čtvrtek 28. března 2024

přání a domácí kino


Nejdříve všem přeji pohodové velikonoční svátky. Už jsem tady několikrát psala, že tyto svátky nemám ráda vzhledem ke zkušenostem z mého dětství a dospívání, a tak je budu slavit v sobotu Velikonoční výstavou chovatelů, kam půjdu i s vnoučaty. Kdo máte chuť si přečíst, proč nemám Velikonoce ráda, můžete si přečíst tady, kde jsem o tom psala.


Dnes mám pro vás dva filmové tipy, které mám v hlavě už pár týdnů. Oba filmy byla náhoda, nebyly vyhledávány. Snad se vám je povede najít.
První film V lepší společnosti je inspirován nejznámějším (já jsem ho teda neznala) nevyřešeným případem pohřešované osoby v New Yorku, věděla jsem to a přesto jsem doufala do poslední chvíle, že viník bude potrestán. Stalo se v roce 1982 a do dnešní doby se nic nezměnilo. Film byl natočen v roce 2010. Film je zajímavý a tajemný do poslední chvíle, alespoň pro mě byl. Tak, když na něj narazíte, třeba vás taky zaujme. Po shlédnutí jsem četla recenze a opět jsem měla dojem, že jsem viděla úplně jiný film anebo se jednalo o náročné diváky, kteří měli jiná očekávání... I já občas kouknu do Klubu náročného diváka.


Inspirováno nejznámějším případem zmizelé osoby v historii New Yorku. All Good Things je milostným příběhem a záhadou vraždy zasazeným na pozadí newyorkské dynastie realitních magnátů. Produkce a režie Andrew Jarecki (režisér na Cenu akademie nominovaného dokumentu Capturing the Friedmans a producenta filmu Catfish), film byl inspirován příběhem Roberta Dursta, potomka bohaté Durstovy rodiny. Durst byl podezřelým, ale nikdy nestanul u soudu, z vraždy své ženy Kathie, která zmizela v roce 1982 a nikdy nebyla nalezena. Ve filmu hrají Ryan Gosling, Kirsten Dunstová a Frank Langella jako mocný patriarcha, a zachycuje emoce a komplexnost této skutečné nevyřešené záhady. 


Druhý film se jmenuje Těžký zločin a po shlédnutí máte dojem, že tohle se stát rozhodně mohlo a třeba i někde stalo, ale tenhle film není inspirován skutečností. Sledujete soud a vše s ním spojené a téměř do poslední chvíle věříte, ale ono je vše úplně jinak a to je trochu šokující. Jen ten úplný závěr má zbytečně nádech romantiky, ale možná tam má být naděje, nevím. Nicméně tenhle film jsme shlédli s mužem společně až do konce. 
Tak třeba vás zaujme. Hledala jsem pro vás oba filmy a ten druhý jsem našla ke stažení na webu Filmplanet.to | Online filmy a online seriály zdarma. Oba filmy mají dobré herecké obsazení, které také zajišťuje kvalitu filmu.


Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu.

K filmům přidávám ještě dvě recenze jako vždy. Ještě jednou pohodové svátky všem.

7 komentářů:

  1. Marti, ať se ti práce daří a hezké Velikonoce. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, užij si chovatelskou výstavu s vnoučaty a přežij Velikonoce v klidu a pohodě.
    Hezké dny 🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné Velikonoce podle tvých představ.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, i já přeji krásné Velikonoce, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti přeji Ti pohodové svátky jara a užijte si je dle představ. Zlé vzpomínky hoď za hlavu a užij si současnosti, radostí s vnoučaty, sluníčka, rozkvétající přírody. Mám to totiž podobné jako Ty a tak se soustředím spíše na to pozitivní a současné...rodinu, návštěvy, milá setkání. Krásné Velikonoce Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  6. Pohodové svátky jara Tobě i Tvým blízkým !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Marti přeju Ti hezké jaro a užij si výstavu. Vyškrabovací bloky objednány, děkuju za inspiraci ! Lenka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.