pátek 9. července 2021

prázdninové zastavení 3


Tak dnes název příspěvku moc neodpovídá skutečnosti, protože včera jsme trávili čas doma a byl to převážně kreativní den. Malovalo se, modelovalo, děda tvořil model auta, dárek z muzea, který Alan nezvládl, ale děda u toho stejně nadával. Nevím, jestli nebude muset sestavit i Lolino autíčko.
Potápělo se v bazénu a na konci dne řekl Alan: babi, to byl ale hezkej den.
Takže asi tak. 








Sárinka už si na křik dětí zvykla a chodí za nimi pro pohlazení. Je jí rok a dosud kvůli nouzovému stavu žila jen sama s námi a myslím, že si myslela, že jsme na světě jen my tři. 
Je to pro ni nové a teprve si zvyká se neustále neukrývat před návštěvami dětí, takže s námi maluje, modeluje, ale k bazénu se přiblíží jen se mnou, sama si netroufá.




Modelínu jsem nakoupila pro děti už před rokem, ale došlo na ni včera. A děti modelovaly moc krásně a máme tady Sáru, Pingua, mimozemšťana a nějaké příšerky. Alan říkal, prý je to taková rodinka.







Tvoření střídalo potápění v bazénu, takže prima den. A musela jsem ještě nafotit dračí amulety, které jsem dětem koupila v muzeu podle jejich výběru. 
Z amuletů se těšily až do večera a babi, můžu v tom spát? 
No raději ne...
Protože bych se mohla uškrtit?
Jinak celé dny se furt něco hledá. Plavky, potápěčské brýle, trenýrky a kalhotky a já říkám: nechci slyšet, že zase něco hledáte... 
A tak má Alan v bazénu dědovy brýle a děda ty jeho najde na dně bazénu večer při čištění. Všechno se nakonec vždycky najde, jen ne tehdy, kdy je to potřeba.
Mějte dnes taky prima den. Tady od včerejšího večera vydatně prší a já hledám od brzkého rána vnitřní variantu výletu místo naplánovaného venkovního, protože dnes je den výjezdu a sliby se prostě mají plnit.

P.S. Ještě připomínám, že už jen dnes a zítra můžete hrát o hezké plakáty.
















3 komentáře:

  1. Marti, užili jste si hezký den. Děti moc hezky malují a modelují. A dědovi se autíčko povedlo.
    Doufám, že také budeme s dětmi tvořit a musíme vymyslet i nějaké výlety.
    Ať se vám výlet vydaří.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, dvěma slovy: správné prázdniny. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Alánek měl pravdu, děti mají u vás krásné dny.
    Posílám pozdravy, Marti! Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.