středa 12. července 2017

recyklujeme a tvoříme


Slíbila jsem ve svém příspěvku recyklujeme aneb tvořivé hračky, že pokud budou naše kreativní výrobky fotogenické, tak je na blog dám. Vyplatilo se mi sbírat ruličky od toaleťáku dva měsíce. Potřebovali jsme jich hodně.
Myslím, že se nám tvorba velmi povedla, takže mohu prezentovat
Musím, ale přiznat, že prvotní nahlédnutí do krabice bylo šokující. Lucinka řekla, panebože, babi, a já ježíši, proboha, co jsem to vymyslela, já tomu nerozumím, to nezvládnu. Musím zdůraznit, že sada je od 4 let, co to o mně vypovídá, nevím.
První den jsme tvořily, já a vnoučata, podle návodu. První zkušenost byla dost tristní, špatné lepidlo, jak se proboha dají použít ty ruličky z toaleťáku???!!!
První výrobky tedy nejsou moc dobrý, ale nakonec se to podobalo celkem předloze.



A tady teprve začínáme. Nevím, jestli je úplně vidět ta prvotní nejistota a bezradnost.



Ale druhý den jsme již vymýšlely, co vytvořit, když už nemáme oči ze sady?! 
A nemáme ani všechny barvy.
Jsem hlavně pyšná na svého úžasného býka. Bez předlohy. Tedy hledali jsme knihu, abych viděla, jak vůbec vypadá býk. Původně jsem chtěla udělat krávu, ale chyběly už papíry.
Děti úplně samy vyrobily kachny, Lucinka papouška, orla, slona, Šmoulinku. Tomášek někde lepil skvrny, někde maloval oči a vystřihoval.
Ten náš pracovní binec jsem raději nefotila. Byl to děs :-)


Všechno, co je na této fotografii, jsme vymysleli podle barev, které nám zbývaly. Bavilo nás to víc, než podle předlohy.
Kachny ovšem děti vyráběly úplně samy. Já jsem jim namalovala a vystřihla hlavu a křídlo, křídlo domalovala. Poznáte, která je moje?
Není to ta nejlepší :-)


No bavili jsme se tím celé dva dny. První den bylo horko, takže jsme byli jen na terase a tvořili vevnitř, druhý den lilo a děti hned po snídani: babi, bude dělat další zvířátka.
A tady je poslední dílo. Králíci.


No nic. Povedlo se.
Babi, koupíš další sadu?

10 komentářů:

  1. Babi,doufám,že koupíš!:-).Míša

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, vy jste šikulky, hezky jste se na dva dny zabavili. Zvířátka jsou povedená a je vidět, že se dětem tvoření líbilo. Jen tak dál. :o)
    Krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, ano povedlo se to a bavilo to i mě, s tím jsem to kupovala :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Žirafa mne fascinovala, ale býk, kočka a prasátko, no prostě úžasná dílka. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No žirafa je trochu podle předlohy, takže si jí moc nevážím :-) Ale býk, kočka a prasátko, to je jiná, tam už pracovala moje fantazie, no na býka jsem se musela podívat teda do knihy :-) Iwko, děkuji a přeji hezké dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.