Úsměv, pozdrav, kytka ve váze, dobrý skutek.
Maličkosti všedního dne.
Takže nám všem opravdu dobrý rok.
A za mě vlastně ať je podobný tomu, co odchází.
Narodil se nám další krásný vnouček, se kterým si již buduji vztah. Zatím prostřednictvím mazlení a úsměvů, ale to je právě štěstí.
Můj muž má po roce konečně práci a navíc, jak mi sdělil včera, jej začíná moc bavit. Co je víc?
Naše všechny tři děti byly úspěšné ve svém profesním životě a spokojené v osobním.
Všichni jsme relativně zdraví.
Takže to byl moc dobrý rok.
Ještě jednou tedy dobrý rok nám všem.






6 komentářů:

  1. Milá Martinko, i Tobě přeji krásný rok! Pohodový a dny podle tvých představ..a co nejvíc..zdraví..měj se krásně a užívej..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, moc děkuji. Nemám naštěstí žádné představy, přijmu, co život přinese. Ale zdraví ano, to je nejdůležitější. Přeji ti také pohodové dny a užívej si každý den. Martina

      Vymazat
  2. Marti přeji Tobě i celé Tvé rodině do nového roku jen to nejlepší, hodně radostných a šťastných chvil a hlavně hodně zdravíčka.
    Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, moc děkuji. Tobě i rodině přeju také dobrý rok a skutečně hlavně to zdraví, které někdy vnímáme jako samozřejmou věc, dokud jej máme. M.

      Vymazat
  3. Martinka ten sneh tu v Kosiciach mozeme len zavidiet, to stastie priat? Su ludia co maju naozaj vsetko a aj tak su nestastni, takze skor prajem aby sa kazdy citil stastny. Este taky postreh ohladom kabeliek a topanok. Dakedy som tiez ulietala na nich, ale v poslednom case si oblubim nejake cizmy, alebo kabelku a nosim pokial sa to nerozpadne. Medzitym si kupim aj dalsiu obuv, ale vzdy nosim to iste oblubene.
    Do noveho roka prajem vela zdravia, lasky, uspechov, vsetko naj... Vsetko co si prajes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpovídám trochu pozdě a sníh napadl znovu, i když ten na Nový rok vydržel jen dopoledne. Taky přeji všechno dobré v novém roce a hlavně zdraví a moc děkuji za návštěvu. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.