úterý 19. dubna 2016

magnolie opět v hlavní roli


Původně jsem se chtěla dnes pochlubit s krásně rozkvétající magnolií, ale vlastně to vůbec není naše zásluha. Pro nás s mým mužem platí rčení: čím blbější sedlák, tím větší brambory či kozel zahradníkem aneb pěstitelské omyly, kdy jsme schopní několik měsíců zalévat ba i hnojit plevel a čekat, až vykvete. Máme rádi svobodu a má ji i naše zahrada. 
Moc ji neznásilňuje a v podstatě kromě sekání trávy a osázení novými rostlinami již většinou jen do truhlíků a květináčů se u nás nic moc neděje.
Ale asi jsme si zasloužili tuhle krásu a magnolie konečně nemá jen jeden květ.




Krásně rozkvetlá třešeň má už také svoje kouzlo. To zas bude letos špačků!



Tulipány osázené bůhví kým se objevují na místech, kde v minulých letech nebyly a zkrášlují zahradu každým dnem znovu a jinak. 
A námi nově zasazené tulipány dovezené přímo z Holandska pro nás teprve začínají vylézat. 
Doufám, že se podaří a budou také kvést.





8 komentářů:

  1. S tou zahradou to máme podobné. Presne podľa knihy ostrihame hrozno a v ten rok nemáme ani kusok. Zalievame paradajky a keď by sa mali jesť, tak dostanú chorobu. Alebo víchrica ocese stromy že neostali ani listy. Ale vidis príroda vas ma rada, keď ju necháte na pokoji a máte nádhernú magnoliu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zito, tak vidím, že nejsme nic zvláštního, když to máš podobně. Ano, magnolie je krásná a jsem ráda, že ji mám.

      Vymazat
  2. Martinko, mám to úplně stejně! Dokonce sousedka, která o svou zahradu pečuje až nadlidsky mi o blbém sedlákovi řekla:o)..a já mám pocit, že kdybych ty brambory pěstovala, tak je budu mít vážně větší. Ona vše sklidí a upraví a ořeže na podzim, já protože zapomenu, tak až na jaře a mně to vydrží, jí bohužel ne:o)..tak už to bývá..měj se moc krásně..Magnolie je nádherná..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, teď si uvědomuji, že brambory jsme vlastně nikdy nezkoušeli. Když byly děti malé, zkoušeli jsme ledacos a jeden rok jsem každý den sbírala kýble okurek a soused, vystudovaný zahradník, na mě každý den nevěřícně koukal za záclonou. Ale nyní je naše krédo, že zahrada je na odpočinek a pití kávy a grilování a ne na dřinu, nebo to musí člověka bavit. Hezké dny ti přeju. M.

      Vymazat
  3. Marti, krásně Vám ta zahrádka dělá radost, Magnolii miluji, ale u nás se jí nedaří, neva budu zkoušet, třeba nějakou ukecám a dá si říct. V sobotu prodávali větvičky magnolie na trhu neodolala jsem a kvete nám doma, je krásná, pěkné odpoledne Maryša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, já jsem po ní hrozně dlouho toužila, ale protože znám naše pěstitelské schopnosti, nemohla jsem se odhodlat. Až před 3 lety byla v akci, roste celkem rychle, ale pořádně kvete až letos. Jee ve váze musí být krásná. Já jsem na větvičky nikdy ještě nenarazila. Hezký večer. M.

      Vymazat
  4. Marti, moc se mi líbí Vaše věta o svobodě. Nikdy jsem o tom tak nepřemýšlela, ale dnes mi došlo, že naše zahrada - dvůr ji má taky. A potom, že je mi náš pozemeček lhostejný. Není a já s ním cítím. Děkuji. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, děkuji za milý komentář. Náš dvůr, který je z druhé strany domu, však svobodu již nezažívá na rozdíl od zahrady, tam je už absolutní anarchie :-) Dvorek je malý a v podstatě jej využíváme v zimě na sekání dříví do krbu, podle toho po zimě dvorek vypadá, páč v zimě se moc uklízet nechce (proto ta anarchie). Jen jste mi to zmínkou o dvoru připomněla :-). Hezký večer. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.