čtvrtek 17. listopadu 2022

architektonické realizace


Na blogu už byla zmínka o České ceně architektury nedávno a i reportáž ze stejnojmenné výstavy v Mělníku. Už jsou známy vítězové architektonických realizací dokončených v posledních pěti letech, tak dnes článek o předávání cen. Proti mým zvyklostem nebyl včera článek na blogu. 
V úterý večer jsem fotila výstavu a byla na divadelním představení. Ve středu jsem upravovala nespočet fotek a psala reportáže z toho večera, protože dnes odjíždím na pár dní na Moravu za rodinou a nechtěla jsem to odkládat. Sice budu pracovat i tam, ale tyhle reportáže byly přece jen složitější než běžné články. 
Tak dnes architektura. Měla jsem se spíše věnovat dnešnímu svátku a já se věnuju, jen článek na Kanálu eM s anketou vyjde až dnes v deset hodin, takže jej dám až zítra z Moravy.
Mějte pohodový sváteční den.

Výsledky 7. ročníku České ceny za architekturu už jsou známy
Marta Dušková

Česká cena za architekturu je soutěžní přehlídka architektonických realizací, kterou vyhlašuje každý rok Česká komora architektů. Výsledky letošního 7. ročníku byly vyhlášeny v úterý 8. listopadu na galavečeru, který přenášela živě ČT art.

Hlavní cenu získali Jiří a Barbora Weinzettlovi z kanceláře Atelier 111 architekti za stavbu Dům na Kozině. Cena byla udělena mezinárodní porotou, která vítěze vybírala mezi pěti díly z řad Finalistů. Celkově se o Českou cenu za architekturu ucházelo 201 realizací dokončených v posledních pěti letech.

Dále byly uděleny Ceny partnerů, cena za Výjimečný počin, Cena předsedy Senátu Parlamentu a Čestné uznání.

Všechna oceněná díla spolu s podrobnými informacemi jsou zveřejněna na stránkách Česká cena za architekturu 2022 (ceskacenazaarchitekturu.cz).

Celkem bylo nominováno 29 děl, které je možné ještě shlédnout na výstavě Česká cena za architekturu 2022 v Mělníku v galerii Naproti do 29. listopadu viz článek Příspěvek | Kanál eM (kanalem.com).

Použité fotografie zdroj ČKA





4 komentáře:

  1. Ráda jsem si příspěvek přečetla i podívala se na fotky!
    Měj se na Moravě hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, už jsem na dům koukala na archwebu. Tak čistota se mi moc líbí a ten dvorek je prostě kouzelný.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tam by se to bydlelo, ale manželovi bych musela přikoupit na druhém konci vesnice nebo města zrušenou továrnu! Díky za článek a foto. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, užij si to na Moravě. I když tedy počasí bude asi nevlídné...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.