pátek 2. července 2021

trochu jiný pohled


Tohle velmi brzké svítání jsem fotila někdy začátkem týdne v pondělí či úterý a přiznávám, že viděno optikou apokalypsy posledních dnů vnímám nebe jinak než dosud. Koukám, zda jsou v mraky v pořádku a jsou normálních tvarů a tím pádem si tu krásu míň užívám. 
A dnešní komentář Helenky, že mi přeje večer bez bouřky, mi připomněl, že při úterní noční bouřce a vichřici jsem v patře pod střechou v posteli přemýšlela, jestli nemám jít náhodou do přízemí či do sklepa. Rámus byl i přes naše eurookna, které normálně moc hluku nepouští, tak silný, že mě trochu vyděsil. 
I když jsem tornádo zblízka nezažila, už jsem to psala, přesto mě pravděpodobně ta skutečnost poznamenala. O úkrytu bych před tím nikdy neuvažovala a doma se ani bouřek nebojím. 
Teda nebála dosud. Asi bude trvat, než zapomenu. 
Děkuji moc za všechny vaše komentáře a pořád mám absenci ve čtení vašich blogů a snažím se to dohnat, abych měla přehled, co se u vás děje, ale pořád nějak nestíhám.
Mějte klidný pátek.





7 komentářů:

  1. Marti, zdravím. Mám to tak nějak stejně...Jsem sama na chalupě, která je v lese na samotě. A když se nebe zamračí, dívám se na něj taky s obavami...Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, mám to podobně. Byla jsem při té úterní bouřce sama doma. Zavřela jsem okna a při nárazech větru do nic jsem se bála. Asi v nás zůstane obava z toho, co se může při silné bouřce stát. Já se bouřek bojím od dětství, ale doma jsem se vždy cítila v bezpečí. Teď se to změnilo.
    Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Já se normálně bouřky nebojím, nebo jen tak trochu přiměřeně když je hodně velká . Ale je fakt, že teď při té poslední, mi bylo všelijak a to u nás zatím vše ohledně počasí probíhalo celkem v normálu.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, to je nádherná podívaná. Takové svítání jsem už dlouho neviděla. Z bouřek mám také poslední dobou strach, ale myslím, že ještě větší mají lidičky na Moravě. Ani nechci pomyslet, jak se musí cítit s dalším mračnem.
    Marti, přeji klidný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, povedly se ti nádherné fotky
    Hezký nastávající víkend

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, tvé fotky jsou úžasné, ale máš pravdu, po minulém týdnu se na nebe díváme všichni trochu jinak.
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná obloha po západu sluníčka. Přeji Ti příjemné letní dny.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.