neděle 17. dubna 2016

zapni si svého agenta!

tento agent je momentálně vypnutý!
No, nejraději bych si agenta zapnula ve čtvrtek a v pátek, kdy jsem si hrála na malíře pokojů ke zděšení naší "bytné", (bydlíme u své kočky).
Justýna nemá ráda změny a už vůbec ne takové velké jako je stěhování nábytku či jiných propriet a v kuchyni jich bylo dost. Ale to bohužel malování příbytku vyžaduje.
Koukala na mě vyděšeně jako, co to je proboha za bordel a kde mám papání?! Nakonec se rozhodla, že bude dělat, že tu vůbec není. Lehla si na páníčkovu deku k televizi.a užívala  si na rozdíl ode mě líné odpoledne.
Já jsem měla zatím bílé i vlasy a nevím, jestli to bylo jen malířskou barvou.



Agenta jsem si zapnula však jinde pro usnadnění hledání nové práce. Skončila jsem v novinách sama z vlastního rozhodnutí, jak jsem se již zmínila zde.
Hledání nové práce pár let před důchodem, proboha není na to jiné slovo?!, toto nesnáším, není tak jednoduché. Navíc si vůbec nepřipadám jako vyzobaná slunečnice a furt mám namyšleně pocit, že slovo "důchod" se ke mě vůbec nehodí :-)
Obnovila jsem si tedy svůj profil na job.cz a uposlechla výzvy na založení svého agenta, který mi pomůže s vyhledáváním práce. Již jsme se s agentem pobavili, když si jej na svém profilu založil můj muž. Sice novou práci mu nenašel, ale bavili jsme se. Už jsem také o tom někde psala.
Založila jsem si tedy agenta se jménem Nová práce, bez jména to totiž nešlo.
Zadala jsem si místo hledání práce v rozsahu 30 km od našeho města, Praha je blízko a většinu pracovního života jsem tam strávila a ráda, tak kdyby bylo něco úžasného, překonám dojíždění.
Požadovanou pozici jsem si zadala jako referent, po spoustu letech zodpovídání za druhé, toužím zodpovídat jen sama za sebe.
Hned druhý den po zapnutí mého nového pomocníka začaly chodit nabídky.
Do Brna, Pardubic, Ústí nad Labem ...
Na nabídky pracovních míst jsem se ani nepodívala. Jsem tedy ochotná dojíždět, ale přece jen do Brna to je bratru od nás 254 km.
To bych asi potřebovala každodenní taxi v podobě vrtulníku.
Dobře, musím to upravit.
Moje město a k tomu nula km!
Dobře, upravila jsem tedy místo nabídek a zmenšila rádius na Prahu a Středočeský kraj.
No to už jde.
Jak jsem již psala, zadala jsem si pozici bez nějakých ambicí šéfovat.
Nabídky však přesto zní: regionální ředitel, ředitel pobočky, ředitel prodeje, vedoucí týmu atd. a vedle toho výjimečně pracovnice poštovní přepážky.
Vím, že to vybírá automat, ale jaká mám zadat tedy kritéria výběru?
Možná uklízečka či kopáč???
No, musím přiznat, že agent mě baví a rozhodně si ho nevypnu, i když mi tedy práci asi nenajde.
Jsem doma dva týdny a zatím nemám čas se trápit.
Jsem konečně hlídací babička, malíř pokojů, umývač oken, takže profesí mám zatím dost.

P.S  Kdo máte zájem o dárek, ještě je možnost celé pondělí. Losování bude v úterý

8 komentářů:

  1. Martinko, musím se přiznat, že mi tvůj článek o proměnách unikl a já vůbec netušila s čím se potýkáš. Život je změna a když člověk chce, tak je to vždy změna k lepšímu..Moc držím palce, abys našla něco,co hledáš.Každopádně jdi naproti svému štěstí( jestli se tedy práci dá říkat štěstí). Pravdou je, že jsme ve věku, kdy je vážně dobré koukat na své zdraví a ono si kolikrát těl řekne samo. Však mě také mrzí, že posunuli hranici důchodu. Netvrdím, že bych šla hned, ale ten pocit, mít možnost jít je nevyčíslitelný..bohužel mi to vzali a mě neskutečně mrzí, že babička na plný úvazek budu v době, kdy už mě vnučky vůbec nebudou potřebovat. A jsem zvědavá, jak školní děti budou chtít starou učitelku..s tím nic nenadělám..A tak Martinko hodně štěstí a na agenta nedej:o)..Mimochodem, potřebujeme vymalovat:o))Jsi drahá?:o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, moc děkuji, rozesmála si mě, hahahaha :-) Tak tu otázku obrátíme, ne? Kolik dáš? A mám pocit, že nebydlíš daleko, tak by to šlo :-)
      Mě čeká ještě obrovský obývák a potom nebudu chtít myslím potřeby na malování hodně dlouho vidět. A co se týká práce, jak jsem psala, krásnou práci jsem už měla, takže to nějak nehrotím, uvidíme, co život přinese. M.

      Vymazat
  2. Marti, bylo to správné rozhodnutí, protože zdraví si musíme hlídat a poslouchat své tělo, abychom pak nebyly ty vyzobané. Já jsem doma teprve rok a mám tolik práce a nestihám, že nechápu, jak jsem to vše zvládala s pracovním procesem. Užívej si plnými doušky vnoučátek a svých koníčků a pak se něco najde :). Však na to máš parádního rádce Maryša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, děkuji za Tvůj komentář a přání. Měj se hezky. M.

      Vymazat
  3. Marťo, na fotky koček na blogu vždycky strašně ráda koukám. "Vypnutý agent" to mě fakt pobavilo :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, děkuji a jsem ráda, že komentář pod fotkou tě pobavil. Chtěla jsem, aby byl vtipný :-) M.

      Vymazat
  4. :) Marti tou bytnou si mě opravdu rozesmála :)))
    Přeji aby si našla brzy práci, aby Ti zpříjemnila těch posledních x let před dlouhodobou dovolenou (nezní to lépe než důchod ? :)) a přinášela jen nové a nové příjemné zážitky :)
    Obývák už máš vymalován? nebyla jsem dlouho v blogovém světě, tak dneska jsem si k tomu sedla...na duši splín...a pročítám :)
    Krásné jarní dny Ti přeji, Ren.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, děkuji ti za tvoje přání. Uvidíme, kam mě život zavede. Obývák budu teprve malovat, protože některé stěny jsou barevné, chci jen změnit barvu na olivově zelenou a k tomu potřebuji parťáka, to sama nedám. Celý obývák barevný jo, ale jen některé stěny, to je přece jen složitější. Přeji ti, ať zaženeš splín. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.