Dnes tu není žádný recept, protože tohle recept nepotřebuje a vlastně jsem se rozhodla dát sem tuhle mňamku po té, co jsem ochutnala.
Pro sebe, abych nezapomněla a třeba pro vás, když objevíte doma hnědnoucí banány, které jste nestačili sníst.
Mám ráda žluté banány, ty velmi zralé už mi moc nechutnají a většinou je používám do smoothie.
Tentokrát můj muž koupil hodně banánů pro děti, když je odvážel z prázdnin do Prahy.
Děti na banány vzhledem k připravené svačince ode mě na cestu neměly vůbec chuť, tak nám zbyly v docela velkém množství.
Včera jsem si všimla začínajících hnědých skvrn a bylo mi jasné, že banány nespotřebujeme. V mrazáku mám vždy listové těsto pro "kdyby něco"...
Když jsem řekla mému muži, že upeču banány v listovém těstě, trochu se ošklíbal: no to teda nevím!
Nenechala jsem se odradit, nakonec těsto už rozmrzlo.
Rozbalené těsto jsem posypala cukrem a skořicí, rozdělila na tři díly, protože banány byly velké a víc by se jich nevešlo.
A každý banán jsem zabalila do těsta, potřela rozkvedlaným vajíčkem a ještě posypala trochu cukrem a šup do trouby. Byla to rychlovka a ty já miluju, v životě jsem se napekla z kynutého těsta už hromady koláčů, buchet, koblih pro naše tři děti, takže složité pečení už mám odbyto.
Bylo to výborné, jen příště nemusí být posypány cukrem na povrchu, bylo to dost sladké a krásně šťavnaté.
A kdybych měla čokoládu a šlehačku, byl by z toho luxusní zákusek.
Třeba jste už taky zkoušeli anebo třeba vyzkoušíte, až vám začnou hnědnout banány.
Po dlouhé době na blogu něco k jídlu.
Mějte pohodový vstup do nového týdne.
Jo a můj muž nakonec také kus snědl a bez ušklíbání...
Marti, chodíme do jedné mexické restaurace a tam dělají smažený banán v tortile. Dobrovolně bych si ho nedala, ale už vím, jaká to je dobrota. Proto jsem přesvědčená, že i ty tvé banány chutnaly skvěle.
OdpovědětVymazatMěj příjemný den, Helena
Marti, to je dobrý nápad, určitě to bylo moc dobré.
OdpovědětVymazatMěj hezký den.
No vida a dobrota je tady hned. Musím si to zapamatovat.
OdpovědětVymazatMěj se hezky!
Hanka
Marti, díky za tip. Občas mi banány zhnědnou a také přemýšlím, co s nimi. Těsto mívám v mrazáku také, takže myslím, že brzy vyzkouším.
OdpovědětVymazatPřeji hezké dny. D.
Marti, skvělý tip a určitě to byla dobrota, takovéto rychlovky jsou nejlepší! :D Přeji Ti hezké dny, M.
OdpovědětVymazatMít to tady, pustím se do něj, až by drobky lítaly. Já banány ráda a co je sladké, to můžu.( tedy, co na to doktor, nevím).
OdpovědětVymazatMarti, dobře jsi napekla. Jiřina z N.
Marti, já obvykle z přezrálých banánů dělám koktejl nebo lívanečky, ale tohle nevypadá špatně.
OdpovědětVymazatHezký den