středa 30. září 2020

už to mám


aneb udělala jsem si radost.
V minulém příspěvku jsem psala o nehromadění, ale tuhle sadu nádobí jsme už dávno potřebovali. Když se sejdeme všichni, celá naše rozvětvená rodina, jedna sada nádobí prostě nestačí. A komplet máme jen jednu, z té druhé, kterou máme spoustu let, už zbyly jen trosky obsahující jeden hluboký talíř, mělké sice v plném počtu, ale občas je někdo otluče. Co se u nás nerozbíjí, jsou desertní talíře, takže na zákusek bychom mohli pozvat možná celou vesnici.
A teď nám přibyly další. 
Tuhle italskou sadu nádobí na Bonami jsem obdivovala dlouho, ale přiznávám, že se mi do něj nechtělo investovat ani po slevě. Nádobí se u nás používá běžně a nechci se třást, že se něco rozbije. Chci, aby to patřilo k běžnému životu.
Nádobí si zakoupila už před časem i dcera a více různobarevných sad, tak jsem mohla obdivovat i na živo. 
A když jsem dostala nabídku zúčastnit se soutěže s Biano stejně jako někteří z vás, můj muž mě pořád přesvědčoval: zúčastni se té soutěže. Dostaneš poukázku na web, kde nakupujeme. 
No, nebylo to úplně to, co by mě rozhoupalo k účasti v soutěži, tedy ta poukázka, musela jsem to brát jako výzvu a pak mě bavilo i psát.
Ještě než jsem poukázka dostala někdy před týdnem nebo tak, věděla jsem, co si vyberu. Rozhodně tuhle sadu, na kterou koukám už rok.
A konečně je doma.
Můj muž hned konstatoval: tak z tohohle já jíst nebudu!
Proboha proč? Je nádherná.
No právě, bál bych se, že to rozbiju.
No ale sada vyšla na polovinu po uplatnění poukázky a bonusu, který jsem dostala za předchozí nákup.
A na kolik to teda vyšlo? No tos mě teda neuklidnila.
No já z toho rozhodně jíst budu a už vidím Lolu a Alana, jak si vybírají, protože každý talíř je jiný.
Ani jsem je všechny nefotila, sice mám velkou kuchyň, ale na jednu fotku by se stejně všechno nevešlo. Navíc jsem fotila při umělém osvětlení, páč je zataženo, takže nic moc. Ve skutečnosti je to mnohem krásnější.
Mějte pěkný den.



17 komentářů:

  1. Tedy vypadá to moc dobře. Takové o něčem jiném. Moc se mi to líbí.
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, udělat si radost je v našem věku povinnost. A ty máš splněno na delší dobu.Na takový talíř můžeš dát klidně jen brambory s máslem a hned to vypadá dobře.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna zamýšlím pořídit novou jídelní sadu na běžné používání, protože to už máme také každý pes, jiná ves - poděděné kousky, které již nejsou v plném počtu, ale máme je moc rádi, jsou prostě vzpomínkové. Na rodinné sešlosti máme rozsáhlý cibulákový servis, kdysi jsem ho "sbírala" a tak mi všichni dokupovali jednotlivé kousky.
    Já hledám základ bílý a hlavně bych chtěla český porcelán. Podívala jsem se i na Bonami, ale nejsou tam sady, které by mne zaujaly.
    Tak ať se vám Marti doma z pestrých talířů pestře baští :-).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, když vidím ty talíře pohromadě, připomíná mi to ty dnes moderní dlaždičky - obkladačky. Taky mají takové vzory, snad jen světlejší odstíny :)
    Tak ať se z nich dobře jí a dlouho ať vydrží dělat radost :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Je to zase něco jiného než jsem zvyklá, čím déle jsem si soupravu prohlížela, tím víc se mi začala líbit. Ať vám z nových talířů chutná.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná radost, mě by to doma neprošlo, musíme mít všichni stejné talíře. A sváteční jen bílé. J.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné talíře. Také by se mi líbily. Jsou nádherně zdobené. Tak ať zůstanou všechny, žádné se nerozbijí a t vám z nich chutná. Přeji Ti krásné podzimní dny.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, jsou nádherné. 👍 Kdysi jsme byli s mužem v Kampánii v manufaktuře, kde se vyrábí podobné věci. Dodnes nezapomenutelný zážitek.
    Jinak tvého muže chápu. Já vytáhla svůj milovaný cibulák jednou na Štědrý večer a večeři si vůbec neužila. Tehdy jen tři vnoučata, to jedno teprve dvouleté ... bála jsem se, že někdo něco rozbije. Nebo nedej bůh, třeba já. 😀🤣
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  9. Ooooo, tak to je nádhera!
    Tohle já můžu!
    Ale potřebovala bych nafukovací kuchyni, musím se krotit .....
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkná souprava, ale jak napsala Jitka, také by mi to doma neprošlo. Moji chlapíci jsou jen na bílé talíře. M.

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, tak to je paráda, krásně k sobě ladí. Těch si náramně užijete.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  12. To je překrásné. Já tentokrat do soutěže nebyla ani pozvána, ale nevadí. Nějak nestíhám. :D každopádně manžela chápu- také bych se z toho bála jist. Já bych se raději jen kochala. Mít takový ten starožitný přibornik, kde by se daly vystavit.. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Marti, přeji ti, aby sis nové sady užila. Žijeme proto, abychom si dělali radosti a to i tak, že to druhý nepochopí. Přeji hezké dny. V.

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, je prima, že sis díky účast v křeslové výzvě pořídila něco, co tě bude těšit. Já teď taky dokupovala talíře (zajímavé je, že u nás máme dvě kompletní řady hlubokých talířů, u nás se rozbíjí mělké a dezertní). Vybrala jsem si čistě bílé - díky tomu, že mi myčka z jedné sady omyla komplet zlatý proužek, tak jsem zjistila, že se mi bílé líbí nejvíc).
    Poukázku na Bonami mám taky, ale ještě nevím, za co ji umarním - jestli za nějakou dekoraci nebo za něco praktického do kuchyně.

    OdpovědětVymazat
  15. Kouzelná sada, Marti! Moc se mi líbí!
    Bude ti dělat radost.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  16. Připomíná mi to Dálný východ a nechala bych si na to pěkně naservírovat falafel, mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za všechny milé komentáře. Já jsem si při nich uvědomila, že jsme nikdy bílé talíře neměli. Byly jednobarevné, ale bílé nikdy. Teď teda sice bílé máme, ale je to sada půl na půl, půl bílé, půl černé a Lola vždycky chce mít stejnou barvu jaké já. Mějte pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.