středa 9. listopadu 2022

pohled do kláštera


Včera jsem se zmínila, že v pondělí jsem dělala reportáž v Senlife, v bývalém krásně zrekonstruovaném klášteře. Asi většina z vás ví, že jsem rekonstrukci od loňska sledovala a mohli jste i nahlédnout na tuhle krásnou historickou památku, která byla zachráněna. Naposledy byl na blogu článek tady. V pondělí jsem neměla čas fotit budovy a nově zrekonstruovaný pivovar vevnitř, což bylo původně v plánu, ale kvůli času jsme to museli odložit. I tak jsem tam strávila více než dvě hodiny. Nahlédla jsem do dalších vnitřních prostor a tak pár detailů bez lidí dávám dnes sem. Aby to byl ucelenější pohled, použila jsem i fotografie z minulých návštěv, které už na blogu byly.
Přiznávám, že jsem z celého areálu zatím viděla jen malou část. Nedostala jsem se na zahradu ani do zoo koutku, tak snad někdy příště. Paní ředitelka už nás zvala na další návštěvu do pivovaru, který jsme v pondělí nestihli, takže určitě to nebyla moje poslední návštěva. 
A jak už jsem psala, chodím sem moc ráda.
Tak dnes jen malé nahlédnutí do krásných historických prostor, které jsou krásně zabydleny a člověk se cítí jako v domácím prostředí.
Mějte pohodový den.
















8 komentářů:

  1. To je opravdu krásné prostředí!!!
    Hezký den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti můj názor je, že rekonstrukce se krásně povedla. Krásné prostory uvnitř a opravené budovy venku si myslím, že se lidem musí líbit a bude se jim tak hezky žít. Je to vdechnutí nového života do starých budov. Prostě paráda. Marti a jak je budova vytápěna, nevíš náhodou? Na chodbách jsem viděla radiátory, ale na střeše kolektory nemají. A ono je to z čistě pragmatická otázka. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to je krásné a příjemné místo. Také andulku tam mají...! Líbí se mi i vnitřní vybavení. Moc pěkné. Přeji Ti krásné dny Marti a hlavně se opatruj.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, díky, moc ráda bych se do toho areálu jednou podívala, jezdíme okolo do Mlazic. U nás je v KD výstava o holokaustu. Včera jsem to prohlížela při návštěvě knihovny.
    Pozdravuj doma. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, o výstavě vím, psala jsem o ní, ještě než začala, ale vůbec nestíhám ani Mělník, natož okolí. Pavel tě pozdravuje.

      Vymazat
  5. Marti, moc hezké prostory a jak jsou útulné ! Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Příjemné, domácké prostředí, zároveň ale ctí původní účel budovy.
    Marti, ráda jsem se podívala.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.